Voiloks, dūnati un ķīmijas stunda pusdienās. Blogballe 4.

01:03

Vajag tikai gribēt. Šis ir stāsts par gribēšanu SATIKTIES! Tik lielu, ka nebiedē nedz darbdienas vakars, nedz Ziempavasars, nedz mazmazi bērni, nedz ar pilnīgu svešinieku pa telefonu aizrunāta burziņvieta!

Tiem, kas nezina, kā viss sākās, lasiet par to šeit. Tikmēr tiem, kas grib dzirdēt stāsta turpinājumu, iekārtojieties ērtāk un piepildiet kafijas krūzes!

***

Riga Plaza ir stiepts jēdziens. Satikties var pie vairāk kā 5 ieejām. Bet par laimi Arkolat ir tikai vienā virzienā un pēc dažiem telfonzvaniem pilnais Rīta Cēliena sastāvs bija vienuviet! Smaidpilns satikšanās aplītis, jauno biedru iepazīšana (Sanita, Žē- sveiciens!) un gājiens uz Arkolatu pēc kakao. Saldsērīgi secinājumi, ka Gemoss tomēr labāks/lētāks/bagātāks. Bet Madarai pāris sekundēs jau klienta karte rokā! :) Un man gandrīz caurduris! Pasakains, sarkans ar trim kājelēm - liek sapņot par laukiem, rudz`puķēm un magonēm!... Ek, ja ne pirmā pietura un ierobežots budžets, tagad būtu bijusi par vienu caurduri bagātāka...


 Toties "Lenta 12" veikalā Jelgavas ielā taupīšanas spējas atkāpjas. Robs budžetā, bet rokā kulīte ar lentītēm, sutažām, bantēm. Un neba es tāda viena! Septiņas rokdarbnieces ar septiņām lielummānijām! Un prieks par pārdevēju, jo šāda rosīšanās mazajā, aukstajā skabūzītī ir vienīgā iespēja sasildīties!



Turpinām iekarot Pārdaugavu! Sintepona ražotne A&A. Mazā Nometņu 35. Pie pelēkajām durvīm vārtrūmē jānospiež poģele un jāgaida. Vai varbūt jāsaka, ka esi nācis pēc sintepona. Kā kuru reizi. Mums bija divi mērķi: liels maiss ar sinteponu Madarai un rullis voiloka (it kā vaļenku filca) vakara radošajām darbībām. Neaustais biezmateriāls mums izmaksāja 2,24 LVL/m (1,40LVL/m2). Platums 1,80m.
Un tā, gaidot, kamēr šķērējas voiloks, stāvam starp sinteponmašinēriju un milzu maisiem pūkmateriāla. Fantazējam, cik pavisam maz jāmaina scenogrāfijā, lai šeit uzņemtu šausmu filmas un vērojam, kā Sergejs sintepona pūku putas pārvērš tādā sinteponā, ko segās iekšā liek. Uz skerī mūvī sarunviļņa mēģinām atcerēties, pa kurieni ienācām ēkā. Minējumi līdzinās ceļu stabam krustojumā. Četras dažādos virzienos vērstas rokas. :D


Tālāk. Tiem, kas dulli uz skrap-bukingu (scrapbooking), tie meklē laimi iekš ArtDizain.
Zīmogu sadaļa arī mani uz kādu laiciņu paralizēja! :D Bet atkal jau - budžets, budžets...

***
Dienā, kas no pavasara pamazām pārvēršas par ziemu, nav nekā labāka par vairumbāzi siltās telpās! :D
Coats. Vairum un mazumtirdzniecība. Man kā uzņēmējai protams daudz patīkamāka pirkšanās kā parastajiem mirstīgajiem, taču pat tad, ja man SIA nebūtu, bet vajadzētu Eimijas Batleres audumus, es būtu laimīga zināt, ka vajadzības gadījumā tas tepat vien Mūkusalā ir! :)







Pametam Pārdaugavu un dodamies uz vietu Ganību Dambī, kur varot pašu velnu nopirkt! Ar noteikumu, ka šis velns kādreiz atradies kādā uzņēmumā, kurš teicis ardievas jeb vienkārši nobankrotējis. Labās mantas. Un ir jau ar`! Dažas. :) Preču amplitūda no diegspolītes līdz grābekļiem, bet otrā stāvā mēbeles. Manā pirkumu sarakstā - sauja rāvējslēdzēju. Un vēl šeit nopirku aļa latgales keramikas krūzes melnā krāsā. Un atstāju visas enerģijas paliekas. Kaut kā izsūc sausu tā ņurcīšanās pa lietotu preču veikaliem.


Pēdējais laiks ēšanai. Sniegots brauciens. Putas un maldi pa Nacionālā teātra rajonu. Brauciens vienvirziena joslas pretējā virzienā. (Eh, Madara! Tu esi fantastiska un darīji mani priecīgu!)
Atvieglota sajūta tomēr beigās tikt līdz tiem Trīs Pavāriem! Un tad neliels bada šoks. Ja esi cierējis uz biznesa pusdienām ( lasīt: uz to sajūtu, ko reiz te guvi baudīdams garšas kārpiņu simfoniju trīs fantastisku ēdienu pavadījumā, samaksājot par to vien 7 LVL + 2,50 par glāzi vīna), bet tev atnes standart+meņū, kurā cita starpā pieminēti arī ikri par 72 LVL, tad jūti savā ķermenī notiekam kaut kādas teju medicīniska rakstura norises.
Un tā "kā, bet jūs taču teicāt ..." sajūta...


