Masu pasākumi. Un bērni.

14:31

Šī nedēļas nogale paritēja zem  masu pasākumu karoga.
Visupirms ar Kundziņu divatā devāmies uz Prāta Vētras koncertu Skonto stadionā, jo Swedbanka Kundziņam bija iedāvinājusi divas brīvas biļetes. Sēdvietas, bet pašā stadiona dibenplānā. Un, tā kā noteikti neesmu "hei, paķeram krūku sidra un mēģinām iestumties pūlī pēc iespējas dziļāk uz priekšu" cilvēks, tad rāmi baudīju koncertu no jau minētā dibenplāna.
Bet Prāta Vētrai viss tagad nopietni. Ap stadionu apsargi ar suņiem, pie ieejas somiņu baudītāji (meklēja gan ne ieročus, bet lielus fotoaparātus). Paši breinstormieši no mana skatu punkta bija tikai piecas mazas skudrveidīgas figūriņas, kas ņirbināja kaut kur pa MegaGiga+lielo gaismām pieblīvēto skatuvi. Un, ja aizejot uz koncertu mākslinieku redzi vien lielā ekrānā, tad patiesībā pēctam jūties tā it kā būtu bijis pie kāda ciemos un pārāk skaļi skatījies koncertu TV. Eh, pietrūkst man "Veronikas" laiku Prāta Vētras... Atceros pirms 11 gadiem skolas izlaidumā atmetām domu par Brainstorm nolīgšanu, jo viņu paprasītie 100 LVL par vakaru tolaik likās pārāk sālīti!:D... Viss plūst un mainās...
Runājot par bērniem šajā pasākumā... Manī jau labu laiku ir pārliecība, ka pasākumi dalās bērniem draudzīgos un pieaugušajiem draudzīgos. Bērniem draudzīgajos vairāk domāts par mazajām ausīm( gan satura, gan decibelu ziņā), vēderiem, miegu, pat vēdera izeju galu galā! Un tomēr - nemainīgi liels skaits cilvēku uzskata par modīgu paķert uz KATRU konci/festivālu utt. arī pašus mazākos. Kā nu ne - ietērpjam bērnu pieaugušajiem līdzīgās drēbēs, uzliekam ausīs varavīksnes krāsu peltorus un aiziet! Šajā vakarā gan modīgie vecāki bija piemirsuši paši savu peltoru slavas dziesmu (vai varbūt es nokavēju mirkli un milzīgās skaņslāpējošās ausis jau vairs neskaitās modīgas? :))Vairākas māmiņas ar ratiņiem, meituki un puišeļi, kas tikko sākuši tipināt... Arī piec-seš-septiņgadnieki, kurus, lai arī saģērbušas pēc pašiem "trendīgākajiem" festivālu nosacījumiem, mammas tomēr nepasaudzē no pāāāāāārlieku lielā skaļuma un piealotajām, piesidrotajām ToiToi tipa tualetēm... Eh... Nevienu nenosodot un tomēr vēršot uzmanību - man sēžot stadiona dibenplānā no basiem ritmiski trīcēja krūškurvis! Ko tādā gadījumā izjuta mazie klausītāji? Ko tieši nokavēs mazais cilvēks, ja uz savu pirmo lielkoncertu vai festivālu dosies tikai apmēram 10 gadu vecumā?...

Otrā diena - Rīgas svētki un aviošovs Spilves lidostā.

Ja Prāta Vētras savāktie ~ 25 tūkstoši cilvēku stadionā man likās daudz, es maldījos. Ir atšķirība starp lielu pūli, kas stāv un klausās mūziku un pūli, kas cenšas virzīties šurpu turpu pa lidostas skrejceļu, mēģina nopirkt saldējumu, salikt bērnus piepūšamajās atrakcijās, pirms tam stāvot 25m garā rindā pēc biļetēm... Tikpat garas rindas uz saldējumu, cukurvati, limonādi, tualetēm utt!... Automobiļu simti! Cilvēku masa. Sakarsusi un piesvīdusi. Piepūšamajās atrakcijās krietni par daudz bērnu vienlaicīgi, bet vēl vairāk to, kam jāpagaida! Cilvēku bars, kuru pasākuma organizētājiem ar pirmo reizi nemaz neizdodas pierunāt atbrīvot platformu helikopterim!






