Mana pirmā pampersoma!

21:09

Mazajai Zanītei drīz gaidāms brālītis. Burtiski kuru katru dienu. Un ģimenīte šim jaukajam notikumam iegādājusies pelēk/oranžus bēbīšu ratiņus.



Zanītes mamma palūdza man pieskaņot oranži pelēku pampersomu. Diezgan pagrūts uzdevums, ja ratiņus neesi vaigā redzējis, jo oranžie toņi mēdz būt no sārti oranža līdz dzelteni oranžam, tāpat kā pelēkie - no vēsa, gandrīz melna līdz silti pelēkam, vēl ir gaišāk pelēki un tumšāki... Vienvārdsakot - grūta misija!

Vēl grūtāka tā izrādījās mirklī, kad sāku pa audumu veikaliem lūkot pēc piemērota pelēkā auduma! Manā izpratnē tam vajadzēja būt stingram, labākajā gadījumā ūdensizturīgam un vēlams tumši pelēkam...

 Vajadzīgo - vienkrāsainu pelēko - tā arī neatradu. Bet atcerieties to pelēko puķaino no Mežrozes?
Zili lillās puķes iekļaut nevēlējos, jo Zanītei gaidāms brāļuks, tāpēc graizīju laukā gabalus ar zaļajām lapiņām!

Tieši tāpēc arī rakstu par šo somu Rudens nedēļā ! Jo tā sanākusi gluži kā rudens lapām piekritis mežs!


Taisīju to stingrāku, kā parasti šuju somas, ievietojot starp oderi un ārējo audumu stingru, stīvu akrila segu. Un tomēr man prasās, lai soma būtu vēl "stingrāka".

Somā pavisam ir 10 dažādas kabatas -  gan pudelītei, gan pamperiem, gan mammas mobilajam un maciņam, kādai grāmatai, kaudzei drēbīšu un visādiem sīkumiem.


Somai ir regulējams lences garums un aizdare ar lipekļiem, kurus es labprāt labāk nomainītu ar apaļajām gumijām un garenajām pogām.


Nu tagad tikai jācer, ka Zanītes mammai patiks ;)!

Tikai neprasiet man ko tādu šūt vēlreiz!

You Might Also Like

9 comments

  1. ļoti noderīga un vērtīga lieta - īpaši ar tām n-tajām kabatiņām... Super
    Es tā arī paliku bešā, pašai nebija laika sašūt un nebija arī kam tā mīļi varētu palūgt to izdarīt :)

    AtbildētDzēst
  2. skaists darbs(pamatīgs), jā un to pēdējo teikumu es aŗī diezgan bieži esmu teikusi...reizēm skatos uz kādu senu darbu un pati brīnos, ka esmu to paveikusi...

    AtbildētDzēst
  3. Es no šitā auduma uzšuvu sēžammaisu par kuru tagad baigais prieks, jo ir tik dzīvespriecīgs:))

    AtbildētDzēst
  4. Skaista un praktiska- kā var nepatikt! :)

    AtbildētDzēst
  5. Kolosaala soma! Maniem Xlander ratiem papilodus peerkamaa modelja soma izmaksaaja 22 latus... Taaka lieliska daavana!
    Vienu ieteikumu gan atljaushos - manaa somaa razhotaajs pievienojis speciaalo pamperu mainaamo zem beerna liekamo plastikaata paliktniiti - somas platumaa, un triikaart salokaams somas augstumaa, t.s beerna garumaa, lai viegli ieiet somaa. Ljoti noder publiskaas vietaas, piem., cafee, lai bez liekiem smeereejumiem nomainiitu kaku pamperi.
    Ja nav plastikaata auduma, tad , domaaju nodereeju jebkursh labi mazgaajams un aatri zhuustossh audums. Un var buut arii satinams rulliitii ar sasienamiem vai lipekljiem, lai neburzaas lieki pa somu. (taa jau tur bardaks rodas automatiski, ka tikai lieto.)
    Veel (vismaz man) dereetu kautkaads maisinsj vai sominja tiirajiem knupjiem. Un pudeliites sildamaais.

    AtbildētDzēst
  6. Par to pamperu maināmo, maisiņu knupjiem, pudelītes sildāmo - bija man doma uztaisīt arī to paladziņu, bet tā kā somu veidoju no gabaliem, kas izgriezti no viena puķaina auduma, paslinkoju ķimerēties un graizit atkal, lai sanāktu vesels paladziņš. Kas zin, uznāks iedvesma, varbūt piešūšu vēl šito arī klāt. Kaut gan - un tas ir galvenais iemesls, kāpēc nekādus pričendāļus nešuvu klāt - man Bambino Mio (kokvilnas pamperu) somai nāca līdz gan tas paladziņš, gan pudeļu sildāmais, gan tevis pieminētie maisiņi knupīšiem - un tiešām neko no tā visa tā arī pa lielam neizmantoju un vēl tagad kaut kur tas viss mētājas. Paladziņu lietoju pāris reizes, pudeļu sildāmo nekad (es baigā krūts barotāja esmu ;D) un tos maisiņus nekad.
    Un piedevām Zanītes mammai šis jau ir otrs bebuks, tāpēc kaut kas jau būs palicis no Zanītes ar`!

    Jebkurā gadījumā - paldies visiem par smukajiem komplimentiem!

    AtbildētDzēst
  7. Wow. Respect. Es tādu nemācētu uzšūt. :)

    AtbildētDzēst
  8. Mācētu, mācētu, Plūmīt! Ja vajadzētu, tad mācētu. Trakākais jau ir tas priekšdarbs - jāuztaisa skice, jāsarēķina cm un gabali jāsaplāno! Tad otrs trakums - visu piegriezt - es sanumurēju un tad liku līmlapiņas virsū ;D .
    Un šūšana ir vieglākais posms - tikai atkal pareizi jāsaplāno secība, kādā katru detaļu šūt. Laikietilpīgi! Bet ne neizdarāmi!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!