Lietuvas jautājums.

23:30

Labdien, draugi un draudzenes!

Šī ir bijusi pasakaina nedēļas nogale - es pavadīju veselas trīs dienas pilnīgā vienatnē Zaubes mežiņā!
Paliekot viena vairāk kā divas dienas, es citām acīm paraugos uz sevi, bērniem, Kundziņu. Vienatne man ļauj ieraudzīt sevi/ mūs visus/ mūsu ikdienu no malas. Izdaru secinājumus, nonāku pie labām atziņām.
Vienatne ir mana terapija! Es šuju, skatos kino, dzeru kakao, raudu kā dulla, smejos tāpat un smeļos tonnām iedvesmas!
Par kino es varētu runāt daudz. Kādu dienu es noteikti ielikšu blogā sarakstu ar pēdējā laikā apskatītajām filmām, kuras noteikti gribētu ieteikt arī jums! Taču šodien man dienaskārtībā cits jautājums...

Rau, rit augusta pēdējā nedēļa, un iespējams mūsu saime dosies izbraucienā pie braļukām ļietuviškām! Tāpēc gribēju uzzināt, vai kāds/a no jums ir skaisti pavadījusi laiku ar ģimeni Lietuvā? Ko ir vērts apskatīt? Kur palikt pa nakti?



Būšu ļoti pateicīga par jūsu pieredzi un ieteikumiem! 



You Might Also Like

13 comments

  1. Klaipēda un Kuršu kāpa ir patiesi jaukas apskates vietas...bērniem no turienes vislabākās atmiņas, nakšņojām Palangā.

    AtbildētDzēst
  2. Mūsu maršruts bija: Liepāja-Klaipēda-Kuršu kāpa-Klaipēda-Palanga. Noslēgumā bija plānots arī Japāņu dārzs Madzuchai (atpakaļceļā uz Latviju), bet tur paspējām tikai piebraukt un apskatīties no ieejas, lai konstatētu, ka rūpīgai apskatei vajag vismaz 2-3 h, bet izskatījās interesanti, to nākamai reizei. Nakšņojām tikai Liepājā, bet ir vērts kaut ko izvēlēties Kuršu kāpā - Jodkrantē, Pervalkā vai Preilā (Nida mūs neaizkustināja) - fantastiski ciematiņi ar promenādi gar jūru Klaipēdas pusē. Gandrīz katrā viesu namiņā var īrēt velo, visādiem izmēriem un vēlmēm, bija arī velopiekabes. Pati kāpa ir ģimenes velobraucienu paradīze, veloceliņi izskatījās esam galvenā pussalas infrastruktūra. Apskatei - koka figūriņu parks, kormorānu nokaltētais mežs, pati kāpa. Jūras muzejā iebraucām kā pirmajā no paša rīta, bet tā kā delfinārijs joprojām ciet, paskatījāmies roņu performanci, īsi - ekspozīciju un prom. Klaipēdā esot arī interesants pulksteņu muzejs, uz to nepaspējām.

    AtbildētDzēst
  3. Senāk, kad ceļojām ar ģimeni, mūsu maršruts bija vienas dienas un parastais - delfinārijs un tā apkārtne.... bērniem patika! Bet mēs jau dzīvojam netālu no Lietuvas robežas.

    AtbildētDzēst
  4. Jā,kā es Tevi saprotu par to vienatni!Šķiet,ka māmiņām uz pilnu slodzi tas ir kā sapnis laiku pa laikam baudīt atpūtu veinatnē!:))
    Ja par Lietuvu,tad mēs esam atpūtušies Kuršu kāpā.Ar bērniem gan tur nav īpaši daudz aktivitāšu!Bet,ja ir vēlme pēc romantikas divatā,tad tur var pavadīt laiski relaxētu nedēļas nogali!:))

    AtbildētDzēst
  5. Ja ceļojumā bērnu kompānijā dotos es, izvēlētos Trāķu pili. Tur esmu bijusi jau krietni sen atpakaļ, bet tur bērni varētu izložņāt pa pašu pili un arī apkārtne pie ezera ir burvīga. Tāds labs tūrisma objekts. Ja nokļūsiet līdz pašai Viļņai, iesaku ieiet kādā no baznīcām, man liekas tieši tur var sajust Lietuvas atšķirību reliģiskajā ziņā. Un ir skaisti, pat jebkuru Jūs izvēlētos. Un arī uz Klaipēdu brauktu, uz Delfināriju. Kuršu kāpai būtu jāpadomā, kā pa turieni labāk izbraukāt un kā pārcelties ar prāmi (pats prāmis jau bērniem arī piedzīvojums). Ir skaisti, bet vislabāk laikam, ja tur arī ir sava mašīna. Bet vispār, es Lietuvas ceļojumā aizbrauktu uz vietu, kur paši lietuvieši daudz brauc - uz Papi Latvijā, netālu no Lietuvas robežas. Tur ir savvaļas dzīvnieki, putnu novērošanas torņi, neaprakstāmi skaista jūra. Un tad mēs paliktu nakšņot Pūķragā. Mēs ar vīru pirms diviem gadiem tur pavadījām pāris dienas, like heaven!

