Par un ap rotaļu kubiem...

12:09

Tagad, kad man ir tāds rotaļu kubu taisāmais periods un visādi notikumi saistīti tieši ar šiem kubiem, nolēmu apkopot un parādīt arī jūsu modrajām acīm visvisādas variācijas par šo tēmu!

Sen atpakaļ, kad blogā biju uzsākusi "Rotaļlietu recepšu nedēļu" labdarībai, man uz e-pastu uzrakstīja viena radoša māmiņa Maruta Strazdiņa un atsūtīja arī bildītes ar interesantu kubu, ko viņa savam bērniņam savulaik bija uzadījusi. Tātad adīts attīstošais kubs! Uzgavilē visas tās čaklītes, kam adīšana labpatīk vairāk kā šūšana! Ievērojiet, kāda tekstūru un krāsu daudzveidība!


Pirms vairākām dienām ielūkojos valmierietes Evitas Ābolas mājaslapā, kurā viņa uzšuvusi kubu, izmantojot vairākas idejas no mana bloga! Lūk Evitas vasarīgais, garšīgais darinājums:




Sarakstē ar Evitu uzzināju par mājas lapu ZanZan.lv, kurā pārdod apbrīnojami līdzīgus kubus 3gadniekiem, kā manējie!!! Laikam jau taisnība, ka idejas parādās kut kur gaisā - citā dimensijā un, kad tās tur ir, tad atvērtie prāti pie tām tiek vienlaicīgi!


Un visbeidzot - nesen ložņājot tīmeklī pēc reciklētu vilnas džemperu idejām, mājas lapā inhabitots.com uzgāju šādus skaistus mazus dzīvniekkubiņus no Cete & Levi:

 Manuprāt, kolosālas idejas! Šos pēdējos noteikti kaut kad mēģināšu uzšūt saviem mazajiem!

Ziniet, kā saka par idejām? Ja ideja esot patiešām laba, tad ieraugot to pārņem neliela skaudība un doma: "Kā man pašam tas neienāca prātā?" 


Līdzīgas sajūtas man bija raugoties šajos mazajos Zoo kubiņos!

Lai arī jums idejām pilnas galvas un iedvesma ik uz stūra!

You Might Also Like

13 comments

  1. Laine, jautājums ne par kubiem, tomēr par šūšanu gan - vai vari padalīties ar savas šujmašīnas modeli un to, vai esi ar to ļoti apmierināta, vai tikai drusciņ apmierināta? :) Briestu jaunam aparātam, mēģinu saprast kaut ko. Paldies!

    AtbildētDzēst
  2. Tā, tā, tā, runājot par ideju "aizņemšanos" atļautā un neatļautā veidā - pirms kāda laika tu biji iepostējusi vienas mammas gatavotu ezīti. Tikko nejauši tādu atklāju arī šeit: http://letasdavanas.lv/lv/produkcija/Viss-mazakajiem
    Plus - šeit ir arī tāda kaut kur redzēta piramīda: http://letasdavanas.lv/lv/produkcija

    Nezinu, kurš no kura šīs idejas paņem, tomēr man šķiet, ka korekti būtu veidot atsauksmes uz informācijas avotiem. Pretējā gadījumā tā sanāk, maigi sakot....zagšana. :/

    AtbildētDzēst
  3. Man ir Eurostar šujmašīna un kā iesākumam labāku sev iedomāties nevaru. Ja būtu pirkusi pati, droši vien taujātu pēc Brother, gluži vienkārši tāpēc, ka tādu brendu biju dzirdējusi. Tagad prasās pēc overloka... Kaut kur pie drēbīšu šūšanas aprakstiem var redzēt manas šujmašīnas bildes.

    Bet par saitēm un atsaucēm - pilnīgi piekrītu! Tāpēc es nekad neturu noslēpumā, ja kaut kur kaut ko redzu un uztaisu līdzīgu! Tāpat kā sagaedu, ka saites būs arī uz manu blogu, ja kāds iedvesmosies no te redzētā!
    Par ezīti - cik sapratu, tad tas vispār no kaut kāda krievu foruma... Bet to es netaisīju, tālab tas nav uz manas sirdsapziņas...

    AtbildētDzēst
  4. Tavu blogu ir patīkami lasīt arī tieši tāpēc, ka ir korektas atsauces uz citu darbiem.
    Pati tikko saskāros ar to, ka mans darbs+bilde bija publicēts citā lapā (pret ko man nav iebildumu), bet bez atsauces.

