Ej bekot! Labprāt!

00:00

Rudens nedēļā nevaru nepieminēt to, ka šis Latvijā ir padevies varens Beku Gads! Visiem draugiem galerijās draugiem.lv bekas vien, bekas vien! Nu, man gailenes, bet kopumā - bekas, bekas, bekas..... ;D

Jūs zināt, kāda ir lielākā priekšrocība šajā sakarā dzīvojot Zaubes mežiņā, iesprostotiem sētā kopā ar mežacūkām? Tā, ka nedz gaileņu nedz beku vietās mums nav konkurentu!!! Vien sasodītie jenoti un šur tur mazās vāverītes, bet kopumā - sēņošana pie mums ir kā iešana uz veikalu - no tā plauktiņa paņemu to, no tā šito!

Tāpēc allaž piedāvājam mūsu rudens ciemiņiem kopīgu sēņošanu (sēņu tīrīšanu gan atstājot viņu ziņā ;))!
Iedomājieties, ka Lasmaņu ģimenītes pārstāvji pēdējo reizi bekoja bērnībā un Kristofers - ģimenes atvasīte -  vispār to darīja pirmo reizi?!  Vai ziniet, cik jauki sagādāt ciemiņiem tādu feinu izklaidi?!!! Iegājuši azartā, aizsēņojāmies līdz tumsai un gandrīz ņēmām talkā gaismiņas no mobilajiem telefoniem, paralēli spriezdami par to, ka nakts sēņošana nebūt nav mazāk interesants sporta veids, kā nakts orientēšanās!



Niklāvs atšķir gailenes no bekām un ir ārkārtīgi entuziastisks sēņoptājs! Ne mirkli nečīkst un negrib mājās! Tikpat pašaizliedzīgi viņš piedalās sēņu tīrīšanā, pagaidām gan tikai pārcilājot tīrās sēnes no vienas bļodas otrā un ar mazo bērnu nazīti griežot tās gabaliņos ;)
Taču, lai kā arī man patiktu kopā ar Niklāvu sēņot, mežā ir sācies laiks, kad starp beciņām un bērzlapītēm mežonīgi izpletušās mušmiru ģimenes. Tāpēc vakar, kad ciemos bija mana māmuļa, veicām pēdējo kopīgo sēņošanu ar bērniem (un iespējams pēdējo šogad vispār, jo sēņu krājumu ziemai jau pietiekoši) !


Paldies Meža mātei, Dabas mātei un, lai iet, arī Beku mātei, par fantastisko beku gadu!!!!


Bekainu jums nedēļas nogali un rīt tad solītais cepurītes + šallītes apraksts! Sagatavojiet rudenīgu trikotāžu, ieveriet šujmašīnās diegus un esiet kaujas gatavībā!

You Might Also Like

2 comments

  1. Tās mušmires izskatās neatvairāmi!

    AtbildētDzēst
  2. Un vēl cik atvairāmi, Diānīt!!! Man goda vārds pat neomulīgi mežā palika no tām grēdām šito drausmekļu. Galvenās jau bija bažas, ka mazie nesāk ar bērzlapēm putrot, tāpēc saīsinājām sāņošanu, paralēli, stampājot ar kājām "pumpainās, ļaunās sēnes! Ļaunas, dēliņ, ļaunas!" - skaidroju Nikam...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!