Janome 744D

21:09

Izvēlēties...

Pirms neilga laika vērsos pie jums  - zinošās/darošās/radošās - pēc padoma, lai uzzinātu, kādu vīļu apdarināmo dampi man iegādāties.
Godīgi? Izvēle bija sarežģīta. Galvenokārt tāpēc, ka nevienam īsti nebija pieredzes vairāk kā ar vienu overloku (kas pa lielam nozīmē to, ka vienīgais = labākais :)) Man tā arī neizdevās dzirdēt kāda labā nozīmē apbružāta lietpratēja viedokli par to, kādi niķi ir katrai no ovīšu sugām. Lielākā daļa pārdevēju komentāru bija no sērijas "visiem iekšā tāpat viens un tas pats" un "starp labākajiem visi labi". Es izvēlējos pieķerties pēdējai frāzei un balstīt savu izvēli uz šo. Neļāvu sevi pierunāt arī bu.lv pārdevējam, kurš Latvijas tirgū karstasinīgi un, pēc visa spriežot, bez sliktiem nodomiem kūrē Jaguar šujamtehniku. Un patiesībā apstākļi sakrita tā, ka beigās man bija jāizvēlas starp Brother 1034D un Janome 744D. Un izvēle patiesībā bija vienos vārtos, jo Brālim nebija nedz 2 diegu opcijas, nedz vēl pāris sīkumu (par kuriem jau esmu piemirsusi :))

Iegādāties...
 Tātad - Janome 744D. 
Un, tā kā viena no manām draudzenēm (un izrādās arī saujiņa lasītāju ) savu šujamrīku bija iegādājusies tiešu bu.lv un ar pirkšanas procesu bija apmierinātas, nolēmu, ka arī es savu Janōmi pirkšu šeit.
Jo pieredze pērkot fotoaparātu i-netā bija graujoša. Ja kāds bija norādījis zemāko cenu, tad kā likums izrādījās, ka "preces nav noliktavā" un, kad pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem secināju, ka visi iepērk fočikus no Elko grupas, devos pēc kameras tieši uz Elkor. Bet tā tāda atkāpe - lai jūs saprastu, ka arī pērkot šujmašīnu biju sagatavojusies, ka cena mājaslapā izrādīsies nepatiesa.
Bet par laimi - ar to bu.lv viss ir vislabākajā kārtībā! :) Es kā rokdarbu blogere acīmredzot nešķitu veikala īpašniekam pietiekami saistoša reklamētāja, tāpēc gaidītās šujmašīnas Jaguar ( kā dāvanas slavenai blogerei :D) vietā saņēmu negribīgu 11 LVL atlaidi savam ovim. Un ticu, ka tādas saņem arī neblogeri! :D
P.S. Overloks ir pie manis mājās, cena atbilda patiesībai un uz sarunāto tikšanos arī veikala īpašnieks bija ieradies laikā. Taču e-pastu ar industriālās tehnikas piedāvājumu un izcenojumu joprojām "gaidu ar maisu".
Un man nepatīk "tu man esi maza peška, mani klienti ir organizācijas- šūšanas kursi, cietumi, utt" attieksme. Zinot to, cik daudz pie manis e-pastā vēršas pēc padoma, es pārdevēja vietā atmestu vismaz pusi slēptās vīzdegunības. ;)

Darboties...

Bet ar pirkumu, protams, esmu apmierināta. Patiesībā ir sajūta, ka šis overloks man bijis jau sen!:)
Un protams, ka, ja salīdzinu šī apvīlētāja priekšnesumu ar mana 80to gadu Podoļska uzstāšanos, tad... nu laikam jebkas ir labāks par PSRS laiku čuguna kluci, kuru jādiego vismaz reizes 5 šūšanas laikā! :D Izņemot gadījumos, kad jāšuj gultasveļa. Tad gan prasās pēc industriālā overloka piedāvātā tempa :). Un tāpēc dziļi iesaku papētīt ss-kā sadaļu par overlokiem - vīrs, kas tirgo vairumu industriālo padomju ovīšu ir no tiesas foršs un godīgs vīrietis, kurš piedevām ir arī overloku un šujmašīnu meistars šūšanas cehā (no kura šī tehnika tiek tirgota).

Bet, atgriežoties pie mana jaunā darbarīka: Te nu tas ir!









