Sestdiena - pēdējā aprakstu diena. Tamborētas rotaļlietas.

00:08




Mani sauc Elīna. Esmu mamma sešus mēnešus vecai meitiņai. Tā kā man patīk darboties ar rokdarbiem, tagad lielāko tiesu no darbiņiem veltu meitai, top arī pa kādai rotaļlietai.






Šis būs grabulis, kas veidots no aptamborētas Baltais Balance pudeles. Šīs pudeles man patīk pat labāk nekā Actimel, jo ir stingrākas.
 
Sākums pavisam vienkāršs: uztamborējam pudeles dibentiņam aplīti un turpinām tamborēt uz augšu kā pa spirāli.


Tālāk veidojam caurumiņus, lai būtu, kur ievērt lentīti vai satamborētu striķīti. Man bija palicis sašūts no auduma striķītis, to arī vēlāk izmantoju.


Tādus caurumiņus var satamborēt, cik vajag. Tālāk veidoju tādu kā puķīti.
Tamborēju pretējā virzienā, lai puķes labā puse būtu uz augšu. Kad tā ir gatava, tad turpinu tajā pašā virzienā, kurā visu laiku bija tamborēts.


 Tad ievēru abās vietās paredzētos auduma gabaliņus un tamborēju tālāk ar visu pudeli.


Atliek vien sabērt iekšā pogas un aiztamborēt galu, samazinot cilpiņu skaitu.


Grabulis gatavs! 


Tas otrs grabulis radies jau pasen atpakaļ. Kad vēl mazās rociņas mācījās satvert dažādus priekšmetus, šis grabulis nebija diez ko parocīgs un labi satverams, taču tagad meita labprāt to pagrabina.)
Lai veicas ko līdzīgu - lētu, ne pārāk darbietilpīgu, smuku un galvenais funkcionālu uztaisīt arī jums!


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




Mani sauc Kristīne. Esmu 28 gadus veca. Neesmu profesionāla rokdarbniece, jo tam laika atliek tikai vakaros. Rokdarbi, pārsvarā gan adīšana un tamborēšana, ir mans hobijs. Manus darbiņus var apskatīt: http://kikiihobiji.blogspot.com








APRAKSTS: ! Katras rindiņas sākumā iztamborējam vienu gaisa cilpiņu. Un katru rindiņu nobeidzam ar savienojuma stabiņu.

Groziņš - apakša:
1. rinda: Veidojam pīnīti no divām gaisa cilpiņām. Otrajā cilpā no adatas iztamborējam 6 īsos stabiņus.
2. rinda: Pieaudzēšana. Katrā cilpiņā tamborē pa diviem īsajiem stabiņiem. Pavisam kopā 12 stabiņi sanāk.
3. rinda: Pieaudzēšana. Katrā otrajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 18.
4. rinda: Pieaudzēšana. Katrā trešajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 24.
5. rinda: Pieaudzēšana. Katrā ceturtajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 30.
6. rinda: tamborējam pa pīnītes aizmugurējo cilpiņu. Samazināšana. Iztamborējam trīs īsos stabiņus. Tad ir divi (ceturtais un piektais) jāsatamborē kopā (iedur adatu nepieciešamajā vietā, izvelk cilpiņu /uz adatas 2 cilpiņas/, iedur adatu nākamajā caurumā un izvelk vēl vienu cilpiņu /uz adatas 3 cilpiņas/, apmet pavedienu un izvelk cauri visām trim cilpiņām). Kopā sanāk 24 īsie stabiņi.
7. rinda: Pieaudzēšana. Katrā ceturtajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 30.
8. rinda: Pieaudzēšana. Katrā piektajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 36. Ar savienojuma stabiņu nobeidzam rindu.
9 - 12 rinda: 36 īsie stabiņi. Nogriežam pavedienu, atstājot to ~30 cm garu, detaļu sašūšanai.

