Priekšautiņš no virtuves dvieļa (2 - 4 gadus vecam bērnam.)

22:53

Kā jau vakar solīju, parādīšu, kā uzšuvu priekšautiņu.
Priekšauts būs dāvana manai mazajai māsīciņai, kurai maijā ir dzimšanas diena.

Visupirms jums jāatrod glīts virtuves dvielis (protams tas var būt arī attiecīga izmēra (52 x 67 cm) auduma gabals, bet šis apraksts ir par priekšautiņu no dvieļa un tādēļ dažas malas jau ir apšūtas un atšķirsies arī lencīšu piešūšana.)
Es sapirkos lētos dvieļus Maximā (arī Rimi tie ir par tādu pašu cenu).


Nākamais darbiņš:
1. un 2. Nogriežam 15 cm platu malu
3. un 4. Pārlokām lielo gabalu uz pusēm un izgriežam sānu formu
5. Atlokām divreiz maliņu, saspraužam, nošujam. Šujot līkumā drusku pastiepjam. Ja pēc nošūšanas līkums liekas drusku šķībens, tas pazūd, izgludinot.


Tālāk no viena sānu līkumu atgriezuma izgriežam kabatas formu un vēl vajadzēs garu, apmēram 3 cm platu lentīti, ko likt starp priekšautu un kabatu, lai kabata izceltos uz priekšauta fona (bet tas nepavisam nav obligāti - šo daļu var izlaist).



Ja tomēr neizlaižat šo daļu, tad process izskatās šādi:
* Lentīti pārlokām uz pusēm, iegriežam visā garumā ~ 2cm platas bārkstiņas, lai lentīte ieņemtu līkumā formu
*  Piespraužam lentīti viscauri klāt kabatai(vienlaicīgi iekokām arī kabatas malu tā, lai, skatoties no priekšas, tā būtu  ~3 mm izbīdījusies
* Piespraužam šādi sagatavotu kabatu pie priekšauta


Nošujam un iegūstam kaut ko apmēram šādu:


Tagad sašujam lences. Lencēm ņēmu to pašu dzelteno audumu, ko kabatai + otrā pusē šuvu atlasa lenti, bet jūs protams variet abām pusēm izmantot audumu.
Jostas lencēm vajadzēs 2gb (vai 4, ja šujat tikai auduma) 5,5 x 60cm auduma gabalus un divas attiecīga garuma 2,5 cm platas atlasa lentas
Kakla lencei vajadzēs 1gb (vai 2) 5,5 x 46 cm auduma gabalu un tik pat garu atlasa lenti

Auduma strēmelēm ielokām uz iekšu malas (vienā galā arī galu ) tā, lai tās saiet kopā, nogludinām un uzšujam virsū atlasa lenti.


Kad jostas lences gatavas, piešujam tās pie priekšauta:

Tāpat darām arī ar kakla lenci, tikai piešujam to vienā malā. Lentes galā piešujam 2 aptuveni 2,5 cm platus lipekļus (mīkstās daļas). Starp lipekļiem 2,5 cm atstatums.
Aso 2,5 cm platu lipekli  piešujam pie priekšauta kreisajā pusē.


Priekšauts gatavs!


Piemetam vēl klāt "Alfā" veikalā "Tiger" pirktos virtuves cimdus mazajām pavārēm (2 LVL, ja nemaldos) un lielisks komplekts dāvanai gatavs!

You Might Also Like

1 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!