    Dzīvniekkubi gan ir feini...jā, jā - kā gan tas man neienāca prātā!!!:D

    AtbildētDzēst
  5. Nu, tas ir nosaciti - ka uz to skatas. Ja nav 1 pret 1 krasas, forma, visa parejais, tad taa NAV ZAGSHANA. Ta ir idejas parnjemshana, bet ne zagshana. Es pa sho laik to esmu sapratusi, jo lidzigi ari ir fotografijaa, kuraa pati jau esmu profesionali 10 gadus. Bez tam, tikpat labi - uzbildee te Latvijaa tada Liga vienu ideju, pati domaa, geneala - neko taD CITUR neesm redzejusi. Un tieshi ap to pashu laiku vai nedaudz atrak, nedaudz velak - tam vairs nav tik butiskas nozimes - kads Amerikaa nodomaa to pashu. Abi viens par otra eksistenci nezin neko. Citi ierauuga un painformee - ka vienu, ta otru. Kursh zadzis? Tas kas velak izdomaja?:D

    Nee, pierodiet skatities uz to citadak - ideja laba, panjem sv zinashanai un taisi ar savam KRASAM, MATERIALIEM citadak. Ideja bus ta pati, bet izpildijums bus cits. Ne sliktak vai labak, jo gaumes tachu dazadas - vienkarshi citadak.

    Ieraudziju tos Laines ieliktos kubinjus ar zverinjiem, ja atradishu mantu kastee un ja neesmu atdevusi - es tadu esmu NEREDZOT uzshuvsi, nezinot, ka tadi jau ir. Logiski, izskatas ne taa, ka ieliktais, bet IDEJA. Lai gan, shjot nedomaju, ka esmu izdomajusi - man bij doma, ka noteikti kat kr tadi jau ir. Lidzigi.

    Elin - tas jau ir cita opera - parpblicet bz atljajas ir autortiesibu parkapums. Vel jo vairak - bildes...:)Bet darbinji...Nu gluzji ka fotografija, moz skans pesimistiski, lai gan tada neesmu, bet domaju lidzigi, ka reiz tica mans viens vecs, labs draugs - izdomat kaut ko pavisam jaunu shodien var tikai izredzetie, jo istenibaa jau viss ir pateikts, izdarits, uztaisits...To vinsh teica par foto. Bet domaju, ka pilna mera var attiecinat ari uz sho.

    Piemeram, es saku shut apgerbus berniem ar aplikacijam. Zimejumus ar zverinjiem u.c Likas, ka pati izdomaju kat ko, ko it kaa neesmu redzejusi. Nebiju arii. Bet vakar taa kartigi parakos google.lv meklejot zverinju aplikacijas - kadas ir(ka reiz par sho tematu domajot, jo baigi negribejas, ka saka - redz kaa nozagusi idejas:D Un liels bij mans parsteigums, kad atradu faktiski teju 1 pret 1 vienu aplikaciju, atshiras tikai apgerbs, uz ka bijam uzlikushas. Un nu nezinaju lidz shim ne par sho meiteni, ne par vinjas darbiem:D Jasaka, ka tieshi tadel es maz rokos par tadiem saitiem , kur varetu " netishi" noshpikot ideju, aizmirst un velak ta varetu uzpeldet ka maneja. Bet saprotu, ka acim redzot - pat arii tas ir lieki:D

    Meitenes, tas ir neizbegami. Nevajag pat speciali censties zagt kada idejas:D Vienkarshi jarada citadaka versija. Un jaa, manam bernam ne silts ne auksts vai kada amerikaniete staiga ar tieshi tad pashu aplikaciju uz puncisha(mums abam audumi atshiras, bet krasas teju identiskas).

    Un vel - ka gan butu saglabajushies latvieshu raksti/terpu veids, ja tos nekopetu viena no otras?:D Msdienas tikai daudz ko komercija sabojaa. Logiski, ari man gribas kadus savus darbus pardot - jo gala beigas, es gribu elementari paest, dzivot un labi dzivot:D

    PS. Lasu tavu blogu, jo man patik hump[alu medibas. Man patik no nevajadzigaa radit jaunas lietas, bet man gruti iet ar blogoshanu - man nepatik publiskot gjimeni, bet bez tas nesanak nekada blogoshana par sevi:D
    Ja kas, tava iespaida, kaut Cesis esmu biezji, aizstaigaju uz humpalam. Bij shis tas labs. Bet Rigaa ir letakas, labaki izejmateriali;)