Ja godīgi, tad mūsu bērnus vairāk interesēja piepūšamās atrakcijas, ne helikopteri... :)




Un visa tā ņemšanās ap lidmašīnām un to slavināšana atgādināja padomju laikus. Attiecīgi arī publika tāda. Bet topošais aviācijas muzejs - skaists! Pompoza padomju laiku ēka visā savā krāšņumā!




Bet nu esam atpakaļ laukos. Mierā. Lietū. Rutīnā.
Sākam jaunu darba nedēļu!

You Might Also Like

30 comments

  1. he, mēs arī vakar bijām Spilvē. Manu divgadnieci diemžēl ilgāk par 2 h nebija iespējams ieinteresēt ar apkārtnotiekošo - lai gan lielajiem nudien gribējās tur ilgāk pabūt. Bet līdz piepūšamajām atrakcijām nemaz netikām - sīkajai patika izrauties (!) no rokas un skriet tālumā, ko kājas nes. tajā barā iekšā. un es tik pakaļ :D

    AtbildētDzēst
  2. Pilnībā piekrītu tev- mūsu ģiemene, kaut bērni jau lieli pusaudži, vispār nav pūļa un masu pasākuma piekritēji un paldies Dievam ka tā.... Es ar to visu nevaru izturēt!

    AtbildētDzēst
  3. Mēs Spilvē bijām pēcpusdienā, likās ļoti draudzīgs pasākums bērniem. Mūsu mazajai dāmītei patika lidmašīnas, nemaz neinteresēja piepūšamās atrakcijas, tā kā rindu nekādu, mēs un bērns mierīgi un priecīgi. :)

    AtbildētDzēst
  4. Nu tad, Aija, jāteic - jums noteikti bija labāks taimings! Tas ir kaut kas, ko p[iekopjam tūrismā - braucam ceļot, kad beidzas sezona - lai izvairītos no pūļa un rindām un masām!
    Visticamāk pēcpusdienā arī svelme bija rimusies! taču cik nopratu, tad galvenie aviošovi bija baudāmi pa dienu!.. Tad nu jāizvēlas!...

    AtbildētDzēst
  5. Es arī biju koncertā un nožēloju, ka bērnus nevarēju līdzi paņemt (mēs tieši tāpat biļetes laimējām). Viņi palaida garām iespēju izplosīties ar vecākiem, kuri ļoti reti iet uz koncertiem un gandrīz nekad uz tādiem, kur varētu bērnus līdzi paņemt (pēdējoreiz biju uz "Prodigy" pirms pāris gadiem, lūk, tur tiešām neņemtu). Turklāt zālē bija tik daudz vietas, ka nedraudēja nekāda samīdīšana, un visu labi varēja redzēt ekrānos. Viņiem būtu paticis.
    Es pilnīgi saprotu tos vecākus, kas ņem tādus 5-7 gadus vecus bērnus līdzi, jo lielai daļai noteikti vienkārši nav, kur viņus atstāt. Bērni jau arī ir dažādi. Varbūt troksnis bija tik briesmīgs tieši jums augšā, varbūt akustika kaut kāda, man nelikās nekas ekstrēms, man ļoti patīk tie lielie pūļi un skaļie basi.
    Es te tikai atzīmējos, jo varu derēt, ka lielais vairums piekritīs un sunīs vecākus, kas bērnus ņem līdzi, un gribu paust arī atšķirīgu viedokli. :) Man priekšā kāda sešus gadus veca meitenīte visu koncertu tētim sēdēja uz pleciem un izskatījās sajūsmināta. Varu derēt, ka viņa to atcerēsies vēl gadiem kā brīnišķīgu notikumu, kur vecāki bija atraisīti, laimīgi un stresa nenomākti.

