Mazais dārza "apdeits".

23:28

Un tagad ir skaidrs: mēs šogad NEēdīsim redīsus, rutkus, rukolu un citus krustziežus - tiem aukstumā labpatīk pārvērsties par puķēm, tā vietā, lai nogatavinātos ēdamā veidolā. Nu par puķēm dārzā protams priecājas Čika, bet ne ēst gribošie pieaugušie :)
Tāpat mums secen ies pašiem savu burkāniņu kraukšķināšana. Vēl pirms nedēļas spriedu, vai ir īstais laiks retināšanai, bet, kamēr es pa Balli Piebalgā, tikmēr cūkas atrisināja jautājumu! Burkānus un bietītes, tātad, strīpoju laukā no ražas saraksta. :)
Uz mani apvainojās arī kabači, kad pavasarī nolēmu iesēt ne vairāk kā 5 sēkliņas. Sak` - ja tev nevajag, tad nebūs ar`! Nīkulīgie lakstiņi nav pat tikuši līdz ziedēšanai...

Toties mums ir 6 vagas sīpolu. Tos nu šmaukstinām iekšā vietā un nevietā! :)

Un vēl ir siltumnīca. Mans ikrīta rituāls! Jau labu laiciņu brokastu galdu papildina pašu gurķīši un pirms pāris dienām aplasījām pirmos sārtojošos (ar to es domāju "sārtoties tikko sākušos") tomātus - nevarējām nociesties.



Bet Niklāvs jau mēnesi lasa "Tomātu grāmatu". Lasa kā pasaku māsai priekšā pirms gulētiešanas. Es iemigt nevaru - man nāk smiekli. Tāpat kā viņam pašam. :)


Un vēl mums ir milzu krūms melisas + secinājums, ka mums šī tēja ne visai garšo! :D

Drēgnais laiks un pāris uzbāzīgi rēķini paātrinājuši ieilgušā šūšanas atvaļinājuma beigas, tāpēc drīzumā atrādīšu arī to ražu, kas ienākusies darbistabā! 

You Might Also Like

4 comments

  1. Njā, skarba dzīve laukos... :) ja ne dabas māte, tad dabas draugi parūpējas, lai raža neizdotos...vienīgais pozitīvais šai visā ir tas, ka arī Piebalgā, tajā vecajā, tomāti nesārtojas, kabači neaug, arī rutku, kāļu, redīsu mums nav:) burkāni gan aug griezdamies, būs jāpadalās!!!:)

    AtbildētDzēst
  2. Recepte melisas izmantošanai - aplej lielajā limonādes krūzē melisas zariņus, pievieno nedaudz cukuru (1-2 ēd.karotes) vai medu, un citrona sulu vai ieliek citrona šķēlītes (tās pēc laika jāņem ārā, jo rūgtums no mizas). Tad ļauj atdzist. SUper garda aukstā tēja.

    AtbildētDzēst
  3. Vivita - būs tad jārīko burkānu ballīte! :)
    Kristīnei jau sen bija doma!

    Baiba - pAAAAAAAAAAAAAldies! Noteikti pamēģināšu! Sola taču atkal karstuma vilni! :)

    AtbildētDzēst
  4. eij, nu, eij - par to karstumu. NETICU!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!