Skandināvu rokdarbu blogi, adījumi, u.c.

19:34

Mana pēdējā laika aizraušanās ir skandināvu blogi. Nezinu kāpēc mani tā saista viss skandināviskais. Kaut kā, manuprāt, gaume un izcila stila izjūta viņiem ir asinīs. Galu galā - gadu desmitiem koptās skandināvu dizaina tradīcijas atstāj kolosālas pēdas uz šo zemju iedzīvotāju spriestspēju.

Jā, šie blogi ir dažādās valodās un daudzbrīd man nav ne jausmas, par ko tur runā, taču visiem šiem blogiem ir viena kopīga valoda, ko saprot čaklas rokas visā pasaulē - tā ir rokdarbu valoda!

Dažkārt pietiek ieraudzīt vien bildi un nekādi vārdi vairs nav vajadzīgi!

Apkopoju lietiņas, kuras, rudenim sākoties sastājās rindā "Obligāti vajadzīgo" lietu sarakstā! Ticiet - daudzas no tām nonāks arī jūsu darāmo darbu sarakstā!

Un tātad:

Vēlme Niklāvam un Emīlijai iegādāties/iemainīt/uzšūt/uzadīt visus šos brīnumus, ko ieraudzīju blogā Lullaby & La La 
Tur arī smalki aprakstīts, kur viņa pati pirkusi saviem bērniem konkrētos adījumus!



Vēl viens adīts smukumskomplekts mājas lapā Pickles
Un starp citu ar visu aprakstu angļu valodā! Un aprakstu adāmajiem tur ir daudz!




Niklāvam jau no pavasara noskatīju dinozauru cimdiņus nīderlandietes (ne skandināvietes gan ;D) Mme Zsaza blogā !





Vispār tā esmu sapriecājusies par ne-anļu-valodas blogiem, ka tagad slīkstu tajos katru vakaru no 23:00 līdz naktij! Ieprovējiet arī jūs, piemēram , ieejot blogā Borghildpia un sākot pamazām šķeterēt viņas mežonīgi garo Bloglisti labajā pusē! Uzmanieties, ja jums ir maz laika, jo nogrimšana skandināviskajā ir garantēta un ne viens vien svarīgs darbs tiks atlikts malā!!! :D
Taču ir vērts vērot, skatīties viņu bildes un iedvesmoties, iedvesmoties!



___________________________________________________________________________________

Un, mani draugi, kā Kāmju mamma minēja savā blogā,  rudens ir laiks, kad gribas daudz ko sakārtot, pārkārtot, atbrīvoties no liekā, pāršķirot un pārvērtēt. Atliek vien viņai piekrist un varbūt ievērojāt, ka pirms kāda laiciņa it kā pagaidām sašķiroju kategoriju sarakstu... Uzrakstiet,lūdzu, patstāvīgie lasītāji - vai tagad ir vieglāk, vai tomēr pirms tam bija labāk? Tāpat izņēmu vairākus blogus no saraksta - "Blogi, kas mani iedvesmo" , jo viss plūst un mainās! Šobrīd mani iedvesmo jau citas lietas kā pirms pusgada, tāpēc drīz sāniņos parādīsies kāds no maniem jaunajiem skandināvu favorītiem (tas ir pirms esmu ķērusies pie franču, poļu, krievu, serbu u.c. :DDD)!

Un paldies visiem, kas man raksta saites uz blogiem, kas mani varētu iedvesmot! Lai atvieglotu jūsu minējumus, varu noformulēt, kas tieši mani iedvesmo un patīk blogos! Kas man liek tajos ieskatīties atkal un atkal:

1) Ja blogu raksta jaunā māmiņa ( vai tētis) - tas liek man sajusties "uz viena viļņa" ar rakstītāju
2) Ja blogs ir par un ap rokdarbošanos , pārsvarā liekot uzsvaru uz bērniem radītām lietām
3) Man šobrīd aktuāla pirmsskolas tēma - darbošanās ar bērniem mājās un prasmju attīstīšana caur rotaļāšanos - aizvien vairāk blogu par šo tēmu ierindojas manā blogu sarakstā
4) Ja blogs tiek rakstīts regulāri  - nezinu kāpēc, bet man tas ir svarīgi... Tad man liekas, ka mani kā lasītāju ciena un ka nepienāks mirklis, kad rakstītājs mani vienkārši pametīs... Nu, īsāk, iedvesmot var cilvēks, kas pats tic tam, ko dara un kurš pret iesākto darbu un no tā izrietošajām sekām (lasītājiem un sekotājiem) izturās ar atbildību! :D

Ja jums ir zināms kāds no šādiem blogiem, kas man paskrējis garām manos i-neta sērfojumos (kā bija ar Joela blogu), droši rakstiet uz e-pastu vai komentāros!

Vienvārdsakot - būšu priecīga, ja palīdzēsiet atrast man aizvien jaunus domubiedrus!

Bet pagaidām - ienirstam skandināviskajā!

You Might Also Like

6 comments

  1. Tiešām skaisti blogi un jaukas idejas esi plānojusi aizņemties :)
    Man gribas uzjautāt - kā Tu tos blogus meklē?

    AtbildētDzēst
  2. Nu man ir tāds "Im Translator" lbo peles taustiņu nospiežot - vārdnīca... un tad piemēram ierakstu adīta jaka un iztulkoju attiecīgi dāniski, norvēģiski, vai tml... tiklādz uzeju uz kādu blogu, tad skatos tā bloga bloglistē utt. tā teikt sērfoju - no viļņa uz vilni!

    AtbildētDzēst
  3. It kā vienkārši adījumi, bet stilīgi... nu ne velti pie vārdu salikuma ''skandināvu dizains'' mums raisās kādas asociācijas, nevis neziņā raustam plecus... Paldies, Laine, par adresēm!

    AtbildētDzēst
  4. http://borghildpia.blogspot.com/
    Paldies par šo!Patiess iedvesmojoši!!!

    AtbildētDzēst
  5. Vaine, meitenes? Man jau nu ļoooooti patīk! zināju, ka daudziem patiks!

    AtbildētDzēst
  6. Uiii, sērfošana pa bloglistēm var izvērsties bez maz par atkarību, saku no pieredzes. Bet kā nesērfosi, ja tik interesanti?! :D

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!