    AtbildētDzēst
  6. Un vel viens piemers - pavasarii mekleju meitam abam lakatinjus. Un puikam ar kat ko jedzigu. Neko neatradusi nospljavos, ka bs jaizdomaa pashai un jauzshj.Uzshuvu un ta ka bija pazinjas, kam ar vajadzdeja, izdomaju, ka varu sht citiem. Un visas slaveja ideju. Un teica, ka nav redzejushas neko tadu. Man pashai ar lidz tam taa likas, jo redzejusi ja nebiju. Bet kaut kas chuksteja mani, ka gan jau ka tada ideja tomer ir istenota. Domaju, nevar but , ka nevienam, tas nav ienacis prataa. Izradijas - tadus shuj lietuvieshi:D Pie kam komerclinija - vairumaa. Ne sen, bet tomer. Tatad ir ari kr citur. Un ka tada - tada ideja jau ir sena. Ka bija tas teiciens - nezinashana neatbrivo no atbildibas? Nu, mes vienkarshi nezinam visu. Lidz ar to, radit pilnigi orginali savu ideju ir pagruti:D Niespejama misija;D

    AtbildētDzēst
  7. Jap, Līga, we got the point, we got THE POINT!

    Protams,ka visam ko tu saki var piekrist... Man arī ne vienu reizi vien nācies secināt, ka līdzīgi produkti ir iegūglējami. Bet ir lietas, kuras pat vāji līdzīgas neesmu Googlē redzējusi. Un tie ir visi mani attīstošie kubi točna. Eu, sarunāsim tā - ja izdodas jums ieraudzīt ko līdzīgu, ielieciet linku šeit komentāros. Es runāju par kubiem viengadniekiem.

    Jā, reiz kāds cilvēks teica arī, ka neko jaunu izdomāt šodien vispār nav iespējams, viss pasaulē pastāvot tikai no ideju nošpikošanas
    + kaut kādas detaļas pielikšanas klāt - tā rodoties jauns produkts.

    Es uzskatu, ka kopēt kaut vai viens pret viens (kas man tomēr kairinātu pašapziņu)arī var, ja gatavo kādu dāvanu vai lietiņu sev, bet tiklīdz runa ir par pārdošanu... Un te atkal - pārdot idejas, kas aizgūtas no Aizokeānijas pat varētu, bet ja tepat pa LV... Nezinu... Man, piemēram, ir nepatīkami pat tad ,ja nākas kaut daļu idejas aizņemties no interneta un dāvanas saņēmējs ar sajūsmu apbrīno manu ideju - tad nākas teikt, ka nu nemaz jau tā nav mana ideja... Tāds mākslinieciskā EGO jautājums.

    Un humpalbodes - tieši tālab publiskoju savus atradumus, lai mudinātu visus vairāk tur ieklīst, jo patiesībā jau nav gudri atbalstīt tirgoņus, kas uzliek Ķinas precēm 200 % uzcenojumu. Daudz gudrāk ir atrast Second Eiropā ražotu apģērbu, traukus, galantēriju u.c., kas jau izgājusi caur uguni un ūdeni un ja vēl tad labi izskatās - noteikti kalpos vēl ilgi. Bet protams tas ir meklēšanas jautājums... Un arī man citreiz izbesī un es aizšauju atlaižu laikā uz lielveikalu un sapērkos sev drēbes! ;)

    AtbildētDzēst
  8. Par attīstošā kuba oriģinālo ideju varu iebilst...Es tādu redzēju jau gadus 3 atpakaļ un izveidots viņš bija vēl vismaz gadus 5 atpakaļ. Tikai viņš nav nofočēts un publiskots, bet glabājās bērnudārza grupiņā. Nu un tā kā viņam bija cienījams vecums, bija ļoti nomīļots, man arī prasītos košākas krāsas, bet iespējams bija tādi audumi kādi bija. Viņu lolo un rāda vecākiem par paraugu, lai zinātu kā izveidot iemaņu attīstošo sedziņu savam bērnam. Kubu no vecākiem neprasa :D
    Ticu ka esi izveidojusi un izdomājusi pati un iepriekš nebiji redzējusi ;)