    AtbildētDzēst
  6. Paldies, mīļās meitenes! Visu pierakstu, gūglēju, ņemu vērā!
    Turpinu gaidīt jūsu ieteikumus!

    AtbildētDzēst
  7. Ja ir pacietība braukt garu ceļu, tad man ļoti patika Druskininkai kūrortpilsētiņa pie pašas Baltkrievijas robežas, bērniem - akvaparks(http://www.akvapark.lt).... Pilsētā mijas padomju laika grausti ar super modernu mūsdienīgu arhitektūru. Esam bijuši Klaipēdā, Palangā, Viļņā un neskaitāmas reizes Paņevežos un to apkārtnē, bet Druskininakai atstāja īpašu citādaku iespaidu - savdabīgā pilsēta nekurienē.... Viesnīcas tur ir gana. Mums no Ķekavas Traķi un Viļņa bija pa ceļam.

    AtbildētDzēst
  8. Es daudz Lietuvā neesmu ceļojusi, bet varu pievienoties par Kuršu kāpu, tā ir fantastiska vieta, ģeogrāfiski, vēsturiski, estētiski! mazie zvejnieku ciematiņi ir apburoši, viss sakopts, ir iespēja noīrēt riteņus un izbraukāt krustu šķērsu, tur tik daudz veloceliņu! Un vēl turpat netālu Klaipēdā laikam ir delfīnu šovs, bērniem patiks 100%! Man pat patika, it īpaši jūraslauvas beigās! Jautrie džeki! Pat jautrāki par delfīniem! :))

    AtbildētDzēst
  9. Es savā laikā ar klasi biju Apsurda muzejā - akmeņu un visādu masīvu lietu miču-maču klajā laukā. Bija jautri - varēja daudz skraidīt un jautras bildes uzņemt. Tur arī tanks bija. Ja ir labs laiks un ir pa ceļam, varbūt der!

    AtbildētDzēst
  10. sorry - ABSURDA muzejā! :)

    AtbildētDzēst
  11. Dievīgi ceļi un ainavas ir pie Ignalinas. Mazajos miestos ir ļoti lētas kafejnīcas un atsaucīgi cilvēki. Nakšņot var kempingos lēti, viesu mājās caur celotajs.lv Esam visu Lietuvu izmaluši 5 gados un katru gadu atgriežamies atpakaļ.
    Ja negribas būt daudz cilvēkos, iesaku - Kretingu, kas ir netalū no Palangas, tur arī var labi pārnakšņot.
    te var dabūt naktsmītnes http://www.lha.lt/en
    Pie Kauņas ir ļoti skaists brīvdabas muzejs - visa diena tur garantēta!

    AtbildētDzēst
  12. Palūšes apkārtnē var uz nebēdu izbaudīt laivošanas priekus daudzajos skaistajos, savā starpā savienotajos ezeros! Laivas dažādas un cenas draudzīgas. Arī Palūšes kempingā cenas maciņam draudzīgas,ja vien nav iebildumu pret padomju laika noskaņu (vēl to laiku flīzes, vannas, utt):D
    Tur pat var aplūkot seno koka Palūšes baznīcu.
    Netālu no Palūšes var apskatīt Ginuču ūdens dzirnavas un pabūt arī Rokišķos - feina, maza pilsētiņa. Ievērojamākais apskates objekts - Sv. Mateja baznīca. Tur pat tai blakus inčīgs krodziņš, kurš pieder baznīcai. Vismaz pirms diviem gadiem ēdiens tajā bija garšīgs un porcijas tieši tādas, lai izsalkuši ceļotāji būtu labi paēduši:)

    AtbildētDzēst
  13. http://www.akvapark.lt/children-area/
    Noteikti iesaku Druskininkai akvaparku, tur bēriem pat ir atsevšķa izklaides telpa, kas ir siltāks (30grādi)nekā pārējais avaparks. Maniem bērniem ļoti tur patika, ar divām stundām tur bija par maz. Pat nevar salīdzināt to ar Līvu akvaparku. Iesaku!!!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!