Aizvadītā nedēļa bildēs.

23:17

Mans nedēļas rokdarbs - divas kleitas Emsim, ko vilkt uz Igauniju! Par kleitām sīkāk drīzumā...


 Mana nedēļas saņemšanās - sīko lietiņu sakārtošana darbistabā...


 Mans nedēļas dabas brīnums - ozols! Nu gluži kā no bioloģijas grāmatām! Nenocietos, adoptēju viņu, jo ilgs mūžs tumšajā egļu paēnā viņam tāpat nebūtu.


 Mani nedēļas saviļņojošākie skati no terases....




 Mana nedēļas šizofrēnija - man likās, ka māja skatās uz mašīnām!!!


Mana nedēļas ideja - blīgznai mājaspriekšā jau šovasar jātiek par soli tuvāk "Tree house"  statusam!!!



Mana nedēļas apmācība - nogriezt tomātiem liekās lapas (paldies Līgai Vasiļūnai). Tā arī darīju: griezu un pie sevis skaitīju: "Uz ķekaru lapa, uz ķekaru lapa, un šitā visužēlīgi papildus tiek atstāta" - un tā viesiem ~ 30 stādiem! Nu, Līga, turi īkšķus! Ja paliksim bez tomātiem, brauksim ciemos pie tevis! :D

Mans nedēļas pēkšņais darbs - bērnu krēsliņa atkārtota atjaunināšana. Iepriekšējais audums bija tik nosmulēts, ka burtiski auroja pēc veļasmašīnas. Pa trim gadiem beidzot biju viena mājās 2 dienas - atradu laiku nomainīt audumus - rudeni gaidot ūdens necaurlaidīgs audums ar lapu rakstu...


 Nedēļas prieks par bērniem, patiesībā divi prieki: Pirmais - kad māsai kāda rotaļlieta uzkrīt uz šķembu seguma un ikurāt kājas basas, brālis džentelmeniski atgādā rotaļlietu atpakaļ (izmantojot arvien radošāku pieeju šim procesam):


 Otrs prieks - redzēt, cik saliedēti abi darbojas! Pa sētas durvju lodziņu vēroju, kā abi ņemās ap mālu peļķi, metot tajā akmeņus, bet, kad māsa netīšām ieslīdēja peļķē un tīras palika vien mazās acis, abi secināja, ka tūdaļ jādodas pie mammas. Tik mīļi!


Mans nedēļas secinājums - pipari uz mēles tiem, kas teic, ka mēs ar EmSī esam kā ūdenslāses. Nee, tā nav vis! Es tak teicu, ka viņa tēva meita! Skat, kādi man divos gados lieli mati un kādi lieli pleci!


Nedēļas lielākais darbs - ģenerāltīrīšana mājās! Jā, tieši šādi es izmantoju savas divas brīvās dienas - netraucēti slaucīju, sūcu, berzu, tīrīju, kārtoju, metu ārā, klausījos Florence and The Machine albumu Lungs ( sevišķi dziesmu Dog days are over - tā man šisvasaras hīts), un pa vidam malkoju šampanieti!


Mans nedēļas pārsteigums - dārzā pēkšņi masveidā sākusi parādīties raža!


Manas nedēļas pārdomas - rudens tepat aiz stūra un jau no nākamās nedēļas oficiāli sāku gatavot krājumus ziemai! Tai skaitā pirts slotiņas. Mārtiņš pasūtīja simts - viena, bērzu + piparmētru,  jau ir vēl vajag tikai 99! :D


Jauna nedēļa, jauni darbi! Uz priekšu!

You Might Also Like

8 comments

  1. Uz manu teikto paļauties bistami:D Ka tiesham nepaliec bez tomatiem:D Man shogad tikai krishtomati - tie pec shitadas proceduras spurojas man pretii un sauag vel trakak:D Izradas, ar mammu parunaju, ka tur tomer diezgan daudz vel citas svarigas lietas jaskatas, ka audzee. Katrs audzejot pa savam, vinja audzee ta, ka liekas lapas nost, kekarus ar atstaj kadus 7- 8 ziedoshus un vel izknieba galotni. Hm, laikam ari knieba, kad ziedeja, ne nogatavojas - vard sakot, atrak, nevis tad, kad jau aglji zalji. Ja tev mazak, tad ja gan jau bus o.k:D Ja nekniebjot, esot vairak, bet sikaki tomati.Un ne tik daudz lapas, ka pazarites - liekie sanu izdzinumi jalauzjot(janogriezj). Nekas, ciemos braukt vari jebkura gadijumaa, tikai man diez vai bus daudz tomatu ar ko pacienat - tie kirshtomati tiek noesti katru ritu tikko pieceljoties:D (razjo gan sen - man liekas, ka pirms janjiem jau bija bezvisam plevem, mums tur tada saulite, aizvejsh, laikam patik).

