Projeksts "Garā Pupa"!

11:40

  Četras ģimenes,
 divas saujas pupiņu
 un ideja!

 Pagājušā gada veiksmīgā pupiņu audzēšanas pieredze uzjundīja manī sajūtu dāsnumu - nu tik ļoti gribējās, lai bērniem daudzās mājās būtu iespēja ik rītu pieskriet burciņai un paskatīties, kā pa nakti ir noticis brīnums! Patiesi - brīnums! Jo tās pupas aug gluži kā tās no pasakas! Un paldies Emīlijas audzītei Janai, ka viņa mani apgādāja ar dāsnu pupiņmaišeli un pat govi pretim neprasīja! :D
Un tā dzima ideja - vairākas ģimenes katra savā mājā vienlaicīgi iestāda pupiņas burkā un nofotografē! Un tālākais jau ir piedzīvojums! Ik pa laikam taisīsim fotoatskaites vienā datumā. Un tā līdz pupiņu dzīves beigām!

Projekta pirmā daļa:
 Dižais Sākums

Kublicku pupas


Oltu pupas


Feldbergu pupas


Un mūsējās - sauksim tās par Dravantu pupām!


Kā redzams katra ģimene ~5 pupiņu iestādīšanu jau sākotnēji uztvērusi atšķirīgi, kas noteikti padarīs pupiņu vērošanu un salīdzināšanu interesantāku!
Atšķirīgie augšanas apstākļi- dažāds apgaismojums, mitrums, temperatūra un augsne= lieliski priekšnosacījumi no tiesas interesantam pupiņeksperimentam! Bet pāri visam - tā foršā saviļņojuma sajūta, ka kaut kur Latvijas otrā malā kāds vienlaicīgi ar tevi iestādījis tieši tādas pupas! :) Un visa tā sazvanīšanās procesa laikā un bilžu sūtīšana ir daļa no šīs sajūtas! Pasakaini!

Šī noteikti nav sacensība!

Šī "projekta" mērķis IR:

Kopības sajūta. Gan ģimenei kopīgi darbojoties un vērojot darba augļus, gan visām četrām ģimenēm esot iesaistītām identiskā avantūrā!
Dabas(un ne tikai) procesu vērošana. Ir vajadzīga augsne, sēkla, ūdens, rūpes => rezultāts. Ļoti simboliska un daudznozīmīga ir šāda it kā vienkāršu lietu ķēdīte! :)
Dzīves krāsainība! Jo varētu jau arī pupas nestādīt. Bet kāpēc nestādīt, ja var stādīt!
Noticēšana brīnumiem! Bērni tic. Viņi vēl nav iemācījušies neticēt. Mēs pieaugušie dažkārt piemirstam, ka viss, viss mums apkārt patiesībā ir Liels Brīnums! Un paldies šādām pupām par atgādinājumu!

P.S. Ļoti ceru, ka šāds vienkāršs, bet aizraujošs projekts varētu ar laiku kļūt par Vislatvijas kustību! Nu vismaz man padomā pāri palikušās pupiņas sasēt dārzā un ievākt krietnu maišeli - tā, lai nākošgad 4 ģimeņu vietā projektā piedalītos vismaz divdesmit četras! :)

You Might Also Like

5 comments

  1. Bet varbūt var jau šogad iestādīt vislatvijas blogu pupas vienā noteiktā datumā un tad sekot līdzi 'tiešraidē':-)

    AtbildētDzēst
  2. starp citu, iedvesmota, arī es ar bērniem ielikām podā divu veidu pupiņas ko atradām mājās. audzēsim mēs ar ;)

    AtbildētDzēst
  3. He, he manējām iestādītajām divām pupām, jau pākstis veidojas:))
    Labs projekts!!

    AtbildētDzēst
  4. Wohow!Ines`!
    Tu gan esi laicīgi iestādījusi!!! Vi cūku pupas?
    Ja kas - gribēju arī jūsģimeni iesaistīt projektā, bet Jurčiks vēja spārniem aiznesās - pat nepaspēju iedomaties! :)

    AtbildētDzēst
  5. :)) Matīss kā reiz bij` uzstiepis augšā divas mazās pupiņas, ko slaukot grīdu atradu, un lai nenonāktu mazajam brālim mutē :)), iebāzu puķu podā..., un raža būs!
    Vismaz sēklas tiesa :))

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!