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par viedokli, Diāna!
    Var gadīties, ka pēc gadiem trim es domāšu līdzīgi, taču mēs ļoti daudz laika pavadām kopā ar bērniem, apmeklējam bērniem paredzētus pasākumus un izklaides vietas, bieži kopā ar bērniem esam "mierīgi un stresa nenomākti" :), tāpēc man ir ar ko salīdzināt! Niklāvam ir pieci gadi un es pasaku godīgi - es negribētu, lai viņam jāpakļauj dzirde šādai skaņai. Mēs nebijām "tur augšā", bet piektajā rindā. Mūsu sektorā bija ļoti daudz bērnu, tāpēc zinu, kādu skaņu viņiem bija jāsadzīvo!
    Un man ļoti būtu žēl Mārtiņa, ja viņam, cenšoties meklēt stadionā punktu, kur akustika ir bērnam draudzīga, tās trīs stundas būtu jānotur Niklāvu uz pleciem...
    Kas vēl - zona smēķētājiem nebija stingri norobežota - tad nu mums nācās samierināties, ka lielais vairums tajā mūsu dibenplāna rajončikā iedami pačurāt arī iepīpoja! Un pasīvajai smēķēšanai nu es noteikti negribētu pakļaut savus bērnus!
    Kopumā - katrs dara kā vēlas, taču manuprāt šis bija pasākums pieaugušajiem! Un mēs ar mazajiem noteikti paspēsim apmeklēt kādu Prāta Vētras koncertu arī citu gadu! :)
    Bet katrā gadījumā, lai arī tu aizstāvies pirms uzbrukuma, mīļš paldies, ka veltīji laiku viedokļa paušanai!

    AtbildētDzēst
  7. bērniem vnk ir tik dažādas ausis... varbūt mēdz būt arī izturīgas. Mana meita (tikpat kā 7), Kaupera nenormālīga fane, izturēja dziesmas 3-4 un bija tik laimīga, ka "Saulīt' drūmos vasaras rītos" bija jau pati pirmā PV iznācienā:)Arī manam kungam biļetes uzsauca Swedbanka, tpc nebija žēl. Kamēr es, palikusi ar sāpošu kaklu mājās, apraudājos pie Lattelecom tiešraides;D
    viņai tas bija pirmais reāli ļoti skaļais pasākums, un es jau zināju, ka apmēram tā būs. Bet - NB! - īstenībā visīstākā vieta, kur skatīties un klausīties PV, ir Preiļu, ne Skonto stadions! biju Preiļos uz iepriekšējās tūres konci, un, ja būs atkal, uz nākamo noteikti brauksim turp, toč! ļoti silti, ļoti tuvi un laikam jau daudz daudz klusāk;))

    AtbildētDzēst
  8. Dzintra - mēs tieši par Preiļiem iedomājāmies, kad domājām par bērniem un Prāta vētru nākotnē...
    Lai arī nebūt neesmu pēdējo divu albumu fane. Vai varbūt esmu. neko jau nevar zināt, pirms albumi nav nopirkti! :)

    AtbildētDzēst
  9. Pag, jums koncis tika piektdien? Es arī vinnēju, taču Swedbanka man stingri noteica, ka jābūt sestdien! Mēs bijām 10 m no skatuves.
    Par bērniem:
    1) man, mazajai kājāsstavētājai (:D), reāli traucēja tie bērni, kas bija tētiem uz pleciem jo..nu es vienkārši neredzēju! Muguras nav diezko pateicīgas par 4 stundu kājāsstāvēšanu. Un ja arī skata nekāda, tad... nu nav jau jēgas! Arī priekšā plaušas trīcēja, goda vārds.
    2) stundu pirms koncerta pametu acis zem kājām un biju viegli šokēta, jo tur sarāvusies gulēja apm 4-5 gadus veca meitiņa. Kamēr sencīši apkārt lēkāja. Baisi.
    Par Spilves šovu- mēs braucām tālāk uz Bolderājas pusi un šovu vērojām no ceļmalas. Ieteikums pūļa nemīlētājiem.