    Lai vai ka - bus tev jauzdavina tomat avize - ala Lauku Avizes izdevums:D Man majas ka reiz laikam divas kaut kur bij. Vienaa pashai bus jaielukojas, jo nakampavasar tiks izmesti bvgruzji vecas siltumnicas vieta, savesta zeme un ,...:D Shogad ir tikai dobe.

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām jauka nedēļa! Man arī bija ģenerāltīrīšana. Tas ir visnotaļ patīkams pasākums, ja neviens nemaisās pa vidu :)

    AtbildētDzēst
  3. Nedēļa izdevusies ļoti darbīga un atmosfērīga.Prieks skatoties.Aaaa...vai jau minēju, ka man allaž liels prieks, kad ir tik daudz bilžu! :) Aga

    AtbildētDzēst
  4. Nu vai zini Līga! :D Šitā ar padomiem mētāties!!! :D
    Nē, nē, nesatraucies - laikam jau viss būs pareizi - tagad tomāti varēs briest un galvenais, ka dēļ atbrīvotajiem tomātiem siltumnīcā neuzkrāsies lieks mitrums, kas tomātiem īsti nepatīk... Un pagāšgad mums vispār bija tikai četras lapas augšā, jo sametās puve... Bet raža arī bija sū...., atvainojiet, slikta. Tāpēc, pirmkārt ir jāizvēlas tirgū stādu šķirnes, kas ir hibrīdi - tie neslimo, otrkārt, jā, tās pazares - tās jau tētis man bērnībā iemācīja kniebt. Šogad to darīju tik aktīvi, ka 2 tomātiem kļūdas pēc nokniebu galotnes :) tad nu tagad esmu uzmanīgāka. Un beigās - pareizi tava mamma dara, pēc 7. vai 8. ķekara ir jānokniebj galotne, lai tomāta spēks vairs neaiziet lapu un jaunu ķekaru veidošanai, bet augļu briedināšanai. To man tantes no visādām vietām samācīja.
    P.S. Ja tu tā saki, tad man liekas, ka man pašai tāda tomātu avīze ir... Tikai kur es viņu noliku?... Jāpameklē. :)

    Chanda - pilnīga bauda, nevis darbs, ka es tev saku!!! Tekalēju ar birsti pa māju tādā pacilājumā! Viena! Beidzot viena! Neviens pie kājām neķerās, opā neprasās, neizdomā piekakāt pamperi tieši tad, kad malkoju kafiju, vai, Niklāva gadījumā (tagad, kad pliks pa āru džasē vislaik), piekakā pļavā, paņem saujā un nes man saka, ka jāmet podā... Ak, Dievs, tagad šito rakstu un man sāk viņu pietrūkt - manu mazo mīļo blēņdarīšu!

    Aga - Man prieks, ka tev prieks! Cerams, ka arī citiem prieks! ;) Tur jau ir tas THE POINT, lai jūs visi - mana ģimene - varat redzēt teju onlainā, kas pie mums Zaubes mežiņā darās. Ja šie posti sagādā prieku arī citiem lasītājiem, tad man par to tikai lielum liels prieks!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par "Florence + The Machine"! Atzīšos, iepriekš nezināju.

    AtbildētDzēst
  6. es jau ar` nezināju, kamēr māsa mani neiepazīstināja pirms mēneša un man tā iepatikās, ka es tagad jau daudzus esmu saslimdinājusi!
    P.S>, ja vēlies, varu tev draugos aizsūtīt dziesmas kā failus, jo ierakstīju māsas oriģinālo disku datorā!

    AtbildētDzēst
  7. Paldies par piedāvājumu! Es jau vakar izrakņāju "Jūtūbu" un sakritu ģimenei uz nerviem ar skaļu mūzikas klausīšanos. :D
    Bet, ja nopietni, man ir vājība uz oriģinālajiem diskiem, droši vien sev tādu iegādāšu. (Tas tāpat kā ar grāmatām. Nevaru lasīt grāmatu datorā vai printētā veidā, no bibliotēkas vai draudzenes aizņemtu. Tai jābūt manai. Īsta apsēstība, bet katram jau savas vājības).

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!