Eksperimenti ar fotoaparāta režīmiem

09:31

Nē, šis nebūs profesionāls un uz zināšanām balstīts raksts par fotografēšanu (drīzumā būs arī tāds - šobrīd tulkoju). Šis būs raksts par manu pēcpusdienas niekošanos ar fotoaparātu, kurš kopā ar mani ir jau 3,5 gadus - apmēram tik ilgi cik Niklāvs.

Manu īpašo draugu sauc Canon Power Shot 640


Toreiz, kad viņu pirkām, galvenais parametrs bija iekļauties 200 LVL  - pārējo mums veikalā paskaidroja pārdevējs. Teikšu godīgi  -es no fotoaparātiem kā toreiz sapratu maz, tā arī tagad īpaši vairāk nesaprotu :D Uzticējos pārdevējam un īsti nav nācies nožēlot. Man patika, ka fotoaparāts ir melns un ka tam ir 4 baterijas - tātad ilgāk darbosies (tad kaut kā neaizdomājos par lādējamajām baterijām, kas tagad ir visiem maniem draugu fotoaparātiem... no otras puses man ir bijis tā, ka beidzās akumulatoriņi pasākuma laikā, aizjozu tik uz bodi pēc "pirkstiņiem"un fočēju tālāk!)

Anyway. Tā nu mēs nopirkām šito aparātu. Pēc apmēram 2 gadiem viņš piedzīvoja pirmo remontu, jo biju viņu atstājusi ārā ratiņos, ratiņi bija mašīnas piekabē un es pati ceļā. Un uznāca mežonīgs lietus... Fotoaparāts bija pamatīgi samircis...

Fotoaparātu izmantoju daudz. Katru dienu. Visu laiku. Tāpēc tagad, kad drusku apdilušajam korpusam kopš mammas pludmales ballītes pievienojusies arī smilšu skrapstoņa objektīvā, pamazām ievirzu sevi domās par jauna fotoaparāta iegādi.  Un tiklīdz precīzi sev noformulēju, ko vēlos, tā man palika šī aparātiņa žēl... Īpaši tādēļ, ka patiesībā nekad tā arī neesmu atradusi laiku, lai iepazītos ar pilnīgi visām tā piedāvātajām funkcijām!

Un tātad - palikusi viena mājās, atradu laiku ne tikai mājas kopšanai, bet arī rotaļām ar fotoaparātu!

Paspēju papētīt "P" jeb "Program" režīmu. No sākuma izpētīju, kā darbojās regulējamā zibspuldzes intensitāte...


Izvēlējos zibspuldzes intensitāti -1 un tad viekārši rotaļājos ar uzstādījumiem. Konkrēti ar to josliņu, kur var pamainīt bildes toņus un krāsu noskaņu (nemēģināju vien B&W un Sepia, jo tos zinu no galvas)



Un lūk kas no tā visa sanāca. Sagriezu papīra gabaliņus, lai pēčāk redzu, kas ir kas, turēju rokās, uzstādīju taimeri un fotogrāfējos, fotogrāfējos, fotogrāfējos.... Klau, nu es taču neesmu vienīgā, kas kaut ko tādu dara, vai ne?...




Un ziniet, lūk mani secinājumi - vismaz visu šo vasaru fotoaparātu nemainīšu! Kālab man citu fotoaparātu, ja šis ir tik mīļš un piedāvā kolosālu uzstādījumu "Darker skin tone"! Šis ir mans šīsvasaras prieks un atklājums!


Cerībā, ka jūsu datora monitors noregulēts tā, ka jūs krāsas redzat tāpat kā es, atvados, lai skrietu uzšūt Čikai vēl vienu kleitu!

You Might Also Like

2 comments

  1. Vai tu maz saproti, ka pati sev esi uztaisiijusi fotosesiju, kuraa visas (jaa, es saku - VISAS!) bildes ir perfektas?!Waw!Aga

    AtbildētDzēst
  2. Sarkstu, Aga, sarkstu! Bat ar "Darker skin tone" manu sarkumu tu tāpat neredzēsi :D

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!