    AtbildētDzēst
  9. Anonīms,
    Nu ar to trīsgadnieku kubu, kā jau minēju tiešām ir tā, kā tu saki. Redzu, ka tādas idejas jau bijušas pirms manējās. Tajā laikā, kuru tu piemini, es staigāju pa tusiņiem un pat ar vienu smadzeņu šūnu neaizdomājos par bērnu rotaļlietām vispār :)
    Visas manis gatavotās rotaļlietas tapušas vērojot savus bērnus un viņu intereses un attīstības stadijas + visu laiku ņemos ar tiem lietotajiem apģērbiem - līdz ar to nonācu pie kuba idejas. Turklāt manos kubos, lai arī lietas būtību un funkciju tas nemaina, izmantotas detaļas tiešām no apģērbga, nevis speciāli šūtas kādam nolūkam, piemēram īsta bikšupriekša, nevis imitēta, utt. Un tas man patiesībā likās pats interesantākais.
    Bet, kas attiecas uz maniem attīstošajiem kubiem, kas paredzēti 1gadniekiem - piedodiet visi, kuros šādas atzīšanās raisa agresiju - NU NEESMU ES VISĀ INTERNETĀ redzējusi tādus!!! Varbūt kāda taisa, bet neliek internetā. Bet gribētos jau domāt, ka esmu 100% oriģināla :D

    AtbildētDzēst
  10. Pagūglēju mazliet un atradu detaļas, kuras atradu arī mammas roku kubiem dažādos izpildījumos:

    akmentiņu čamdīšana http://ny-image0.etsy.com/il_fullxfull.160165436.jpg

    caurums vidū un ko nu likt caurumā ir katra paša ziņā :
    1.variants http://s16.radikal.ru/i190/1008/a5/c3da986689b0.jpg
    2.variants http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X004LJQ/Unique_Max_Toys_Novelty_Ltd/104896/Infant_Sensory_Cube.htm

    lentītes un atveramie vāciņi http://translate.google.lv/translate?hl=lv&langpair=en%7Clv&u=http://www.manhattantoy.com/product/0/206960/_/Ocean_Activity_Cube

    uz auklas savērtas pērlīšveidīgas bumbiņas un pačamdāma detaļa http://www.amazon.com/dp/B001DOM1ZO/ref=asc_df_B001DOM1ZO1005677?tag=stylefeeder-20&creative=380333&creativeASIN=B001DOM1ZO&linkCode=asn

    rāvējslēdži http://s13.radikal.ru/i186/1008/58/177756584bb1.jpg

    sprādzīte http://s06.radikal.ru/i179/1008/95/dc875ecf3480.jpg

    Atsevišķi čamdāmās detaļās: http://s54.radikal.ru/i145/1008/95/a3ad42e8611d.jpgjebkādas šada veida detaļas : ausis, deguni ir pārpārēm (cik atceros te bija kubs ar puisīti kuram bija čamdāmas rokas un kājas).

    Vēl šeit daudz redzētās bumbas es pat nepieminu, tās atrast var simtos un tieši ar tādām pašām lentīšu cilpiņām.

    Tā ka redzat: mēs jau varam domāt, ka esam izdomājuši ko ģeniālu, bet pasaule ir pilna ar it kā šīm ģeniālajām idejām jau sen pirms mums. Nevajag iedomāties, ka esam radījuši ko tik unikālu vai pretējā gadījumā vienkārši nerādīsim publiski, lai pēc tam nav jārāda ar pirkstiem: re kā nesmuki no manis nozaga. Var jau teikt: nekur neviens netaisa tādus kubus kā mammas rokas, bet kubu ir simtiem un ja saliek pa detaļai kopā no daudziem kubiem interesantākās lietas, sanāk viens unikāls aļa mammas roku kubs. Vēl ir arī visāda citāda veida attīstošās lietiņas, kuru detaļas var ļoti jauki pāņemt kubos, man tikai bija slinkums meklēt. Reizēm pietiek vienkārši ieraudzīt kādu nieku, lai prātā rastos atkal jaunas un interesantas idejas, bet tas nenozīmē , ka cits ar ko tādu neiedomāsies.