    AtbildētDzēst
  10. Paldies, Laine!
    Izlasīju Tavas pārdomas un sajutu vēl tuvāku saikni :) Jau kādu laiku sekoju līdzi notikumiem Zaubes mežiņā... iedvesmojoši, jauki un mīļi. Tagad, kad lasu par visu apjūsmināto koncertu domas tieši tādas kā ir man, sajutos patiešām atvieglota :) Jo savā draugu pulkā esmu baltā avs :D

    AtbildētDzēst
  11. Man koncerts patika (ar nelielām piebildēm, par kurām uzrakstīju savā blogā), bet- es nekad dzīvē neņemtu uz šādu koncertu bērnus. Nekad. Tieši un galvenokārt viņu dzirdes dēļ. Arguments, ka nav kur bērnus atstāt, manuprāt, nav īsti vietā. Nav kur atstāt, tad neej uz koncertu. Un to nesaka kāda izlepusi mamma ar auklēm un omām pie sāniem. Es burtiski gadus 6 nebiju bijusi ne uz vienu ''pieaugušo cilvēku'' pasākumu, jo man nebija kur atstāt bērnus.
    Bet katrs vecāks jau atbild par savu bērnu un dara kā viņam šķiet pareizāk.

    AtbildētDzēst
  12. Eva - Kundziņam uzdāvāja par Zelta klienta statusu - izlozē nepiedalījāmies...
    Par pārējo - bez komentāriem. Neesmu nekāda pareizā, arī es dažkārt izvēlos nepalikt mājās: ja nav kur atstāt bērnu - ņemu viņu līdzi, taču ir vietas un lietas, kad tas nav tikai morāli nepareizi , bet kā šajā gadījumā - nedroši!

    Diāna! Paldies par sekošanu notikumiem Zaubes mežiņā! Žēl, ka nebiji uz Blogdrauigu tikšanos! Allaž ir interesanti iepazīt vaigā domubiedrus!

    AtbildētDzēst
  13. Aija, lasīju tavā blogā - man ļoti līdzīgi ar to patikšanu - tomēr man tieši prasījās vairāk vecās Prāta Vētras. Bet izdziedāties paspēju! Trūka tikai...kā lai saka... intimitātes, tuvuma ar māksliniekiem. Bija baaaaaigais masu pasākums. Kad Gustavo māja ar roku, lieliski varēja redzēt, kuri sajuta, to, par ko es runāju -mājieniem atsaucās pusloks ap skatuvi - tie, kas redzēja māksliniekus vaigā. no šī viedokļa - protams būtu gribējies būt tuvāk skatuvei un tomēr lai stāvētu tur no sešiem, un kā tu saki, pat pēc iesildošās grupas vēl pusstundu gaidītu māksliniekus, baidoties pat aiziet uz ToiToi, lai nepazaudētu iestāvēto vietiņu :D - tā ir pārāk liela cena. Vai varbūt esmu pārāk veca un zināmu komfortu mīloša:D

    Bet es ļoti gaidu, kad PV taisīs kaut kādas Zelta hitu tūres - kaut kad pēc gadiem 10 :)Tā, lai var izklaigāties līdzi!:)

    AtbildētDzēst
  14. Laine, man ir pat tāds cinisks teiciens, ko es teicu, kad man kāds sacīja, ka Stings jau vecs un visu mūžu atdziedājis- es tieši uz tādiem gribu iet, jo viņi jau visas savas neveiksmīgās dziesmas ir atsijājuši un dzied tikai to, kas ir 100 % zelta vērtē :))))) Nu tas tā, mazliet joka pēc :)

    Starp citu, es esmu pat tik ''sena'', ka esmu piedzīvojusi tos laikus, kad Vētra dziedāja Rīgas Fondu biržas (kur es tolaik strādāju)korporatīvajā ballītē un firmas šefs uz skatuves dziedāja kopā ar Kauperu! :))))) Juhuuuuu! :)

    AtbildētDzēst
  15. es-tiešām-nesaprotu,kāpēc-mazi-bērni-un-zīdaiņi-jāņem-līdzi-uz-festivāliem-utt.pat-ja-uzliek-tās-austiņas...bērnam-ratiņos-tiešām-nav-ko-darīt-festivālos.bet-laikam-tā-tagad-modes-lieta-uz-rokkoncertiem-ņemt-līdzi-bērnus...

