Pieci gadi nedēļas garumā.

19:00

Mana meita man ir liela mīkla. Viņa nepārstāj mani pārsteigt, iemiesojot sevī- nu jau piecgadīgā cilvēciņā- veselu sajūtu un attieksmju pasauli! Ik pa laikam mūsu raksturi saduras kā divi milzu aisbergi, un lielākoties šajās sadursmēs manas dzelžainās pārliecības izkūst un ieplūst vienas lielas, rāmas sajūtu jūras ūdeņos. Citiem vārdiem - mana meita man dažbrīd šķiet viedāka, saprātīgāka un taisnīgāka par mani. Jau piecus gadus es nebeidzu brīnīties par to, cik gan daudz Svara tomēr satilpst vienā mazā, vieglā cilvēciņā! :)

Šogad dzimšanas dienas plānus nedaudz pagrozīja Norovīruss. Bet nav ļaunuma bez labuma: Čikai tika brīva nedēļa un divas dzimšanas dienas ballītes! :)

Pirmo ballīti nedēļas otrajā dienā no A-Z organizēja pati madāma. Es gan papūlējos pamosties no rīta, lai novietotu pie mazās jubilāres guļvietas jau laicīgi pietaupītās blogdraugu ballītē radušās dāvanas un dzīvās puķes puķ`podiņā. Viss no pašas jubilāres jau ļoti savlaicīgi (ja pareizi atceros kaut kad ap Ziem`svētku laiku) sastādītā dāvanu sarkasta. :) No vienas puses viegli, ka ir saraksts- ja reiz bērns spēj noformulēt, kas viņam sagādās vislielāko prieku, mammai, tētim un pārējiem radiņiem atkrīt galvas lauzīšana. No otras puses- saraksts gana plašs. Lai piepildītu visas vēlmes, būtu jārīko maktena balle. :)


Emīlijai parasti nepatīk, ka kāds aiztiek viņas matus. Bet savā dzimšanas dienā jubilāre ļāvās frizūrām.



Un tad tika apsieti priekšauti, ceptas kūciņas, šmorētas pusdienas, kārtas virtenes... Viss notika pēc jubilāres īpašām norādēm. 
Piekrītot Karlsona teicienam par daudzajām kūkām un ne tik daudzajām svecītēm, nolēmām izmēģināt jaunu šokolādes mafinu recepti. Recepte mums beigās tā ne visai, bet, ņemot vērā, ka Emīlija apēstu pat čību, ja uz tās būtu "sprinkles" un Niklāvs apēstu to pašu čību, ja tā būtu iemērkta šokolādē, brūnās kūciņas ar saldajiem dekorējumiem pazuda tikpat ātri kā uzradās.:)





Ar tikpat lielu atbildības sajūtu un rūpību kā savulaik mācot māsu staigāt, brālis šogad uzņēmās sveču moderatora lomu.



 Vakara noslēgumā jubilāre tika pie pirmajām čirkām savā mūža. Par to priecājās gan pati, gan brālis, sacīdams, ka nu viņš savu māsu nevarot pazīt un ka tagad viņa izskatoties daaaaaaaudz smukāka! :D 



Apkopojot bildes, ko Emīlija pati todien iemanījās noknipsēt, jāsecina, ka viņas dzimšanas dienas sajūta ir bijusi priecīgi-meitenīgi-rozā. :)




Un nu bija kārta manis rīkotai ballītei. Nedēļas nogalē devāmies satikt vecmāmiņu Jelgavā, un mums piepulcējās arī radiņi. 
Ja notiktu jubilāres griba vien, tad uz galda paliktu tikai "pašas garšīgākās" lietas. Es piekritu visam, vien papildināju galdu ar žāvētām vistiņām un sieru... :)



 "Paldies" Agneses tantei par kosmētikas komplektu piecgadniecei. Nu es zināšu, kādu dāvaniņu uzdāvāt Emīlijas māsīcai dzimšanasdienā ... :) #revenge...



Un atkal jau brālis uzdevuma augstumos. Pirmajā piegājienā gan pirksti sāka degt un straujā sērkociņpūšana izdzēsa arī visas sveces, bet ar otro piegājienu viss notika kā iecerēts!


Jelgavā mums ir rituāli. Piemēram, triekties pie luksofora un piespiest gaidīšanas podziņu, pastaigāties pa Driksas promenādi, iet uz "Tornīti" jeb Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torni... Šoreiz bijām lepni atrādīt mūsu iecienīto pastaigu aplīti arī ciemiņiem, kuri atzina to par foršu esam. Par godu jubilārei un ciemiņiem savvaļas zirgi bija pienākuši pie pašas upes!
Uz gājēju tiltiņa gan visi kā viens izjuta tās pašas "kājas kā vate" sajūtas, par kurām rakstīju pagāšgad... Toties šoreiz par godu jubilārei un ciemiņiem savvaļas zirgi bija pienākuši pie pašas upes!











Pēc jubilāres lūguma ballīti turpinājām Čili Picā un esam ļoti priecīgi par ātro apkalpošanu un kompakto bērnu stūrīti!:)



Ir jauki laiku pa laikam  nomainīt lauku kupenas pret pilsētas bruģi. Ja vēl katrā vietā pa dzimšanas dienas ballītei, tad laime pilnīga! :D



You Might Also Like

5 comments

  1. Sveicu jaunkundzi 5 gadu jubilejā! Un lai arī turpmāk Emīlija jūs priecē, liek brīnīties un pārsteigt.
    P.S. Tieši pagājuso nedēļ noskatījos vienu no TE! arhīva raidījumiem par Jelgavu, un tagad jūtos kā pati tur pabijusi:)

    AtbildētDzēst
  2. Sveicieni nodoti jubilārei! :)
    Lelde - ak, ja vien tā būtu. Es pie pucēšanas netieku. Dāma jau kopš pirmajiem soļiem PATI pucējas. Vakar nāca klajā ar paziņojumu, ka es drīkstot salikt viņai šodienai skolas drēbes. Dāsnākā atļauja pēdējo gadu laikā! :D:D:D

    AtbildētDzēst
  3. Hip hip! Sveicieni mazajai lielajai dāmai :)
    Man te sāk iezīmēties šisvasaras izbraucienu plāns.

    AtbildētDzēst
  4. Ne velti mans virs jau sen grib apkopot vecakas meitas fotografetas bildes - Emilijai loti labas bildes sanakusa,s berniem ir kaut kads ipass skatijums, jo vini nedoma ka ir fotografet pareizi. Un velreiz daudz laimes :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!