Rudens cepurīte + šallīte, un citas labas lietas - viss no viena džempera!

02:40

Uh, kad uzsāku šo projektu, man nebija ne jausmas, cik laikietilpīgs tas izrādīsies! Un es nerunāju par pašu šūšanu, bet par bilžu apstrādāšanu, kolāžu veidošanu un soli-pa-solim foto apraksta sagatavošanu!

Bet solījumi jāpilda, turklāt Rudens nedēļu noslēdzot gribās ar kādu superforšu Recycle projektiņu atkal padalīties!

Bet nu pie lietas!


 Paņemam vienu vecu trikotāžas bītleni/džemperi - sauciet kā gribat - vēlams lai sastāvā ir arī elastāns, likra vai ciks staipeknītis, citādi cepurīte valkājot izstaipīsies.




Un sāksim pamazām, ļoti ekonomiski un prātīgi sagādāto labumu graizīt!
Vispirms gar vīli nogriežam priekšējo daļu:



Pārlokot uz pusēm pārbaudām, vai sagatave atbilst vajadzīgajam galvas apkārtmēram (ņemiet par piemēru jau esošu cepuri vai apmēriet mazā galvu). Nogriežam vajadzīgo augstumu (atkarībā no tā, kādu galu vēlēsieties). Es biju paredzējusi veidot cepurīti ar tādu pašu sasienamu galu, kā paraugam, bet vēlāk pārdomāju... Tad atlika vien lieko gabaliņu nogriezt! ;)



Tālāk no atlikušā gabaliņa ar apkaklīti izgriezu kabatas šallītei.

 

 Turpinām piegriezt.
No aizmugurējās daļas nogriežam piedurknes un sagatavojam divus gabalus šallei. Tie būs jāsašuj kopā.

 No piedurknēm pēc brīvas izvēles - bikšeles, krekliņš, u.c. Es izvēlējos izgriezt stulmus un virsmu kārtējām zeķčībām - rudenīgajā drēgnumā būs tieši laikā!




 Atcerieties gabaliņu, no kura griezām laukā kabatas? Man palika pāri šāds īpatnējs veidojums, kuru trīskārši salokot izveidojās ideja!

 


Bet nu par visu pēc kārtas.

Cepurīte.

Ar sagatavoto taisnstūra gabaliņu rīkojamies šādi:

 


Šallīte.
Abus sagatavotos gabalus sašujam pa vidu kopā, pēctam noplacinām vīli pāršujot tai pāri lielākajā zigzagā (apmēram 1,5 zigzag blīvums)


 

Tad vēlamajās vietās piemontējam un piešujam kabatas! Tās šuvu tāpēc, ka man bērnībā bija kabatšalle, par kuru jutos ārkārtīgi priecīga tieši kabatu dēļ! Maniem mazajiem arīdzan tagad abiem topā visa veida kabatas - tālab laikam šāda izvēle!


 

Piebildīšu vien to, ka nedz šalles, nedz kabatu malas neapstrādāju, jo trikotāžas labā īpašība ir tāda, ka malas neirst!
Ja paliek vēl kāds gabaliņš, variet to izmantot, lai uzšūtu identisku ietērpu arī bērna mīļākajai rotaļlietai!
Es uzmeistaroju aksesuārus arī mazajam Niklāva ķiņķēziņam jeb Mērkaķītim kā Nikuc`s viņu nodēvēja.



 Tā nu tagad abiem ir vienādas štātes!

 







 Bet tas vēl nav viss!!!


Atcerieties gabaliņu, kas izskatījās pēc apenītēm?


 Tieši apenītes no tā arī pagatavoju!


 Tā nu no džempera pāri palika vien maza rotaļlietās pildāmu atgriezumu čupiņa!




Lūk to es saucu par reciklēšanu! Tik daudz lietu mazajiem un tik neilgā laikā! Turklāt tā visa izdomāšana bija jautrs, interesants process!

Darbīgu svētdienu un tiekamies otrdien!

You Might Also Like

7 comments

  1. Nu, burvīgi, kā vienmēr! Mani arī šīs džemperu pārveides vienkārši fascinē, pat iegādājos dažas iedvesmojošas grāmatas, bet tādu neko lielu vel neesmu uztaisījusi... neviens mazais arī tuvumā nav.. sveiciens Mērkaķītim-gatavojas ziemai.

    AtbildētDzēst
  2. feins recikls sanācis - t.s. bezothodnoje hozjajstvo (tulk. bezatlikumu saimniecība) :)
    Tās kabatiņas kādam mērķim arī izmantojamas, vai tikai dekoratīvas? Ja jau tev pašai tāda bija bērnībā, tad jau ir pieredze arī par pielietojumu... Vienkārši pirmo reizi redzu šalli ar kabatām, tāpēc tāds dumjš jautājiens...

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, Irēna! Vēl neesmu tikusi līdz pateicības rakstam, bet tas būs, drīz būs! Man tik daudziem jāpasaka milzīgs paldies! Tad arī palielīšos ar mūsu jauniegūtajiem zeķu draugiem visiem lasītājiem!
    Vakar tie abi bija topā, jo tika apšūti ar identiskām štātēm un tad tik sākās cīņa~!

    AtbildētDzēst
  4. Inesa, mana šallīte bija adīta un gara, gara - cireiz sildīju kabatās rokas, bet parasti gan man vienkārši patika pati doma, ka manai šallei ir kabatas - kā nevienam!
    Un Niklāvs arī rokas tajās ielika, bet viņa šalle nav tik gara, lai to ērti izdarītu, kad tā sasieta mezglā, tāpēc drīzāk laikam kabatas ir deekoratīvs un interesi par šalli rosinošs elements, jo kā jau teicu - manējiem topā kabatas - man šķiet Niklāvs pat zivis sāktu ēst, ja tām kabatas būtu! :)))))

    AtbildētDzēst
  5. Tā lielā bilde ar Emīliju vienkārši neatvairāma.

    AtbildētDzēst
  6. SVeika! Taa kaa man liels slinkums raksiit epastu, dodu saiti uz labaam lietaam - tiesa, man liekas, ka jau zini sho ASV saitu. Bet anyway - http://www.marthastewart.com/photogallery/sewing-projects#slide_9

    Dikti jau taas kurpiites iepatikaas.Dace. (shad tad te iespamoju :) Buutu labi ja veel es samekleetu, kur registreeties. :)))

    AtbildētDzēst
  7. re kur ieraudzīju šalli ar kabatām un arī pielietojumu :)
    http://www.marthastewart.com/article/pocket-scarf?backto=true&backtourl=/photogallery/sewing-projects-clothes-and-accessories#slide_18

    Tas nozīmē, ka labāk to šalli taisīt garu, lai var i rokas sasildīt, i kādu mantu līdzi paņemt, i cimdiņus ieslēpt...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!