Otrā diena līdz pusei. Tiekam līdz Kuresārei Sāremā salā.

01:13

Pamostamies, tātad, Vanatoa un esam pārlaimīgi par skaisto vietu un burvīgo laiku. Kamēr es sakārtoju istabu, Kundziņš jau bijis apgaitā, ieraudzījis svešā pikapā murdu ar zivīm un steidz savu atradumu parādīt arī bērniem.


Brokastis, neliela padraiskošanās rotaļu laukumā un ceļš pretīm iespaidiem var turpināties!

Nolemjam apbraukāt Muhu salu un tad doties uz Sāremā. Nelielā riņķītī turpat ap viesu namu, ieraugām pieminekli un, uzstādot fotoaparātu uz taimera, top mūsu vienīgā ceļojuma kopbilde :)


Pārsteidz (jo īsti nebiju sagatavojusies ceļojumam informatīvi) ārkārtīgi plašie kadiķu džungļi visapkārt. Tāda - kadiķiem bagāta, starp citu, ir visa Sāremā.


Aizbraucam līdz bukletos iezīmētajai Uugu klintij. Laiks ir burvīgs, mēs te esam vieni un nekas netraucē no sirds izkāpelēties pa klinšainajām takām, lai gan sākumā mani no tā atturēja šur tur izvietotie draudīgie uzraksti, ka uz galvas var uzkrist akmeņi. Ja būtu viena, noteikti neietu, bet, Mārtiņa iedrošināta, riskēju. Viss kārtībā. Esam sveiki un veseli un skati no klintīm ir tā vērti! Tāpat arī alas, kas vismaz maniem bērniem, ir pilnīga eksotika!


Starp citu, lai arī kāds, bet tomēr šajā dabas objektā ir ierīkots arī ķemertiņš. Ar to Igaunija patiesībā diezgan krasi atšķirās no Latvijas - "lēnie" kaimiņi piedomājuši par atkritumu tvertnēm un tualetēm.

Neizkāpjot no mašīnas, pabraukājamies pa Mārtiņam tik mīļajiem mazajiem celiņiem, priecājoties par  simpātiskajām mājelēm,  tipiskajām Sāremas akmeņu sētiņām, uz kurām vietējie nez kādēļ krāmē arī malku, un nelielajām laiviņu piestātnēm, kas atrodas teju pie katras otrās mājas!


 Muhu ar Saaremaa savieno šoseja (es nez kāpēc iedomājos, ka atkal būs jākuģo :D) 

 

Braucam uz Kuresāri - Sāremas lielāko pilsētu, pa ceļam apstājoties Kaali ciemā, lai uzmestu aci slavenajam igauņu meteorīta krāterim. Un tas ir tieši tāds, kā to attēlo bukletos! Visapkārt krāterim ved taka. Pastaigājam, sabildējamies. 

 

Ir pusdienlaiks. Vēderi jau sākuši kurkstēt un ģimenīte pamazām kļūst nervoza. Izrādās, ka vietējais traktieris aizvēries pirms divām dienām, jo sezona cauri. Izsalkums milzīgs, tāpēc ātri nopērkam no suvenīru tantuka sviesta nazi ar uzrakstu "Saaremaa" (vienīgais suvenīrs, ko pārvedām) un jožam uz Kuresāri.

 Nonākuši Kuresārē, ieskrienam pirmajā ēstuvē, kas izrādās picērija. Lai tā būtu. Paši sev nosolamies vakariņās gan ēst ko daudz veselīgāku un, vienlaicīgi runājot ar divām kasierēm, no kurām viena saprot drusku angliski, bet otra drusku krieviski, steidzam pasūtīt picas. Kad pirmie picas trijstūri jau vēderā, sāku novērtēt jauko, gaišo, skandināvisko interjeru, kas likās kā no žurnāla izgriezts. Jauki un acij tīkami! "Kādēļ gan līdzīgas ēstuves nevar būt arī, piemēram, Cēsīs?"... pie sevis nodomāju....



Turpinājumā - Kuresāres pils un nakšņošana Sāremā.

You Might Also Like

5 comments

  1. Vienkārši perfekti ir tavi apraksti!Pilnīgi mierīgi varētu pretendēt uz žurnālslejām.Aga

    AtbildētDzēst
  2. ja nekļūdos, tas ceļš starp Muhu un Sāremaa ir ar interesantu vēsturi - tā kā igauņiem ir daudz akmeņu, kaut kad senākos laikos (neatceros, kad) esot izsludināta akcija - katram kas atved akmeņus, dod pa 1 naudiņai par katru akmeni, kaut kā tā. Tā nu vietējie saveduši akmeņus un bēruši tik jūrā iekšā - rezultātā savienojuši salas...
    Ļoti ceru, ka nekļūdos un šis stāsts bija tieši pa šo uzbērumu :)

    AtbildētDzēst
  3. Kaut kāds stāsts tur bija gan! Tikai nebija laika iedziļināties! Vispār plānoju, starp citu, kad noskries milzu darbi, papētīt sīkāk info par tām vietām, kuras redzējām, lai dotu redzētajam pievienoto vērtību! :D

    AtbildētDzēst
  4. Sviesta nazis-SUPER! Mums arī tāds ir. Jau vairāk kā divi gadi kalpo diendienā. No kadiķa taisīts. Man no Cēsīm atmiņā brīnišķīga kafijas baudītava-nez, man jau likās, kāpēc tik skaista tirgotava nevarētu būt manā pilsētā?!?

    AtbildētDzēst
  5. Jap! Nazīt`s iet uz urrā! tieši ar šo nazīti Niklāvs macās smērēt sviestiņu! Būs vēsturisks nazītis!
    Un par t;ām kafejnīcām - laikam jau latviešiem tā ir - allaž liekas, ka labākais ir kur citur! :DDD

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!