    AtbildētDzēst
  16. Saudzējiet savu bērnu dzirdi! To es saku tiem vecākiem, kas pakļauj savu bērnu austiņas šādiem pārbaudījumiem. Es 100% piekrītu, ka PV - tas ir Latvijā kaut kas vienreizējs. Bet es arī zinu, ka Latvijas bērnu dzirdes centrā, lai tiktu pie ārsta uz kārtējo pārbaudi ir jāgaida 1,5-2 mēneši. Protams, lielākā daļa bērnu, kas ir šī centra pacienti nav dzirdi zaudējuši šādos koncertos, un tomēr...

    AtbildētDzēst
  17. Un tādēļ ar visu savu bērnu biju uz PV Valmierā. Intīmi, sirsnīgi un ne pārmērīgi skaļi. Tie bij dubultsvētki Valmierai - Štromberga zelts + PV.

    AtbildētDzēst
  18. Īva - super! Paldies par failiņu papildināšanu! Tātad arī Valmierā bija ģimenei draudzīgs koncerts!

    AtbildētDzēst
  19. Nu ko lai saka, arī mūsu meituces paliek mājās, kad vecāki dodas uz koncertiem, arī mēs izvēlamies pasākumus, kur nav sajūta, kā siļķu mucā, tāpēc no Rīgas svētkiem mums tika nejauši noskatīties retro auto parādi un pamāt visiem ar roku un jauši pabijām dienas iesākumā tekstu veidošanas darbnīcā pie Valtera un Rapas grāmatnīcas un brīdi vēlāk izvēlējāmies beidzot izvizināt abas dāmas ar kuģīti pa Daugavu (to lielā meituce kāroja jau sen).....un priecājos es un meitas, ka šī bija no ārkārtīgi retajām reizēm, kad pasākumu un svētku laikā mums tētis bija brīvs, jo parasti viņš gādā svētkus citiem visupirms plānojot un zīmējot gaismu shēmas koncertiem un pasākumiem, tad sēžot pie datora un gaismu pults un visu saprogrammējot, tad sēžot pie pults un nodrošinot jauku gaismu šovu un baudījumu māksliniekiem un skatītājiem....
    ....UN Rīgā Skonto stadionā ir tiiiiiiklieli plašumi, ka nav iespējams koncertam būt mazam, klusam un intīmam (turklāt vai vēlēsieties būt to vidū, kas paliek aiz sētas, jo koncerts ir paredzēts mazs, kluss un intīms?????).........un man patīk PV jaunais albums - man patīk, ka viņi aug, meklē, mainās un nestāv uz vietas...
    ...arī es pabiju Skonto stadionā, gan piektdienā...priecājos par vīra un viņa kolēģu paveikto, par prātnieku enerģiju un ļaužu prieku, dziedāju līdzi un smaidīju.... p.s. stadiona beigās skaņai klāt bija arī atbalss un tāpēc tā skaņa tāda dubultbasīga un ķermenī skanoša šķiet..pa vidu stadionam šis liekais papildefekts pazuda..

