Lakatiņa un naģenes krustojums! Šujamdarbs 20 minūtēm.

23:50

Galvenais, ka šis aksesuārs ļoti noder tieši šādam laikam, kad galviņa un acis jāpasargā no stiprajiem saules stariem! Nē, es šo apģērba gabalu neesmu izgudrojusi. Kaut kad redzēju ko tādu veikalā un tomēr - tas ir tik vienkārši uzšujams, ka nevaru jums to neparādīt!

L a k a t i ņ š   a r   n a g u



Lai pašūdinātu šāda izmēra lakatiņu, jums vajadzēs divus taisnstūrainus kokvilnas auduma gabalus un trīs gabaliņus nagam - divus kokvilnas un vienu stingrāka auduma (man ir brezents, bet pieļauju, ka var arī izmantot mēbeļaudumu, u.c.):



Katru gabalu pārlokām uz pusēm, pārlokot garāko malu un atzīmējam diagonāli. Un nogriežam lakatiņu pa šo līniju:


Pirmais ir jāuzšuj cepures nags. Saliekam mazos auduma gabaliņus vienu uz otra tieši tā, ka parādīts attēlā zemāk, sākot no kreisās puses:


Noapaļojam stūrīšus un nošujam, atstājot ~1cm vīlīti visapkārt:


Tagad jāizgriež nags tā, lai brezents atrastos pa vidu, jānogludina un jānošuj smuki pa virsu:


Nākamais solis - saliekam izgludinātās lakatiņa pusītes ar labajām pusēm kopā, pārlokām garāko malu uz pusēm un atzīmējam centru (es parasti drusku stiprāk ieloku mazu strīpiņu). Vadoties pēc šī centra ievietojam starp abiem trīsstūriem nagu kā parādīts attēlā:


Un nošujam tā, kā parādīts šajā attēlā (atstājiet ~10 cm spraudziņu):


Stūros nogriežam lieko audumu:


Izgriežam lakatiņu uz labo pusi un stūrus "izspiežam" ar kādu piemērotu rīku, piemēram, ķīniešu irbulīti:


Tagad rūpīgi iztaisnojam un nogludinām vīles un pārējo lakatiņu:


Visbeidzot - nošujam visapkārt.

Tieši tik vienkārši!



Un te pierādījums, ka nags tiešām pilda savu funkciju!


Es taču teicu, ka būs ātri un tiešām viegli! Un, visām tām šneiderienēm, kam ir tās šujmašīnas ar viena veida( taisno) vīli - šis aksesuārs ir tieši jūsu tehnisko iespēju robežās!

Ja kādai uznāk iedvesma uzšūt pieaugušo variantu, lūdzu atsūtiet izmērus, lai varu pievienot šim rakstam!

Aiziet pie darba!

You Might Also Like

7 comments

  1. Es ka reiz daudz lakatiņus šuju. Rīt, ja mazie ļaus, uzbildēšu, kā šuju pieagušajiem. Es nagu veidoju citadaku, gan jau ka kaut kr veido tapat, tik redzējusi neesmu. Šāds man likās pārāk bērnišķigs, tādēļ zšv citādāk. Arī bērniem man citādāks. Šis ir tipisks leišu lakatiņš, viņi tādus šuj. Un poļi. Bet tas gan, ka dikti vienkaršs:)

    AtbildētDzēst
  2. Nu, nu, nu! Tipisks leišu un poļu??? Tu gribi teikt, ka esmu uzšuvusi tirgus parašas? Hell no - izskatās stilīgi manuprāt!:D

    AtbildētDzēst
  3. Nē, pārprati:) Domāju ne jau leišu/poļu ķīneizeru tirgus varinatus - tie ir sūdi:D Latvieši ja lielāko ties zin tikai leišu/poļu tirgus un vairāk neko:D Bet viņiem ir arī attīstīta šī joma dikti. Leišiem un poļiem šobrīd ir vadošā loma Eiropā bērnu ceprīšu/lakatiņu tirgū. Poļiem vairāk. Ļoti daudzas firmas šuj skaistas galvas segas bērniem. Un daudzi modeļi ir pat ļoti skaisti, interesanti. LV tā trūcīģāk ar to iegādi, bet nu jau skatos, ka arī interesantakos eksemplārs var iegādāties.
    Šis labs, vienkāršs modelītis, kas pa spēkam arī totālam iesācejam. Man bērniem gan ilgi nekas galvā neturas:D Jebkāds modelis:D Es esmu izmēģinājusies dažādus šūt, cerībā, ka neraus nost. Nepaiet ne brīdis, kad galvas segas nav...

    Ja kas, tev labi padodas pa punktiem uzrakstīt darba gaitu. Ņemot vēra, cik saprotu, tev pat šūšanas kursi nav bijuši, vai ne?

    Mēģināšu līdz vakaram pašūt ar bildēm kopā kādu modeli un ielikt savā lapā - man jau, ka jau fotogrāfam, ar tām švaki:D

    AtbildētDzēst
  4. Nu man mazajai tagad kaut kāds periods, kad pati nes visus aksesuārus un prasa, lai galvā lieku un Niklāvs kaut kā ieradināts, ka ārā bez cepures nedrīkst un arī īpaši nespurojas. Ja mēģinu kaut ko uzbāzt galvā iekštelpās, tas gan parasti tiek sekundes laikā nosviests nost, kā tu saki! :)
    Nu nē, nav man ne kursu ne kā, visu esmu apguvusi autodidaktiski un nemaz nesaku, ka pareizi šuju. Es rādu, kā es daru un kā man liekas, ka labi sanāk - mož vēl kādam noder! Vispār kādi kursi noderētu. Ja kāda šuvēja man uz Zaubes mežiņu piebraukātu pasniegt... :D

    Tu esi fotogrāfe, Līga?

    AtbildētDzēst
  5. Ja, jau desmit gadus. Tiesa - sev visai slinki bildeju. Kurpnieks bez kurpem - fotografe bez bildem:D

    Ja tu gribeji, ko jautat(komentaraa rakstiji), vari man droshi mailot.

    AtbildētDzēst
  6. Un atkal jau... Nekur tavā blogā nemācēju atrast e-pasta adresi! Nu baigā sudoku mīkla tu esi Līga! :D
    Bet es neapmulsu un sameklēju tevi draugiem.lv un nosūtīju tev vēstuli!

    AtbildētDzēst
  7. ir labais! labas, patiesas bildes! visu cieņu!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!