Blogsatikšanās pēcgarša.

03:03

Pametu jūs - virtuālos draugus - pirms nedēļas nebrīdinājusi. Kauns. Citu reizi labošos. Solu sarkdama, nudien.
 Bet ilgākā pauze manā emuārošanas vēsturē vainagojusies ar kārtējo neaizmirstamo piedzīvojumu - Blogsalidojumu Piebalgas pakalnos! Zinātājiem ilgi nav jāskaidro - Zosens, Jaunpiebalga, Vecpiebalga, Taurene, Dzērbene un pat Ranka un Drusti - viss ir tāda normāla, ne pārāk piepūlēta spļāviena attālumā un nereti tiek pavilkts zem vārda "Piebalga"!

  Ir visnotaļ grūti tā vienā elpas vilcienā pastāstīt par to, kas piedzīvots pēdējās nedēļas laikā! Jo, kamēr meitenēm tā bija eiforiska, pozitīva stresa pilna satikšanās, man bija tas gods priecāties par visa pasākuma virtuvi - plānot, domāt, risināt, kārtot, cerēt, secināt, skaitīt, zvanīt un datēt!

Savlaicīgi ierados Zosenā, lai aizraidītu nebūtībā veco sienu no šķūņa, putekļu mākoņus no plauktiem un skapjaugšām. Es nezināju, bet tagad zinu - autoveikali ir dzīvi vēl šobaltdien! Paldies tiem! Un bildes pāršķirojot, atrisināju arī dēla iesēto mistēriju par onkuli sarkanā mašīnā, kas konfektes atveda (iesākumā šis apgalvojums nudien izklausījās neomulīgi...).


Pāris intensīvu darba dienu, lai ietainā piektdienas rītā viena pēc otras sarkano ēku ieskautajā pagalmā iebrauktu manas Blogdraudzenes! Rīga, Aglona, Ventspils, Dobele, Ikšķile - neviena vieta nav par tālu un neviens pasākums nav par svarīgu, ja gribas satikties!


Iepazīstoties var spiest rokas, bet var arī dzert kafiju un klačoties - noprotams mums labāk tīk pēdējais!
Sasolīts jau bija daudz. Puse no visas solījumu gūzmas modificējās un tā: solīto grilēto zivju vietā - viena zive, solītās meteorologu ekskursijas vietā - pastaiga kalnā.:)


Grilēti tika šampinjoni, viena vienīga karpa, dārzeņi un aļņa cepetis. Bet visādi citādi - uz galda īsts Galdiņklājies. Lai galds nesalūztu - ēdām un runājām, runājām un ēdām. Nudien - tikai tāpēc, ka tā galda žēl! :)



Kājās piecelties tomēr pamudināja Mantu Mītava. Cik ļoti, ļoti žēl, mīļā Aija, ka apstākļiem labpatika tevi neatlaist uz Blogsatikšanos, taču ziņoju, ka tava ideja bija burvīga un izdevās godam!





Mītava, sarunas, n-tās kafijas, rindas pie tualetes - vakars klāt!

  Nakts dziesminieku saietā. Auksta nakts, bet saltums jūtams diktam mazāki, ja virs galvas ne tikai Piena ceļš, bet arī Zvaigžņu lietus! Pasakaini!

***

Acīm knapi atvērtām otrā rītā Izstāde- Gadatirgus "Izvēlies Piebalgu". Šoreiz blogerēm kopējais stends un ar to- pārliecība, ka viss skaistais ir iespējams, ja vien rokas ņirb un ticības sev pietiekami!
Es ar Muklukiem, Plūmīte ar mīļsedziņām un lupatiņām, Madara ar pļavu pudelītēs un bimborētām miničībelēm, Aiga ar atstarojošu dziju un smukām somiņām, Kristīne ar pašas pastkartēm, Grieze ar bērnu gultiņu karuselīšiem!








Šogad Gadatirgus pulcēja vairāk kā 100 tirgoties un izstādīties gribētāju. Un bija kā īstā Gadatirgū! Protams allaž var vēlēties vēl vairāk īstuma. Bet bija lietas, kas lika priecāties no sirds! Ja bērns jums vaicā, kā rodas zeķes, tad droši rādiet viņam šo blogierakstu!






Un cik agri jāceļas, lai uzvārītu 200l jēra gaļas zupas?!...


Var izklaidēt bērnus ar piepūšamajām atrakcijām, bet var, tiklab, rīkoties patiešām atbildīgi - izdomāt superīgas atrakcijas pašiem! Paldies Inesei Leitei par Vides darbnīcu bērniem! Par Skaņu Mežu, Sienabolu, putuplasta zivteļu zveju, mājas piena, zaptes un maizes degustāciju bērniem! Paldies par šo burvīgo piemēru kā ar minimāliem līdzekļiem panākt maksimālu efektu - aizraut un ieinteresēt mazos eksperimentiem un izziņai atvērtos prātus! Paldies par īpašo- sabiedrību audzinošo- funkciju šajā pasākumā! PALDIES!