Protams, pulkstenī arī vajadzētu skatīties un negaidīt dienas piedāvājumu pēc 16:00. :) Un nomierināties un domāt vēsi vajag iemācīties. Pat tad, ja vēderā caurvējš. Jo, ja esi ieplānojis tērēt ~ 10 LVL par pusdienām restorānā, tad šeit tiešām bija no kā izvēlēties! :)

Un tad sākās PIEDZĪVOJUMS. Vārda labākajā nozīmē!





Un pēc maltītes taisni kauns par pirmo sajūtu. Jo tas joks ar šķidro slāpekli - nu tas ir kaut kas, ko atcerēties uz mūžu! :)

***

Vakara cēliens sapulcina kopā jau 12 blogdraudzenes. Apartamentā virs Rīgas jumtiem. Paldies, Paldies, Paldies, Jana! Vēl labāk nevarētu vēlēties! Perfekta vieta sanākšanai un iepazīšanai, apelsīnu kēksam un čībmēģinājumiem; vīnam un sarunām.
Prieks par jaunām sejām (Ilze "Krāsu pēdas", ar nepacietību gaidu nākošo tikšanos!) un prieks par tām, kas nebija satiktas sen!

Un Paldies jums visām, ka atradāt laiku! Ka gribējāt satikties! Paldies, Linda, par "dūnatiem"! Esmu atkarīga. Oficiāli.


Paldies, Santa, ka izpriecāji kopā ar mums savu dzimšanas dienu! Paldies, ka ļāvi ieskatīties sevī! Paldies par nakts sarunām!


Un paldies tiem ņipruļiem, kas izdomāja Lasso čības! Vismaz mums visu vakaru bija ko darīt! :D



 Un Plūmīt! Tūkstoškārtīgs paldies par kēksa meistarklasi! Es laikam nemūžam nepiekristu pēc smagas darbadienas vēl ko cepināt! :D Nē, muldu... Piekristu. Šādā pasākumā piekristu. Noteikti.


***
Blogsatikšanās notikusi. Baudu pēcgaršu. Viss, kas pietrūkst ir kādas 9 stundas miega... :)



You Might Also Like

13 comments

  1. Ash zila skaudība piemetās cik jauka diena jums bijusi! Ceru, kādreiz pievienoties ;)

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām ļoti jauks pasākums ir bijis...kādreiz ceru pievienoties arī es...pateicoties blogam "mammas rokas" esmu sākusi interesēties par blodiem...tas man ir kaut kas jauns un neapzināts vēl...un noteikti Laine tavus ierakstus vienmēr gaidu ar nepacietību...

    AtbildētDzēst
  3. Eh, kas par pasaku! Priecajos līdzi - vismaz virtuālā veidā!

    AtbildētDzēst
  4. Superīgs pasākums!Priecājos jums līdzi:)))

    AtbildētDzēst
  5. "Baudu pēcgaršu" ir precīzakie vārdi ar ko aprakstīt visas šīs dienas... :)

    AtbildētDzēst
  6. Vēlreiz paldies Lainei par organizēšanu un visām , kas piedalījās!!

    AtbildētDzēst
  7. Forši, ka jums izdevās! ;)
    Par Coats vairum/mazum veikalu Mūkusalas ielā - tā instrukcija, par mazumtirdzniecības darījumiem ir speciāli sarakstīta nenopietnu klientu aizbiedēšanai. Pati tikko iepirkos par 4,xx LVL ;)Tā, kā nav jāiespringst uz darījumu par vismaz 30,-.

    AtbildētDzēst
  8. Mīļš paldies, Laine, par šo burvīgo dienu :)))

    AtbildētDzēst
  9. Ka vienmer jauks pasakums. Zel, ka nacas "griezt ripaa" uz maajaam .. nekas, gan nakamreiz.. es zinu, kur tu dzivo! Bet es neesmu "stalkere".. xixixi.. pacietigi gaidisu jauno "uzsaucienu"!

    AtbildētDzēst
  10. kožu pirkstos ka nevarēju uz otro daļu palikt :) bet ceru ka vēl kādreiz tādas tūres un tusi tiks organizētas. :)

    AtbildētDzēst
  11. Pamatīgs nedēļas sākums.., attiecīgi - uz veikaliem pēc iedvesmas un vajadzības materiāliem doties pirmdienā izskatās vareni... pat no malas:) nākamreiz es kaut ar taksi Jums sekošu:) vai piekukuļošu kādu ar tiesībām... un pacietību:))

    AtbildētDzēst
  12. Mmmmmmm..bija labi..ar miiiiiiilzīgu mazuma piegaršu (vismaz man, jo tieši brīdi, kad sāka kļūt visinteresantāk (tā parasti notiek), bija jājož mājās).. Ceru, ka apelsīnu kēkss bija burvīgs,sarunas garumgaras un aizraujošas un čības, katrai pa kājai.. Ar nepacietību gaidu nākamo tikšanās opciju, cerībā pievienoties.. :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!