Ar nepacietību gaidu brīvāku dienu, kad pilnasinīgi varēšu notestēt savu overloku! Ar secinājumiem noteikti padalīšos arī Sarkanās Bietes lolotajā blogā "Šujmašīnu apskats"! Ja kas - Ilze ir sagatavojusi pāris dāvaniņas tām no mums, kas pirmās nosūtīs savu overloku apskatus! :)




You Might Also Like

20 comments

  1. Kaut ko nesapratu aprakstā par "Iegādāties..." vispār - neko nesapratu :D
    sapratu, ka esi apmierināta ar pirkumu un tas jau labi!

    AtbildētDzēst
  2. pārlasīju vēlreiz,JA bu.lv izplata Jaguar, to pārdodot peļņa lielāka, kā iepērkot Janome no izplatītāja un pārdodot Tev.

    AtbildētDzēst
  3. Iveta! Nu re - prieks, ka tomēr saprati! :)
    Bet tad jautājums - kāpēc tad atlaidi Jaguaram solīja lielāku kā iedeva Janomei? ...
    Ovis man patīk, anyway! Turklāt cena pat bez atlaides bu.lv ir mazāka kā visur citur.

    AtbildētDzēst
  4. nee nu es nesapratu tās aizkulises, kā tur īsti bija domāts:D bet jūtu, ak esi sašūmējusies!
    Es nezinu vai Tu zini kā strādā tirdzniecība un īpaši ja pārstāvi kādu produktu, bet tici vai nē, pat iedodot atlaidi 30% viņš būtu lielākā peļņa pārdodot savu produktu, nekā cita pārstāvja šujmašīna, piemēram. Tāda ir šī tirdzniecība ar tehniku!Tā kā viss ir ļoti loģiski no viņa puses!Ir jāņem vērā, ka cenu labāko vienmēr var iedot oficiāls pārstāvis, vajag tikai parunāties;)
    Starp citu man pirms kāda laika (vairāk kā gada) bija tikšanās ar Janome pārstāvi, ļoti izglītojoši un atsaucīgi;)

    AtbildētDzēst
  5. O, superīgas ziņas! Lai Tava un "Čūskaces"(Janome japāņu valodā nozīmējot čūskas acs:)sadarbība ir ilga un radoša. Patiess prieks, ka esi tikusi pie šī burvīgā palīga. Nez kāpēc iedomājos, ka tieši Tavi "treidmārkīgie" strīpainie krekliņi būs vieni no pirmajiem izmēģinājuma objektiem:)
    Un, protams, priecāšos par Tavām domām apraksta formā:): Paldies!

    AtbildētDzēst
  6. Pirmkārt - neesmu sašūmējusies.
    Jā Iveta - man zināms, kā notiek tirdzniecība :D
    Es nopirku ovi un misiju veicu. Tas, cik pārdevējs ieguva/neieguva no situācijas - tā lai paliek viņa problēma! ;)

    Bet uzrakstīju aizkulises - jums blogerēm par prieku! ;)

    AtbildētDzēst
  7. Tas ir īpašs līmenis - Tu uzraksti par overlokiem, un Tavs ieraksts tik un tā ir pirmais, ko es no rīta izlasu. No mana viedokļa tikpat labi Tu varēji uzrakstīt par traktora detaļām, jo es neko par to nezinu, bet tik un tā ir interesanti lasīt. Nekad arī nebiju tuvumā redzējusi overloku, man radās jautājumi! (Tikai tīras ziņkārības pēc.)
    1) Tu tur šuj krāsainu trikotāžu. Vai overloks nemaz nekad neizstiepj trikotāžas vīles (mana šujmašīna tā dara, es nemāku šūt trikotāžu) tādos kā kruzuļos un volānos? Redzu, ka Tev vīles visas taisnas, bet vai tas tāpēc, ka esi ļoti piešāvusies, vai arī tas ir īsts overloka nopelns?
    2) kāpēc uz diegiem ir tādi tīkliņi kā uz pudelēm? Vai var šūt, tos nenoņemot?
    3) gan nav jautājums, bet īsta apbrīna. Tas, kā Tu apzinies savu blogeres vērtību un netēlo pieticību. Tu zini, ka Tev prasa padomu un ka ļoti daudzas ņems vērā Tavu viedokli, izvēloties overloku, tāpēc Tev pietiek iekšu par to uzstāt pārdevējam. Visu cieņu. Tev ir uzņēmējas apgriezieni.

