Pirmā ola un daudzas citas...

17:00

Pirms stāstīt par pirmo olu, atgādināšu jums par gaili, ar kuru galu galā visa šī mājputnu jezga sākās! Vēl pāris nedēļas atpakaļ staltais Rokoko dzīvoja Zaubes šķūnī un sargāja traktorus. Iznesīgo vistu tēviņu bija pārņēmusi pamatīga pavasara depresija - visur apkārt putni vij ligzdas, pārojas, gaisā teju ar nazi griežama riesta enerģija, bet šim...nekā. Tālāk par metru no atvērtajām šķūņa durvīm gailis laukā negāja.Tad nu variet iedomāties, kāds prieks bija bēdu nomāktajam Mārtiņdienas simbolam piedzīvot satikšanos ar sešām sugas dāmām! Visticamāk viņš domā, ka ir miris un nonācis paradīzē. Jo ceļš kartona kastē karstā mašīnā pa Ēgļu līkumiem līdz Zosēniem viņam noteikti likās kā gabaliņš nāves moku. Un tad pēkšņi galā- visu sapņu piepildījums! :)






Tātad pirmo olu sagaidījām jau nedēļu pēc vistu uzņemšanas mūsu omulīgajā būr+pansijā. Kas ir ļoti labs rezultāts, ņemot vērā, ka kaimiņienei dējējas adaptējās veselas divas nedēļas. :)

Un tieši Pētergailis Tuktuks Rokoko bija tas, kurš ierādīja vistai, kurā būrī iet un ko darīt! Pēc pāris mirkļiem jau tikām pie pirmās olas! Šim svarīgajam notikumam todien bija vesels bars zinātkāru liecinieku!




Niklāvs olu lietu ņēmis savā apgādībā - pirmā tika burtiski izrauta vistai no pēcpuses. Nākamajā dienā viņš dējēju būrī vaktēja stundu un dabūja tikmēr saulesdūrienu.
Ja kādam ļoti interesē, tad pirmo olu uzvārījām un, sagrieztu šķēlītēs, izdalījām visiem mājiniekiem.

Mūsu sešas vistas nedēļas laikā sadējušas apmēram 10 olas. 
Un mēs nebeidzam priecāties par to, cik daudz prieka, izziņas mirkļu un gardu brokastu spēj sagādāt viens vistu būris pagalmā! :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Labi atceros, cik milzumdaudz prieka man deva vistas. Kādreiz, kad citas lietas atvirzīsies citos plānos, man atkal būs vistas. Dievinu vistas, tās man patīk labāk par kaķiem un suņiem. Tāpēc vēl jo lielāks prieks lasīt šos ierakstus, vismaz caur Tavu dzīvi pakavēties pie putniem.

    AtbildētDzēst
  2. Bet kas par skaistuli tas gailis! :) Lai jums veiksme putnkopībā! :)

    AtbildētDzēst
  3. Diāna! Ak, cik abpusēja jūsma! Es, savukārt, spilgti atceros tavus vistu pastāstiņus, nedienas ar vanagu, utt. un šaubu nav - kaķi/suņi olas nedēj. :D Man lielāko prieku ikdienā sagādā apjausma, cik daudz dažādos līmeņos tās vistas mums šajā dzīves posmā dara labu. Olas ir tikai redzamākais labums. Mani vairāk priecē pedagoģiskais aspekts tajā vistkopībā.

    Aija - Gailis varens! Ko nevarētu teikt par "Mazputnēnu" dējējām. Viena, pirmkārt, mums iedota jau gados un visām kā vienai spalvas nāk nost no dažādām ķermeņa vietām... Nu nezinu... Bet jaunās vistiņas - tās tagad pa pagalmu laižam - tās arī tikpat skaistas kā Rokoko.

    AtbildētDzēst
  4. Laine! Tev ir fantastiska ģimene!!! :)
    Jūs tāāā spējat priecāties par ikdienas lietām... Paldies, ka pārvērt tās brīnišķīgos stāstos un dalies ar mums. :)

    AtbildētDzēst
  5. Gailis pa prīmo, skaists.
    Būs jābrauc ciemā apciemot tavu saimi ;)

    AtbildētDzēst
  6. Man liekas otrajā bildē gailis tā kārtīgi "ievērtē" vienu no vistiņām :D

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!