Nakts bez putekļu kukaiņiem.

00:27

Pirms laika stāstīju jums, kā uzgājām Niklāvam alerģiju pārīti -  pret kaķiem un putekļu ērcēm. Ja pirmais kairinātājs mūsmājās nav problēma, tad otrais gan. Nu nav mums nedz normālu skapju, kuros sakārtot milzīgās kaudzes tekstīliju, nedz mājkalpotājas, kas patīrītu māju biežāk kā reizi nedēļā :D un arī no dārgajām dūnu segām atbrīvoties netaisos.Un jāatzīst, ka tādus klasiskus alerģijas līdzgaitniekus kā tekošu degunu asarojošas acis vai izsitumus uz ādas savam puisēnam neesmu novērojusi. Tomēr mani nemierīgu dara krākuļošana naktī.

Un es pat nezinu - kas sākās pirmais - Niklāva alerģija, vai manas draudzenes Aigas jaunais uzņēmums.Bet varbūt ka liktenīgi abi reizē. :) Jo izrādās, ka Aigas ģimenē arī ir alerģiski cilvēki. Tik alerģiski, ka cīņā pret putekļu ērcēm Aiga nolēma doties pavisam nopietni bruņojusies. Un tā - no Šveices atgādātais speciālais audums vīramātes-šuvējas čaklajās rokās pārtapa pirmajos gultas, spilvenu un segu pārvalkos! Pats alerģiskākais no visas ģimenes - Aigas vīrs - beidzot gulēja mierīgi.
Šī pieredze lika Aigai aizdomāties par citiem putekļu ērcītes nomocītajiem. Un tā tapa zīmols "Anti Might Night."
Un es varu būt patiesi lepna par šādu pazīšanos, jo nu arī mūsmājās ir "Anti Might Night" pārvalks matracim. Un nevis kaut kāds, bet īpaši mūsu izmēriem pielāgots!
Nu jau trešo nakti testējam! Par rezultātiem vēl agri spriest. Pēc laika noteikti atkal apkopošu savas domas! Bet Niklāvs pārliecināts, ka tagad ērcītes netiks viņam degunā :D







Tehniskā informācija skan šādi:
"Pārvalku īpašais audums ir izgatavots no mikrošķiedru materiāla un rada barjeru: ērcītes nevar savairoties jaunā segā vai matracī, un otrādi - no segas vai matrača netiek līdz cilvēkam. Pārvalki kā barjera starp tevi un alerģijas izraisītāju. Audums nav ķīmiski apstrādāts, tas ir mīksts un elpojošs. Pārvalkos izmantotais audums ir EVOLON sertificēts ECARF (Eiropas alerģiju izpētes fonda centrā)."

 Bet personīgi man pilnīgi pietiek ar to, ka savu ceļavēju Aigas ražotajām pretalerģiskajām tekstīlijām devusi "Latvijas astmas un alerģijas biedrība!"

 

You Might Also Like

10 comments

  1. Starp citu, krākuļošana naktī var nebūt saistīta ar putekļu ērcēm. Man meitiņa (3,5 gadi) arī krākuļo naktī, runājām ar dr., tas varētu būt saistīts ar palielinātu aizdegunes mandeli (sorry, ja medicīniski nepareizi :)), citiem bērniem tās operē ārā, bet mums ieteica pamēģināt kādas 2,3 nedēļas padzert homeopātiskos pilienus Lymphomyosot, un palīdzēja, vairs nekrākuļo. Vēl varētu būt saistīts ar sauso gaisu, bet tam jau, kā lasīju iepriekš Tavā blogā, ir sanācis pievērsties. Jebkurā gadījumā droši vien jākonsultējas ar dr., bet, ja nu noder ;)

    AtbildētDzēst
  2. Kristīne, šai pašā ierakstā ir links - viņa jau bija pie ārsta ar Niklāvu, tur arī tās alerģijas atklājās.

    Man liels prieks, ka tādas lietas šuj Latvijā! Lai veicas Aigai!

    AtbildētDzēst
  3. Kaut kur pazuda mans komentārs. Vēlējos uzzināt kas tās par smukām bumbām pie gultas? :)

    AtbildētDzēst
  4. Tās ir Cherry pisking bumbas!

    Adenoīdi - tā sauc aizdegunes mandeles un jā, Niklāvam ir arī tās.

    Diāna! Paldies! Man arī prieks par katru apņēmīgo!

    AtbildētDzēst
  5. Vai cherry picking? Vienīgie, kurus atradu ar tādu nosaukumu, online veikalā pārdod vienīgi apakšveļu :) Vai tās bumbas kaut kur internetā var sameklēt? P.S. Arī mana lielākā (3ar pus) naktī krākuļo un šņākuļo. Lasīju, ka nelielā vecumā tas var būt normāli, jāpaliekot spilventiņš, lai galva guļot atrodas augstāk (es gan to neizdarīju :D ), bet Niklāvs jau arī ir lielāks, tā ka domāju tam būs cits pamats. Māsas dēlam arī bija problēmas ar adenoīdiem, bet arī tas izpaužas jau mazākā vecumā, bērns bieži ir ar pavērtu muti un varbūt arī neskaidrāk runā. Sanāca garš penteris - neko jau ieteikt nevaru, tik par tēmu prātuļot :)

    AtbildētDzēst
  6. jā, es tikai gribēju paslavēt un ieteikt tos hom. pilienus, manai krākuļotājai tiešām palīdzēja :) P.S. neesmu izplatītāja :)

    AtbildētDzēst
  7. Cherry picking online veikals - www.chepi.lv

    AtbildētDzēst
  8. Vispār dūnu spilveni segas nerullē, puikam takš vari pagādāt citu, jo vēlams mazgāt bieži veļu, ieskaitot spilvenu un segu.
    un es katru dienu izskrienu ar mitro slotu cauri istabām, man ir tāda ar lipekli, pēc tam iemetu veļasmašīnā (vēlams ja ir vairāki tādi). Nekā sarežģīta, prasa labi ja 10 min!
    Matraci mums jau nopirkās ar to pārvalku kopā :D

    AtbildētDzēst
  9. :D Iveta - nu puika jau nu tiešām dūnās neguļ! :D
    Es jau domāju, ka būsi metusies aizstāvēt tās pīlītes, kuras dzīvas noplūkā, lai pie dūnu izstrādājumiem tiktu... :)

    Par mazgāšanu... Good for you. Malacis. Laikam jau piemērs no tevis būs jāņem :)

    Par pārvalku - forši tev noveicās...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!