Putukrējums - augšiņa :)
1. rinda: Veidojam pīnīti no divām gaisa cilpiņām. Otrajā cilpā no adatas iztamborējam 6 īsos stabiņus.
2. rinda: Pieaudzēšana. Katrā cilpiņā tamborē pa diviem īsajiem stabiņiem. Pavisam kopā 12 stabiņi sanāk.
3. rinda: Pieaudzēšana. Katrā otrajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 18.
4. rinda: Pieaudzēšana. Katrā trešajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 24.
5. rinda: Pieaudzēšana. Katrā ceturtajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 30.
6. rinda: Pieaudzēšana. Katrā piektajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 36.
7-10 rinda: 36 īsie stabiņi. Tālāk veidojam kūciņas "cakas":
11 rinda : *3 pusstabiņi vienā pīnītē, 1 īsais stabiņš, 1 savienojuma stabiņš*, atkārtojam šo motīvu 12 reizes

Nogriežam un nostiprinam pavedienu.
Piešujam putukrējumu pie groziņa.
Un kūciņa gatava! Labu apetīti! p.s. Garnējumam var izmantot sēkliņpērlītes. Lai kūciņa būtu formīgāka to var pildīt ar vati, putuplasta bumbiņām, zirņiem, pupām, utt. Es šoreiz izmantoju vati.


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




Esmu Ieva. Mieru un klusumu mīloša būtne. Neciešu troksni un rosīšanos. Negribu nekādas pārmaiņas, atskaitot vien tās, ko radu pati. Kamēr čaklās meitenes pļauj zāli, vāra zaptes, pucē māju vai sporto, tikmēr es lēnām un nesteidzīgi ņemos ar diegiem un lupatiņām. Cienījami ļaudis to sauc par slinkošanu.
 Manu emuāru sauc
http://ievaspieraksti.blogspot.com


Zivtiņas.

Ada no mutes uz asti. Uzmet uz zeķu adatām 16 valdziņus (labāk lietot viena pirksta cilpu metodi, jo šeit vēlams panākt parasti nevēlamo rullēšanās efektu, tāpēc maliņai jābūt iespējami plānai), ada 3 apļus. Tad vienā kārtā norauc 8 valdziņus. Ada 2 apļus. Tad katrā aplī pieaudzē 4 valdziņus (1 uz katras adatas), kamēr iegūst 8 valdziņus uz katras adatas. Šajā brīdī vienkrāsaino dziju nomaina uz raibo, ja grib raibas zivis. Ada 6 apļus. Tad norauc katrā kārtā un katras adatas 1 valdziņu (katras adatas pēdējo) - kamēr ir 5 v. uz adatas. Tad turpina noraukt katrā 2. aplī, bet tikai 1.,3. adatas beigās un 2..,4. adatas sākumā - kamēr 2 valdz. uz adatas.

Spura. Lai mazāk diegu galu, es sākumdaļas zaļo dziju atstāju garu (virs 1m), un no tās pēc tam tamborēju spuru un asti. Spuru sāk aptuveni tur, kur beidzas zivs pieaudzēšana, un tamborē līdz astei: 3 gaisa cilpiņas, savieno ar pirmo, ķēdes stabiņš (pieķerot pie zivs muguras), īsais stabiņš (pieķerot pie muguras), 3 g.c., savieno ar pirmo no šīm, stabiņš ar 1 apmetumu, (pieķerot pie zivs muguras) 3 g.c., savieno ar pirmo no šīm, īsais stabiņš (pieķerot pie zivs muguras), 3 g.c., savieno ar pirmo no šīm, 2 ķēdes stabiņi.

Aste. Sāk no astes vidus. 11 g.c., savieno ar 3.g.c. no adatas, 1 ķēdes stabiņš nākamajā g.c., 2 īsie stabiņi katrs savā g.c., nākamajās g.c.: stabiņš ar 1 apmetumu, stabiņš ar 2 apetumiem, stabiņš ar 1 apmetumu, īsais stabiņš, ķēdes stabiņš (pieķerot pie zivs astesvietas). Tamborē otru astes pusi tāpat - atkal 11 g.c. utt. Zivis savieno šaura strēmelīte (adīta vai tamborēta), kuras vienā galā ir cilpiņa, kas iet caur iepriekšējās zivs asti. Otru strēmelītes galu zivs ir norijusi, un tas tiek pieadīts no iekšpuses pie zivs pirmspēdējās kārtas. Pašai pirmajai zivij galā ir cilpa knupītim.

You Might Also Like

0 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!