Pēdējā diena. Mājup. Piestājam Pērnavā.

12:44

Man neērti to lasītāju priekšā, kas vakar gaidīja rakstu, jo sasolījos to uzrakstīt tieši vakar, bet es.... nejauši aizmigu! Liku gulēt Emīliju un aizmigu! Mums vakar bija Cēsu diena, tāpēc bijām noguruši un atmodos vien no rīta pie diezgan skaļi runājoša televīzora un visā mājā sadegtām gaismām, kas uzticami bija kalpojušas visu nakti.
_________________________________________________________________________________

Un tātad 4. diena: Tallina - Zaube.

Laiks ir vēss, lietains it kā vēstītu, ka esam aizciemojušies. Pirmo reizi pa šīm dienām arī Niklāviņš pasaka savu slaveno: "Laižam mājās". Tātad bērniem pietiek. Patiesībā mums arī. Iespaidu tik daudz, ka pietiks līdz nākamajam gadam, tāpēc nolemjam vairs nekavēties nevienā tūrisma objektā pa ceļam, bet braukt taisni mājup, piestājot vien Pērnavā. Jo, kad sākumā braucām tai cauri, ievērojām ēku ar milzīgu uzrakstu Textile outlet vai tml. Mani ziņkāre mocīja visas trīs dienas un, kad Mārtiņš ierosina tomēr atcelt jebkura veida šopingu, lai ātrāk būtu mājās, skaļi protestēju!!! Un tieku nogādāta uz kāroto bodi!

Izrādās, ka tas nav vis kāds igauņu audumu veikals, kā biju klusībā iedomājusies, bet kaut kādas segu un spilvenu rūpnīcas veikals, kurā par tiešām saprātīgām cenām var sapirkties dažādas kvalitātes segas - labs veikals viesu namiem, viesnīcām. Nopētu cenas, par 6-7 LVL var iegādāties divvietīgās segas, pavisam lēti ir spilveni. Ir preces uz akciju un pie kases nemitīgi stāv rinda. Laiski vēroju veikalā izstādītās preces, kamēr... oho! manas acis apstājas pie lieliem plastmasas maisiem, kas līdz pusei pieblīvēti ar sintaponu! Cenu zīme vēsta : 177 kr/ 5kg  Ātri galvā mēģinu sarēķināt, cik tas ir vai nav izdevīgi un nolemju, ka par 8 LVL 5kg sintapona laikam nav slikts darījums un pērku nost! Liels ir mans pārsteigums, kad, mājās atverot maisa galu, sintapons izplešas un piepilda visu maisu! That`s better! Uzreiz liekas, ka pirkums ir 2x izdevīgāks! :D


Tad zvanu uz igauņu uzziņu dienesta numuru un, noskaidrojusi vēlamo svešvalodu, savā izpratnē par angļu valodu (manas zināšanas nebūt nav izcilas) vaicāju:

"Can you please give me 4 to 5 fabric shops addresses in Paarnu?"
Seko: "What, please? "
Es: "You know, fabric - the material you can make clothes from ? M?" 
Ilgs klusums. 
Es saku: "Halo, halo!" reizes 5, kamēr
man atbild "Zdrastvuicje, eta drugaja ģevuška. Što vi hatjeļi?"
Saku: "Daitje mņe požalsta adresa magazinof tkaņi v Paarnu!" 
Seko: "Aaaa! Tkaņi!"
(Klusām pimajai kolēģei igauniski : "Tiri piri kangad!")
Atminos, ka es taču gatavoju man vajadzīgo terminu vārdnīcu pirms ceļojuma un zināju, ka audumi ir "kangad", varēju tak  uzreiz atcerēties, bet ko nu vairs.

Iegūstu 5 adreses, sazīmēju tās kartē un izlūdzos Mārtiņam, lai nogādā mani uz Pērnavas vecpilsētu.
Mazie niķīgi, Mārtiņš jau ērcīgs, es visus kaitinu ar saviem plāniem, bet es izlecu no mašīnas, tiklīdz tā apstājas, atstāju Mārtiņu ar abiem bērniem mašīnā, neklausos, ka viņš man liek ņemt Čiku līdzi, esmu jau gabalā un nesazvanāma, jo kamēr viesojamies Igaunijā, LMT atslēdzis man telefonu nesamaksāta rēķina dēļ!( Kopš pārgāju no ZZ uz LMT pieslēgumu, šis ir mans pirmais rēķins, tāpēc pavisam par to piemirsu! Hell of a start, ja? :D)

Kā no ķēdes norāvusies bizoju pa vecpilsētu, vienā adresē veikala vairs nav, otra pāri lielajai ielai, laika maz, tāpēc, tiklīdz ieraugu Abakhan, lecu iekšā. Tas ir neliels. Abi Rīgas veikali ir lielāki. Un tomēr nopērku divas trikotāžas, diegus, krāsainus "ezīšus" un skaistu puķainu audumu, kāds man reiz jau bija, bet izbeidzās. Samksāju gandrīz 15 LVL un nezinu vai tas ir izdevīgs darījums - atkarībā, vai audumus izdosies izmantot tā, lai tie atpelna savu cenu.


Atsteidzos atpakaļ uz mašīnu, vēl tikai piestājam Rimi nopirkt pārtiku un mājup, mājup!!!

Pēcgarša un galvenās atziņas:

* Igauņi ir viesmīlīga, tomēr ziemeļnieciski atturīga tauta. Pret ciemiņiem viņi izturas pieklājīgi, bet ne izteikti sirsnīgi, kā piemēram slāvu tautas.

* Igauņi īsti nerunā ne krieviski, ne angliski, taču, žonglējot ar abām šīm svešvalodām, allaž var tikt pie vajadzīgā! :)

* Igaunijas salās ir pirmatnēja daba! Nepamet sajūta, ka ar vienu kāju būtu iekāpis sensenču pasaulē!

* Igaunija ir sakopta, cilvēkiem un ģimenēm draudzīga zeme ar lielisku infrastruktūru.

* Igaunijā ir ļoti labi ceļi. Vairākums no tiem ir asfaltēti, taču arī zemes ceļi ir labā stāvoklī. Visā Igaunijā šobrīd daudzviet notiek ceļu remonts. 


Lai arī jūsu ceļš kādreiz aizved uz šo interesanto zemi!
Jauku nedēļas nogali!

You Might Also Like

2 comments

  1. Khm-Rīgā nu jau ir 3 Abakhan-i, 3.ir Maskavas ielā, pie jaunā tilta.
    Foršs dialogs ar uzziņu dienestu. Sasmējos:))
    Un piekrītu Taviem secinajumiem par Igauniju-tādi paši man radās 2 gadus atpakaļ. Ļoti patika ceļi!

    AtbildētDzēst
  2. Ohohohohoho! Nu tu mani ieintriģēji! Tiklīdz būs brauciens uz G-pilsētu, došos uz Maskavas ielu un izpētīšu!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!