    AtbildētDzēst
  20. Es arī esmu par to, ka mazi bērni nav jāstiepj līdzi uz visiem pasākumiem, sevišķi tik skaļiem un ļaužu masām pilniem. Tā kā mēs ar vīru ikdienā katru dienu esam kopā ar saviem bērniem gandrīz no rīta līdz vakaram, tad izrauties no mājās vieniem pašiem ir kā doties uz randiņu:)
    Mēs ar vīru esam bijuši uz gandrīz visiem PV koncertiem - gan pirms daudziem gadiem Skonto stadionā, gan Mežaparkā, pat sen sen atpakaļ - Rēzeknē, bet šis bija pirmais gads, kad koncertu apmeklējām kopā ar bērniem. Nospriedām, ka nu ir gana lieli (9 un 6 gadi), lai biedzot skatītu PV vaigā paši savām acīm. Tas bija dienā, kad Štrombergs izcņīja zeltu un mūsu izvēle, protams, bija Valmiera. Koncerts notika Pauku priedēs - tādā kā meža klajumā, platība bija tik milzīga, ka nebija par skaļu nevienu brīdi, varēja brīvi izvēlēties, vai būt tuvāk skatuvei, vai tālāk, TOI Toi būdiņas bija brīvi pieejamas un arī uzkodas varēja dabūt bez milzu rindas, uz vakarpusi, kad kājas piekusa, visi pat dabūjām sēdvietas pie bufetēm . Uz lielā ekrāna varēja labi saskatīt māksliniekus, starp priedēm bērnus izklaidēja vāveres un pīles (cilvēki maskās), atmosfēra brīva un nepiespiesta. Ģimeņu ar bērniem bija ļoti, ļoti daudz - mazākie ik pa laikam tika pacelti uz pleciem, bet pārsvarā bērni priecīgi lēkāja. Tikai uz vakarpusi (ap 23.30) paši mazākie nolūza mammai vai tētim klēpī. Par šo pasākumu varu teikt, ka bērni netraucēja un gandarījums bija mums visiem.

    AtbildētDzēst
  21. Bērnu brīnumjaukais konerts Rīgas svētkos notika piektdienas pēcpusdienā, Bastejkalnā - burvīgais Brīnumskapis! Kaut nācās lielāko daļu konerta sēdēt zaļā zālītē uzkalniņā, turot uz katras kājas pa dēlam, konerts bija fantastisks! :) Un publika kolosāla! Laikam tie atbildīgie vecāki, kas nepīpo un neņem bērnus uz lielkoncertiem! ;)Par Prāta Vētru - nu es tribīnēs sēžot, brīžiem juts kā dziesmu svētkos, jo neredzēju nevienu, kas nedzied līdzi, turklāt tā skaņa bija tik pareiza un nešķība, ka taisni jābrīnās, kā tāds pūlis var būt tik muzikāls! ;) Bijām tik labās vietās, ka tieši nodomājām, ka 5gadniekam būtu riktīgi paticis! Nekādu bum bum basu.

    AtbildētDzēst
  22. Aija- es, savukārt, esmu bijusi korporatīvajā tusiņā vienai datorfirmai Krasta ielas "Lido")) un tur PV uzstājās. Tas bija, liekas, gadiem pirms 12 un uz mani tas neatstāja nekādu iespaidu, jo es vispār nezināju- kas tie tādi.
    Par bērniem un koncertiem. Es neņemu līdzi, un nevis domājot par ausīm vai citām ķermeņa daļam, bet tāpēc, ka manī nav nekādas vēlmes visu dalīt ar bērnu. Ja es gribu uz koncertu, tad es gribu mūziku klausīties, nevis sekot, vai bērnam kaut kas apnicis.
    Bet arī neredzu nekādas problēmas, kāpēc to nevajadzētu darīt, ja vecāki ir gatavi ņemties ar bērniem un- galvenais- ja bērns ir tāda tipa, kam patīk. Pozitīvusā tas ir parasts standarts- bērni līdzi un nekādu problēmu. Es vienu reizi paņēmu līdzi, vairs nē, man nepatika.

    AtbildētDzēst
  23. KrKs - par koku diviem galiem! Priekā!:)
    Brīnumskapī nebijām - laika limits brīvdienām.
    Bet es tiešām labi atpūtos PV koncertā dziedot līdzi - par to jau naf runa! Kā jau teicu - es beidzu sekot viņu gaitām pirms diviem albumiem, tāpēc ne visam varēju līdzi uzraut! :D..
    Man tik žēl bij to sīcīšu, kam tādā skaļumā bija jādzīvojas. Un to senču, kas acīmredzami nebija sajūsmā, ka vislaik ķerenes jāspēlē + PV sāka dziedāt tad, kad vairumam mazuļu sākas guļamlaiks.
    Nu redz - izrādās bija vietas stadionā, kur bērnam būtu itin normāli bijis - bet ko tādu jau uz biļetes neraksta... ;)
    Un kā piecgadniekam (sevišķi piecgadnieCEI) jūs rīkojaties Toi Toi točās? Man citreiz pat lielveikalos ir, uh, ku nelāgi...

