Kas notiek dārzā?

09:58

Vasara pusē.

Dārzs arī pusē... Joprojām tomātus un gurķus pērkam veikalā , jo mūsējie, lai arī aug griezdamies, vēl no sārtuma attāli.



Kaut kā mums arī laikam tai zemei siltumnīcā vai nu par daudz vai par maz, bet tā vien šķiet, ka viss tomātu spēks aiziet veidojot lapas, nevis bumbuļus... Tā arī neesmu atradusi laiku piesēsties pie interneta un izglītot sevi  tomātu audzēšanas jomā. Bet plānos ir, plānos ir.

Nu un dārziņš dikti sauc pēc lietus. To nu gan reiz visas vecmāmuļas kā viena atkārto, lai tik nesāku laistīt, citādi dabūšu laistīt katru dienu (un to nu es tiešām negribētu). Tāpēc pagaidām tuksnesī dzīvību velk kabači, četru veidu pupas, kaut kādi burkāneļi, sīpolēni, kāļuki un pārējie dārzenīši, kuri gaida gan lietu, lai uzņemtu spēkus, gan atbrīvošanu no nezālēm, kas viņus jau 2x pāraugušas. Bet es neravēju, jo tās vismaz drusku ēnu un mitrumu dod. Nu, labi, neravēju, jo man nav laika un , galu galā, ir fenomenāli karsts. ;O


Tas arī ir viss šodienai.

Vēl tikai gribēju jūs pabrīdināt, ka mums pēdējā laikā kaut kas īsti nav kārtībā ar datoru. Pēc ieslēgšanas monitors sāk strādāt tikai pēc stundas. Un katru rītu aizvien vēlāk pēc ieslēgšanas. Tāpēc, ja gadījumā neredziet mani šeit 3 dienas pēc kārtas, ziniet, pie vainas dators!



You Might Also Like

8 comments

  1. Siltumnīcas labumi būs labs vitaminizators uz vasaras beigām. Bet citādi - ekodzīve ir superīga!
    Aga

    AtbildētDzēst
  2. Es šovakar tikai pēc 9 iekāpu dārzā un "atbrīvoju" puķukāpostus. sauss, sauss.... Pēcpusdienā mums te uzskrēja tāds ar lielām lāsēm, un kāds bija labums, varbūt uz mirkli vēsumiņš, un atkal viss no gala...

    AtbildētDzēst
  3. Mums Zaubes mežiņā lietus joprojām nav bijis... Taču šodien vismaz dullais karstums nebija ne uz pusi tik dulls. Debesis apmākušās - nekad nedomāju, ka to teikšu, bet - urā!

    AtbildētDzēst
  4. Tieshi ta ar ir, speks aiziet lapas. Izlauz liekas, sakot no lejas, noknieb pie stumbra lapu pazarites(ja kas, tas labs kaiteklju apkaroshanaa, bet nu ja neatceros, ka to smirdekli taisija, pati shigad vienkarshi kompostaa iemetu, biju slinka). Lapas stadam vajag tikai virspsee, leja, kr jau bumblishi veidojas, tas vairs nav vajadzigas. Ta tev drizak bs tomati:) Mani tik ielaist tava siltmnicaa, es ja bilde redzu, cik daudz tur lieku lapu:D

    AtbildētDzēst
  5. Līga, Līga... Es jau ar labprāt to lapu biezokni paretinātu, ja vien man kaut kā prātā nestāvētu, ka no apakšas drīkst lauzt tikai līdz pirmajam ķekaram!!! Tā nav, ja?

    AtbildētDzēst
  6. Ta ir. Bet ja stiri daudz lapas, tad var arii pa vidam.

    AtbildētDzēst
  7. Izlauzt lapas no vidus, ja? Bet cik daudz. Nu kādas 4 katram krūmam? Eu, bet pagāšgad atceros, ka beigās mums bija tikai pliki kāti un tikai pēdējās četras lapas galā! Nu vairs neko nesaprotu. Tā iet, kad dārzs ir sekundāra aizraušanās. :D

    AtbildētDzēst
  8. Man mamma macija, ka cik chemuri tomatu - tik lapam faktiski jabut, vel viszeligi kadu papidus atstajot. Vinjai tomati labi saaug. Ka ir isteniba, tobish, ka audzetaji saka, nezinu. Otrs, ja baigi norauj lapas, tomats iet garumaa uz augshu vairak - attiecigi vairak veido ziedkopas. Ja nekniebj lapas vai maz kniebj, tad kuplumaa.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!