Plastilīna pīlītes

01:23

Draugiem.lv domubiedru grupiņā izskanēja jautājums kā ieinteresēt sadarboties 2gadnieku.
Nolēmu atbildēt, kaut citreiz parasti to nedaru ierobežotā laika dēļ! Kamēr atbildēju, pati sevi uzkurināju uz darbošanos! Redz, gadās arī tā!

Man skapītī jau pasen stāv mazajiem iegādāta plastilīna kastīte. Allaž, kad veicu izmēģinājuma darbošanos (iedodu kādu bišķi lai mēģina, drusku parādu un gaidu, ko darīs), beigās dabūju plastilīnu pa maziem gabaliņiem vākt pavisu māju un kasīt nost no čībām... :D Tāpēc šoreiz pirms piedāvāt darbu ar ķepīgo, smērīgo masu, visu izplānoju tā, lai pēctam savākšanas darbu mazāk.

Vai man vienīgajai ir žēl sākumā ķerties pie smukajām krāsām? Liekas - priekš pirmajiem darbiņiem labāk tās tumšās...  ;))) Nu, lūk, tagad rakstu un iedomājos, ka rudens jau tā tumšs un es vēl tumšas krāsa bērniem dodu... Nākamreiz došu izvēlēties - galu galā - līdz pirmajiem vispārpieņemti smukajiem darbiem tak` droši paspēšu vēl neskaitāmus komplektus nopirkt, vaine?

Darbiņam vajadzēs:

* plastilīnu
* putnu spalvas vairumā (esmu mednieka sieva un tagad ir pīļu sezona - tā kā apziniet sev zināmos medniekus)

* ja nav putnu spalvu, variet tās aizstāt ar žagariņiem un taisīt, piemēram, ezīšus


Nu un tālāk jau viss skaidrs! Kopā ar mazajiem uztaisījām pīlītes. Abiem bērniem pagaidām vedās vien sasildīt plastilīnu un izveidot klimpiņu, tāpēc pīlīšu aprises, bērnu sajūsmas ieskauta, izveidoju pati.
Taču otrs - svarīgākais darbiņš - bija no A-Z mazo roku darbs!


Dievinu mazo sejas, kad viņi ir tā riktīgi aizrāvušies ar darāmo!!!


Un pēctam gājām pīlītes peldināt! Ielējām bļodā ūdeni un skatījāmies - vai grims, vai peldēs. Sākumā puzuriem līdzīgie radījumi nesaprotami turējās te virs, te zem ūdens un Niklāvs nosprieda, ka spalvas tomēr jārauj laukā un jāmēģina velreiz. Secinājums - grimst.



Kopā darbošanās aizņēma apmēram 30 minūtes. Un tad abiem jau bija gana. Neinteresēja pat pīlīšu tālākais liktenis. Tāpēc mierīgi varēju apžāvēt plastilīnu un savākt spalvas!


Nākamās dienas vakarā beidzot izmēģinājām arī sāls mīklu!!!! Par to, kā mums gāja, uzrakstīšu nedēļas beigās, bet rīt atkal drusku par somām!

You Might Also Like

5 comments

  1. Nu malači! Augs bērni lielāki, patiks aizvien vairāk šādi darboties! :) Gaidam rakstu par sāls mīklu! :)

    AtbildētDzēst
  2. Manai meitenei tagad topā plastilīna kūku cepšana savā rotaļu virtuvē. Atdevu vecās metāla keksu formiņas, tās tiek piepildītas ar plastilīnu, rotātas ar nevārītiem griķiem, rīsiem, koka un plastikāta pērlītēm utt. un "ceptas" rotaļu cepeškrāsnī.

    AtbildētDzēst
  3. Un Tev pat izdevās plastilīnu dabūt atpakaļ kastītē! Es, kopš ir dārziņš, vairs mājās nemaz nepērku plastilīnu. Šad tad iedodu viņiem padarboties ar mālu, bet to ir kaut kā vieglāk "lokalizēt", lai tiešām nav pa visu māju un pie čību zolēm. Bet doma laba, ja gribēs, man tieši ir atmiekšķēts podnieku māls, kas bija iekaltis, varēšu šodien iedot.

    AtbildētDzēst
  4. Ideja ljoti skaista... Tachu mani samulsinaaja viena jautaajums - higieenas. Vai taas putnu spalvas, pirms dod beerniem ar kaut ko apstraadaa - nu, tur nomazgaa Fairy, veljas ziepeem vai noplaucee? Putni jau ir sameeraa netiiri lopinji... Vismaz taa vienmeer skan ausiis mammas teiktais, kad skatos pilseetaa uz balozhiem...

    AtbildētDzēst
  5. Klau, Sanpaulija, piedod, ka komentārs uzradās tik vēlu - tas bija kaut kā ieskrējis SPAM kastītē - tikai šodien ieraudzīju!

    Un tagad atbilde - tās pīļu spalvas īstenībā nemaz nav netīras - nu nemaz, nemaz!!!!!!! Nezinu kā darītu ar pilsētas baložu spalvām, bet ar šīm - lauku /meža pīļu spalvām nedarīju neko - viņas man no pagājušā gada stāvēja maisiņā ar domu kaut kur izmantot, piemēram ziemassvētku dekoros, ko starp citu varētu pagatavot tāpat kā šīs pīlītes!

    Bet vai tad piemēram, ja bērns ejot pa ceļu atrod spalvu Tu neļautu viņam viņu ņemt, pirms neesi kātrīgi nodezinficējusi? Tās spalvas jau nekrīt laukā ar gaļu un asinīm - tāpat kā pīlēm - tās plūcot paliek ar tukšiem vidiem! ;DDDD

    Un pasarg` Debestētiņ, ja es tās spalvas sāktu mazgāt ar tādu indi kā Fairy vai veļas ziepēm - loģiski domājot - nu tad jau labāk lai kaut ko dabīgu no pīles apēd (ja Tu runā par iespēju, ka viņi mutē sabāzīs - kaut gan abi jau vairs nav tajā vecumā, pat EmSī jau vairs visu nebāž mutē) nekā šitos "labumus"!

    Vienvārdsakot - nē, nedezinficēju, tās spalviņas ir normālas - bērniem drošas :DDDDDD

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!