    Anita - kad būšu kādreiz pabijusi Positivusā, tad viedoklēšu par to - pagaidām man ir tikai viens viedoklis - ņemt bērnus uz festivāliem šobrīd ir "trendīgi" ;) Var ne tikai sevi smuki (lasīt brendīgi un dizainīgi)ietērpt, bet arī uz mazā radoši izpausties. Kas būtībā taču būtu it kā pat forši un apsveicami, ja nebalansētu uz robežas ar "krāniņu mērīšanos"...
    Bet tev pilnīga taisnība - ja festivāls atbilst tam, ko uzskatām par bērna fiziskajai un morālajai veselībai nekaitīgu, tad jautājums ir tikai par to, vai mamma un tētis paši grib atpūsties, vai ļaut bērniem atpūsties :)
    Mēs pietiekoši daudz apmeklējam bērniem interesantus/paredzētus pasākumus un aktivitātes, lai atļautos laiku pa laikam nodoties pieaugušo izklaidēm un nesatraukties par cenzūru un iestiprināšanos;)

    AtbildētDzēst
  24. Laine, sveiciens no gandrīz latgalietes! (klusi smejos :)) Es, saprotams, biju uz PV koncertu Preiļos. Īstenībā jau otro reizi, izrādās, ka arī iepriekšējā tūrē turpat skatījos koncertu. Es bērnu līdzi neņēmu, jo gribēju atpūsties ar vīru un bija arī vēls, un arī uzskatu, ka tas nav koncerts mazajiem :) Bet bija ļoti daudz cilvēku ar bērniem. Stadions liels, publikas nav tik daudz (vietējam mērogam adekvāti), līdz ar to var stāvēt arī attālākās vietās, kur ir klusāks (cik nu tas koncertā vispār ir iespējams), staigāt apkārt, lēkāt, skraidīt un tik un tā izjust tā saucamo "intimitāti" ar grupu uz skatuves. Vienīgi, ja brauc ar bērnu līdz 5 gadu vecumam (un manā ieskatā tā ir tikai katra paša vecāka izvēle), es ieteiktu šādos pasākumos vienmēr ņemt līdzi saliekamus sporta ratus, kur mazais noguruma brīdī var atsēsties un aizmigt. Citādi liela daļa koncerta var paiet, turot uz rokām aizmigušu bērnu.
    Tiekamies Preiļu stadionā! ;)

    AtbildētDzēst
  25. Mani bērni arī bija Brīnumskapī un bija pilnīgi sajūsmā! Sakrita vēla ar to, ka bibliotēkā bijām paņēmuši pirmo Brīnumskapja disku, ko bija jau te pārklausījušies un vēl koncerts Bastejkalnā- laimei nebija robežu! :)

    AtbildētDzēst
  26. Pati jau laikam arī bērnus līdzi neņemtu, bet grūti izteikties, jo uz lielajiem koncertiem nekad neesmu bijusi. Par Positivus draugi ar bērniem izteicās, ka tas ģeniālais esot tieši šī iespēja paiet no skatuves tik tālu, lai mazajam nebūtu par skaļu un tik un tā visu varētu dzirdēt. Par pucēšanu gan nenosodu - pašai ir tāda pati pucēšanas slimība, tikai ne vienmēr brendīgi un dizainīgi ir = smuki.

    AtbildētDzēst
  27. Paeglīši - bet es taču tieši par to - pucēties ir jautri un forši un absolūti apsveicami, ja vien vīzdegunīgi nenosodām tos, kam kājās nav oriģinālie krokši, utt! MAn taču arī patīk Emīliju sapucēt! viņai pašai patīk pucēties!

