Šūšanas skola. Elastīgais diegs.

01:28

Kā jau minēju- esmu atpakaļ šujamzirgā! Kamēr laukā rudens gatavo lielo skatuvi savam uznācienam, tikmēr mājas siltumā visos kaktos čubinās radoši cilvēki. Meita sākusi spēlēties ar lellēm - ģērbt, pucēt, guldīt un veidot tām savā starpā dialogus (un nu man ir pamatīga deva komiskas klausāmvielas :)), dēls sazīmējis tik daudz mākslas, ka pietrūkst ne vien kniedīšu, bet arī vietas uz sienas!
Es šuju.
Tik ļoti, ļoti sen atpakaļ (apmēram pirms 3,5 gadiem :)), kad spēru savus pirmos solīšus šūšanas ārēs, ložņāju internetā pamācību un video meklējumos. Un nudien nedomāju, ka pienāks diena, kad lielākajai daļai jautājumu būšu ieguvusi atbildes un līdz ar to diemžēl arī "ja zinu es, tad noteikti zina visi" sajūtu...

Un, lai arī pa šo laiku neesmu īsti nobērta e-pastiem ar lūgumiem pastāstīt šūšanas pamatus :D, tomēr nolēmu, ka kādam tas noteikti būs noderīgi!

Pēdējā laikā tapušas pāris princešu kleitas un tāpēc šoreiz par to, kā

Š Ū T   A R   E L A S T Ī G O  D I E G U.

Vai esat kādreiz domājušas "Nez kā šuj to čirkaino daļu apģērbam? 


Lūk kā: 

1) Veikalā piemet pārējam pirkumam pāris spolīšu elastīgā diega


2) pārved to mājās, brīvi uztin uz spolītes ( "brīvi" nozīmē nenostiepjot).


3) Ievieto kuģītī gluži kā parastu diegspolīti. NEmaina spriegojumu! Nekas vairāk nekur nav jāpieregulē!



4) sazīmē līnijas uz auduma, kuru vēlas krokot un uz priekšu!


šādi izskatās kreisā puse:


Ja sakārojas ātru video, tad lūk pirmais links, ko izrāvu no jūtūbles:
 http://www.youtube.com/watch?v=nWYHh_hFT98

 Un te lielisks izsmeļošs video ar tipiem un trikiem piedevām:
http://www.marthastewart.com/247192/sundress-pt-1


Un atcerieties, ka mācās darot! Tāpēc ceru, ka drīz vien pēc teorētiskajām zināšanām iegūsiet arī praktiskās! :)

You Might Also Like

10 comments

  1. Šito brīnumšūšanu mēģināju visu ziemu un pavasari.... rezultātā daudz sabojāta auduma un gumijdiegu. secinājums - laikam mans Singers nevelk :(

    AtbildētDzēst
  2. A kādu to šūšanas paveidu Tu tur liec? Tur redzamais 3 = C ? Tā kā zigzagu? parastu taisnu līnij tak nē? Un cik cm Tu pieliec klāt pie piegrieznes, lai krokojums nesanāktu par šauru ap to princesi? Tur ir kāda formula?
    Re cik daudz jautājumu - pankūkas no rīta ēdot un lasot blogjaunumus:)

    AtbildētDzēst
  3. Es lieku parastu taisnu līniju! Bet esmu redzējusi, ka zigzagā arī šuj.

    Nu tā augša sākotnēji izskatās daudz platāka kā standarta piegrieztnē. Teju dubultā. Un tad jau skaidrs - lai kā krokotu, protams ka derēs.

    Susurampapedam - tiesa foršāk krokojas zīdīgie un plānākie audumi. Reiz man izgāzās mēģinājums sakrokot trikotāžu...

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par "refrešeri" elastīgā diega savaldīšanā. Vai Tev tiešām viss aiziet diega nospriegojumu neregulējot? Katrai mašīnai laikam savādāk - ja pareizi atceros, tad manam vecajam Pfafiņam gan tur bija nedaudz apakšējais diegs nedaudz vaļīgāk jāpalaiž...

    AtbildētDzēst
  5. Jap - neko neregulēju. Piebildīšu, ka es šādi pati kaut kur iemācījos. Bet nu laikam jau izklausās, ka katrai mašīnai tiešām savādāk!

    AtbildētDzēst
  6. O,liels paldies Tev!Es tiešām vienmēr esmu domājusi kā top šādi savilkumiņi!?un ik reiz nodomāju,ka tas noteikti ir pārāk sarežģīti,lai es amatieris ko tādu mēģinātu!;)

    AtbildētDzēst
  7. Ui, atceros, kā pirms 2 gadiem cīnījos ar to elastīgo diegu un auduma krokošanu. Noņēmos ne pa jokam, jo es biju atradusi kaut kādu pamācību, kur bija teikts, ka tas elastīgais diegs uz kuģīša jāuztin tomēr tāds viegli nostiepts un ar diega spriegojuma iestatījumiem arī kaut kas bija jāmaina. Lai nu kā - noņēmos melnu muti, diegu iztērēju pamatīgi, bet beigās tāds neliels krokojuma gabaliņš tomēr sanāca. Otreiz tādos piedzīvojumos neesmu iesaistījusies...

    AtbildētDzēst
  8. Man iepriekšējā vasarā bija piemetusies krokošanas mānija un tapa daudz topiņu un kleitiņu šajā tehnikā. Bet, es tomēr šuju ka Ginta minēja - uztinot uz apakšējās spolītes tomēr nedaudz novelku diegu (ne stipri, bet arī ne tik brīvu kā bildē). Un apakšējai spolītei tomēr nākas palaist vaļīgāk to skrūvīti, savādāk tas gumijdiegs nenāk laukā, jo tomēr resnāks par parasto diegu.

    AtbildētDzēst
  9. Super, beidzot saprotu, kā var dabūt tādus krokojumus, plānoju šūt dīvāna pārvalku, Halenā tāds maksā ap 40 lati, bet kāpēc pirkt, ja pati varu šūt?
    Ceru, ka var arī pats kaut ko tādu pašūt http://www.halens.lv/majas-tekstils-aksesuari-15425/divana-parklajs-088968/paging$1,27?oc=036
    Varbūt kādai kāda laba piegrieztne???

    AtbildētDzēst
  10. Nu gan nobiedējāt! Šodien priekš rītdiena sbiksēm krokošu jostas daļu trikotāžai, pie tam pirmo reizi dzīvē un pirmajam gatavajam izstrādājumam kā tādam. Tagad bail, ka nesanāks un būsu pliku d... Vai tiešām diegs nav jānostiepj? Jo to bikšu šūšanas tutorial bija rā'dits, ka dāma uztin spolītē elastīgo kā parastu diegu - ar uztinēju, līdz ar to viņš nsotiepjas...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!