Un tā mēs andelējāmies, skatījāmies, kā to dara citi, spītējām lietum un priecājāmies, kad uzradās mūsu dziedošais fons: Vivita ar Vīru! Griezes dziesma, latgaļu tautasdziesmas un protams klasiskā "Satiksimies Piebalgā"- pieskandinājām tirgu un uz mirkli aizdzinām lietu!




Bet kārtējai lietus šaltij nonākot uz zemes, iespurdzu izstāžu zālē "Velves". Lai iemīlētos trīs gleznās.


Pēc Gadatirgus dažu dalībnieču saiets noslēdzās, toties sagaidījām citas un ballīte varēja atkal sākties! Kā īsti jūrnieki - johoho un pudele ruma - devāmies laivot pa Gauju upesmētru medībās! Paldies dāsnajiem "Mīlmaņu" saimniekiem par sagādātajām laivām un milzīgo pretimnākšanu!

Pēc laivošanas sarkaniem vaigiem un sūrstošām lūpām prom uz Dziesminieku saieta otro zvaigžņoto nakti!
Mēs ar Vinitu ne tikai dalījām vienu segu, bet kopā vērojām divus šovud vienlaicīgi - to, kas uz skatuves un to, kuru mums nodrošināja Kūrorts un Slidkalniņš :) Tikmēr Laura (tā, kas bez bloga), dziesmu iekurināta, nepakautrējās uzlēkt uz skatuves, lai skautu bijušo kora biedreni Ievu Pļavnieci. :)

Bet nakts beidzas tad, kad beidzas pēdējās sarunas. Jūs pārējās gulējāt un tāpēc nedzirdējāt, kā līdz četriem rītā mēs - es, Aiga, Laura un Zanīte-Enciklopēdija mijām vārdus par bērniem, izglītību, vērtībām un dzīvi kā tādu...

***
Trešās dienas rīta dreskodā - gari, paššūti brunči - mēs ar Līgu to zinājām - pērējās nez kāpēc ne :)
Un es ļoti ceru, ka par spīti ne visai greznajam Blogballes noformējumam, ne visai mīlīgajiem laikapstākļiem un divām ne pārāk kārtīgi izgulētām naktīm, jūs- manas Blogdraudzenes- atgriezāties katra savās mājās ar Piebalgas un Blogdraudzības sajūtu sirdīs.

Bet es tikmēr patīkamā nogurumā baudu atmiņas par piedzīvoto. PALDIES, jaukās!




You Might Also Like

14 comments

  1. ak!
    Un kas Tas par mākslinieku - Tām "iemīlējos" gleznām?

    AtbildētDzēst
  2. Ja nemaldos - tikai ja nemaldos, tad Zanda Liedskalniņa...

    AtbildētDzēst
  3. Kas par nedēļas nogali!! Eh, laimīgās Jūs!!

    AtbildētDzēst
  4. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  5. Šovasar izbaudīju līdzīgas sajūtas, tā gan bija foruma meiteņu tikšanās. Bet jums, uhh uz trim dienām!
    Es arī iemīlējos šajās gleznās

    AtbildētDzēst
  6. No manis vēlreiz mīļš paldies! Man tagad žēl nokavētās nakts sarunas. Sveicieni!

    AtbildētDzēst
  7. Malacis! Ai, kā gaidīju Tavu atskaiti par grāvēj-pasākumu! Un mīļš paldies, ka Mītava izdevās :) Tur vienā bildē smieklīgi izskatās - it kā kāds pacēlis savu mijamo mantu - slavē un liela un pārējie lūko, cik par to solīt un ko solīt :D Eh, nu dikti man gribējās būt klāt tajā lielajā notikumā... bet - nu Dieviņš lēma savādāk un, lai arī varbūt man likās, ka varēju piebiedroties citā dienā jums, man kaut kā bija neērti otrā rītā pēc bērēm skriet uz tusiņu priecāties... Dzīve tāpēc ir dzīve, ka nekas nenotiek kā plānots. un mana kaste ar mijamām lietām un zvēreļi tā arī netika uz tirgu.....

    AtbildētDzēst
  8. Aiii, cik sirsnīga blogballe!!! :)
    Lai tradīcija turpinās arī nākošgad! :)

    AtbildētDzēst
  9. Izskatās, ka jums ir izdevies varen jauks pasāciens!!!! Malači meitenes, ka spējāt to visu organizēt un atrast laiku sev un atpūtai :)))

    AtbildētDzēst
  10. Laine,Laine, Laine... mīļš paldies par noorganizēto balli, par jaunām paziņām, par iespaidiem, par dziesmām ar dejām, par dziesminiekiem un ūdensmētrām... klausos Haralda Ezeru un jutos kā iemīlējusies dzīvē.. :)

    AtbildētDzēst
  11. Pasākums tiešām izdevās dinamisks un piepildīts! Varbūt drusku pietrūka mērķtiecīgas radošas darbošanās, bet tad būtu mazāk laika draudzībai! :)

    Ceru, ka arī turpmākajos pasākumos izdosies iepazīt arvien jaunas sejas un pielikt balsi virtuālajiem tēliem! :)

    AtbildētDzēst
  12. Paldies, Aiguc! That`s the point - rīkot šādus pasākumus, lai atgādinātu sev, ka dzīve taču caurcauri ir skaista!

    AtbildētDzēst
  13. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!