    Bet teic - kā ir ar saturu? Kas interesants paredzēts tieši BĒRNIEM Positivusā, ja neskaitām to, ka mammai un tētim līdzi atnākuši?

    Nu es tagad mēģinu atcerēties, kā bija manā bērnībā... Atceros biju līdzi uz Brāļu Ziemeļu konci un uz Edgara Liepiņa. Man ļoti patika! Bija ļoti daudz patīkamu emociju, bet pa daļai tāpēc, ka tie bija tādi kulturāli koncerti kultūras namos - ar sēdvietām, starp rindām staigājošiem māksliniekiem un ar pieklājīgām tualetēm. BEZ popkorniem, hotdogiem un sidriem koncerta laikā. :D

    Ja man šobrīd būtu jāsagādā koncerts Dēla gaumei, tad man nāktos palūgt Massive Attack Teardrops,Imanta Kalniņa dziesmas un Rio saundtreku! :D Kurš uzrīkos šādu festivālu? Un vēlams ne skaļu!:)

    AtbildētDzēst
  28. https://www.positivusfestival.com/lv/festivala-zonas/caparol-bernu-sala/

    Kā jau teicu, pati uz Positivus neesmu bijusi, bet pieņemu, ka bērniem varētu patikt gan tā atmosfēra, gan koncerti, gan - kas pats galvenais - iespēja izskraidīties :) Un arī priekš muzikālās gaumes veidošanas šis ir visnotaļ piemērots pasākums. Un domāju, ka mazam bērnam nav obligāti jāapmeklē īstās tualetes, kad gribas pačurāt :D - ludzu mani ar akmeņiem par to nenomētāt.

    AtbildētDzēst
  29. Īstenībā par toi toi es nekad neesmu padomājusi. Lielo bērnu var ieprogrammēt uz pačurāšanu mājās, mazajam vēl var uzlikt pamperu, bet, jā, man arī pat lielveikalā nepatīk iet uz wc, kur nu vēl plastmasas mazmājiņās!!! bet no piaugušā viedokļa es dievinu toitoi, kopš kalnciema kvartālā nostāvējām visu koncertu glīto tualešu rindā, kuras tur ir tikai 2 (bet ak, cik skaistas), līdz ar to no pasākuma arī tikai to vien atceros! Tā kā labāk toitoi, nekā nekā! :)
    bet par tiem īpašajiem bēnru koncertiem un pasākumiem - domāju, ka ir visādi vecāki un visādi bērni un, ja gribās, tad ir jāiet ar visiem bērniem. Ja vienam bērnam sāp austiņas un nav kur pačurāt un viņš tur jūtas drausmīgi, tad cits tādā vietā kopā ar māmiņu un tēti jūtas kolosāli, jo varbūt tā ir viena no 2 dienām nedēļā, ko var pavadīt visi kopā un ja vienu nedēļu vecāki iet uz leļļu teātri, otrajā viņi ir pelnījuši koncertu. Tā gluži vienkārši notiek ģimenēs, kurās tētis katru dienu strādā, piemēram, par policistu, bet mamma ir medmāsa bērnu slimnīcā un mājās no darba humpalbodē ir atradusi nenormāli kičīgas kedas savam 2gadniekam! ;) Es nekad neesmu uzstājusi, ka ir kaut kādi speciāli pieaugušo pasākumi vai bērnu. Ja vecāki vēlas ņemt līdzi bērnu - ok,tikai nelieciet citiem par pienākumu pagriezt klusāk mūziku, paši pieskatiet, rūpējaties par siltām kājām utt! :)Kaut kā tā. :)

    AtbildētDzēst
  30. Paeglīši - par čurāšanu - skaidra lieta, protams:) Bet kā ir ar to otru lietu? ;)
    Un kādi akmeņi? :D

    Meitenes -
    Mīļš paldies par diskusiju! Tad taču šim visam vispār ir kāda jēga - runāt, dzirdēt, klausīties, mainīt viedokli, priecāties un izvērtēt. Skumji būtu tad, ja nesaņemtu nevienu komentāru! :)


    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!