    Bet mammas rokām novēlu mazāk uztraukties, ka kāds kaut ko no šeit redzamajām idejām ir izmantojis un rādījis lietu pārdošanai, bet vairāk enerģijas veltīt savu darbu kvalitātes uzlabošanai un mācīties, mācīties, mācīties. Lai cik jaukas idejas ir šai blogā, tomēr noformējums daudzviet varētu būt akurātāks. Nevienmēr zigzaga dūriena izmatošana ir tas labākais risinājums, bet varbūt vienkārši vajag paņemt ciešāku zigzaga dūrienu un izskatīsies krietni smukāk, tāpat pamācīties, kā skaisti šūt zigzagu vietās, kur jātaisa pagrieziens 90 grādu lenķī utt. Saprotu, ka neesat profesionāla šuvēja tāpēc, jo vairāk skatīsieties citu izpildījumus, jo labāk sapratīsiet, kur ir jūsu vājās vietas. Bet ja paskatamies konkrēti uz zanzan kubiem tad šeit mamas rokās varētu ļoti daudz pamācīties kas ir perfekts noformējums.
    Lai veicas pilnveidoties!

    AtbildētDzēst
  11. Wow!!!! Anonīmais, paldies par plašo pētniecisko darbu! Man pašai noteikti nebūtu tik daudz laika veltīt kaut kā pierādīšanai! Man enerģija un laiks jāvelta lai izdomātu ko jaunu un 100% oriģinālu! :D Vēl jo vairāk tagad, kad esmu redzējusi visus šos linkus un pilnīgi nolikta pie vietas! :DDDDDD
    Bet vēlreiz paldies! ;)Es tiešām lūdzu jūs komentēt linkus, ja ieraugāt ko līdzīgu un jūs to darāt!

    Mmm, rakstā nekur neesmu minējusi, ka kāda no manām idejām būtu nozagta. Tāpat nekur neesmu pieminējusi, ka attīstošās bumbiņas ideju izdomāju es - es tās vienkārši šuju pēc pašas sagatavotas piegrieztnītes un ar čaukstošu vai grabošu vidu.

    bet par tiem zig zagiem runājot - :D :D :D - varu tikai pateikt vēlreiz paldies par rūpīgumu pētīšanā un apbrīnojamu acīgumu! :D Nu vismaz zigzags man ir 100% oriģināls, ne tāds kā Zan Zan un pārējiem :D
    Kad man būs tik daudz laika cik jums, gan zigzagu iemācīšos :D, gan paspēšu visos blogos pa pamācošam komentāram salikt!
    Bet varbūt jums ir iespēja pabraukāt pie manis uz Zaubes mežiņu un pasniegt šūšanas privātstundas? Par to tiešām tikai priecātos! Sen jau šādu iespēju biju pieļāvusi!
    Jo pagaidām man enerģija un laiks burtiski aiztek, ģenerējot idejas, daloties ar tām, šujot daudzos pasūtījumus un mīļi rūpējoties par savu ģimeni!

    Ja nopietni- nevienā no jūsu linkiem neredzēju savu rokrakstu. Jā, detaļas ir līdzīgas - vājprāts! - ne jau es izgudroju rāvējslēdzi vai bumbiņas, ko ver uz diega!!!!
    Tāpat es neizgudroju pogas un iespēju kaut ko aizpogāt, bet, skatoties uz manu kubu var pateikt, ka tas ir nevis AĻA , bet gan "Mammas roku " kubs. Un tas ir īpaši!

    P.S. Ziniet, ja 10 sievietēm, kas stāv pagriezušās ar muguru uzsauks: "Tev līkas kājas!", tad noteikti pagriezīsies tā, kas PATI par sevi tā domā!
    Un tur nu uzsaucējs neko nevar mainīt!...

    Lai jums arī veicas pilnveidoties - kā cilvēkam, kā līdzcilvēkam!

    AtbildētDzēst
  12. Tfuu, tie kubi ievietotajos linkos ir tik bezpersoniski, tik ķīmiski un nedzīvi!!! Tur pat nav ko salīdzināt ar Laines kubiem!

    AtbildētDzēst
  13. Lai gan blogs ar šiem komentāriem ir tapis jau ļoti sen, es pateikšu arī savas domas par tēmu - "ņemam un pataisam savu - bez atsaucēm par idejas autoru". Man ir bijis gadījums, kad vienu meiteni aizrāva mans blogs (www.ingasmaja.lv), ko tik viņa nevēlējās iemācīties, man, protams, riktīgs prieks, palīdzēju ar padomiem, pamācībām utt. Kad meitenei amats bija rokās, sagaidīju nevis = "paldies, ka iedvesmoji vai ierādīji", bet - "padod ziņu tālāk arī citiem. Pārdodu to un to (kas manā blogā jau sen redzams).." Un bija tāda maigi sakot piečakarēšanas sajūta. Inga

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!