    AtbildētDzēst
  8. Apsveicu ar overloku un gaidu atsauksmes, jo šis ir tieši tas uz kādu skatos. :)

    Runājot par atlaidēm gan man būs cits viedoklis - ja konkrētais pārdevējs nav tiešais dīleris - viņa atlaižu piešķiršanas solis visticamāk ir noteiktā koridorā (piem no 5 līdz 10%) un viņš tur gribēdams nevar Tev neko vairāk iedot. Lai dabūtu Janome lielāku atlaidi - vajadzēja iet pie viņu tiešā dīlera.

    AtbildētDzēst
  9. Tad nu lai labi kalpo un ļauj realizēt kādus jaunus plānus un idejas! :)

    AtbildētDzēst
  10. Diāna! Čau! Un paldies par komplimentiem! :)
    1) Jā - overloks pa lielam tieši to arī dara - šuj trikotāžu nekrokainās vīlēs :)
    2)Šie sietiņi man arī bija jaunums un nāca līdzi overlokam - tie domāti lietošanai, ja diegs mēdz notīties un ķerties pie mehānismiem vai citām spolēm (kas tieši tā arī notiek ar kaprona diegiem) Pirms tam, kad šuvu ar Podoļsku, par šitiem tīkliem nezināju un tāpēc ļoti bieži laicīgi neieraudzīju, kā diegs nošļūk, aizķeras un pārplīst = jādiego pa jaunam. Biju nočakarējusies mēma. Bet nopērkot Janomi uzzināju, ka šādos gadījumos jālieto tīkliņš! :D
    Es drīzāk neasaprotu, kāpēc tos velk uz pudelēm???

    Jūlija, Andra - Paldies!

    AtbildētDzēst
  11. Sveika Laine!


    Negribu Tevi sabiedeet, bet ieteiktu paarliecinaaties, vai Tava Janome nav kreisaa. Ar bu.lv ir slikta pieredze, ka vinjiem ne visas mashiinas ir no LV diileriem pirktas (tieshi par Janomi runaaju), liidz ar to, JA Tava Janome nav LV diilera mashiina, tad vinji garantiju Tev nedod, nemaz nerunaajot par 3.gadu garantiju, ko piedaavaa savaam mashinaam. Paarbaudi te: http://www.janome.lv

    Ja mashiinu atpaziist, tad vari pieregjistreet 3 gadu garantijai: http://sujmasinas.lv/?wp=273

    Ja neatpaziist, tad ieteiktu to samainiit pret diilera doto mashinu vai prasiit naudu atpakalj un pirkt pie diilera. Var protams neko nedariit, bet to parasti nozheelo kad kkas saak nikjoties :D

    Turu iikshkjus, lai taa buutu sujmasinas.lv mashina ko pirki caur bu.lv

    AtbildētDzēst
  12. tb garantiju ir jaadod bu.lv bet nedod Janome paarstaavis LV.

    AtbildētDzēst
  13. Tā, ID - tikko pārliecinājos - viss kārtībā! :)
    Un tā ir sujmasinas.lv mašīna, kas mani pārsteidz, jo sujmasinas.lv mājaslapā tā maksā 300LVL, bet bu.lv 251LVL Liela atšķirība, manuprāt! un es vēl atlaidi dabūju! :)

    AtbildētDzēst
  14. bu.lv to I.D.
    Vai Jums ir kādi piemēri ka bu.lv nav izpildījis savas garantijas saistības?

    AtbildētDzēst
  15. Labvakar Laine!
    Nekorekts ir Jūsu komentārs par manu "plātīšanos" ar klientiem.
    Klienti , kas pirka pie mums šūšanas tehniku tika minēti kā piemēri kam mēs esam piegādājuši šujmašīnas.

    AtbildētDzēst
  16. Tas īsti pat nav komentārs. Tās bija tā brīža sajūtas, Zigmar! :)
    Bet liels paldies par visu! Nu jau arī e-pastu saņēmu! Došu ziņu, ja būšu nobriedusi pirkumam! :)
    P.S. - no sirds priecājos par to, ka bu.lv izdodas plašas sadarbības! Tā turpināt! Bet kuram gan nepatīk "special treatment"? :)

    Un kā tur būs ar to Jaguar šujmašīnu? Testējam? ;p :)

    AtbildētDzēst
  17. Nu tad detaļas e-pastā, Zigmar! :) Gaišu dienu!

    AtbildētDzēst
  18. Zinu, ka šo modeli iecienījušas daudzas LV rokdarbnieces, tomēr ārpus LV atsauksmēs atrodu daudz sūdzību, ka diegu ievēršana viņam sarežģīta - kā ir pēc pieredzes?

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!