1. rotaļlieta. Kastīte ar ķeburiņiem.

11:18

Pirmais apsolītais apraksts beidzot ir klāt!!!
Gatavosim vienkāršu toverīti ar 4 piekabinātiem ķeburiņiem, kurus mazie pirksti varēs likt iekšā un ārā no kastītes.



Vajadzēs:
1) Kādu pudeli (beigās secināju, ka laikam 1,5 l Pet pudele būtu bijusi vislabākā)
2) Divu veidu pamata audumus - ārpusei un oderītei
3) Izdomu un materiālus ķeburiņiem, kas liekami kastītē


Sākam!
1. Atrodam pudeli un nogriežam vēlamajā augstumā, izmēram, apmēram, izdomājam, cik vajadzēs audumu un izgriežam 2 gabaliņus
2. Sagatavojam ķeburiņus un lentītes - šeit varat būt radoši. Parādīšu, kādi ķiņķēziņi ienāca prātā MAN

1)Uztaisīju bumbuli, ko ievēru resnā dzijā (ļoti elementāra bumbuļa gatavošanas pamācība ir šeit


2) Uztaisīju grabošu zemenīti:


3) Uztaisīju nelielu filcēta džempera cilindrīti:


Drusku nokļūdījos izmēros, bet ātri laboju kļūdu, nogŗiežot lieko audumu nost:


4) Uztaisīju riņķīti - sapildīju trubiņu ar sintaponu, sašuvu galus kopā, šuvuma vietu noslēpu sasienot ap to pušķīti, pušķīša mezglu nostiprināju sašujot:


3. Izveidotos ķeburiņus liekam starp audumu labajām pusēm, piespraužam vēlamajās vietās un nošujam. Tad nošujam abus audumus gareniski, kā parādīts zemāk:


4. Līdz pusei izgriežam otrādi izveidojušos trubiņu, izvelkam labajā pusē arī visus ķeburiņus. Aizšujam no kreisās puses oderes galu. Ievietojam starp oderi un ārpusi sagatavoto trauciņu. Smuki salokām apakšiņu ( bet tikpat labi, varam uzšūt pa virsu vēl pūkainu, vai tml. dibentiņu) un sašujam.



Gatavs!!!

Ja pudele būtu lielāka un dziļāka, tad tajā bērns vienlaicīgi varētu ievietot visas mantiņas, bet manā gadījumā tajā ieiet tikai viena mantiņa. Mācieties no manām kļūdām un lai veicas uzmeistarot ko līdzīgu!

You Might Also Like

4 comments

  1. lieliska mantiņa - sākumā ieraugot bildi, likās nereāli tādu uzmeistarot, bet pēc apraksta izskatās, ka nav nemaz tik sarežģīti :)

    AtbildētDzēst
  2. Patieshaam laba, attiistosha speeljmantinja. Pirmdiena uzstaada augstu latinju! ;)

    AtbildētDzēst
  3. Šeit, mās, šoreiz nav runa par latiņām, bet par 6 pēc iespējas idejiski dažādākām rotaļlietām, lai lasītājas var smelties iedvesmu un idejas uzmeistarot labu, attīstošu rotaļlietu "īpašajiem" bērniņiem.

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par pamācību - manējais mazais tieši sāk apgūt kaut kā kaut kur ielikšanu un izņemšanu. Būs tuvākajās dienās jāmēģina šāds uzmeistarot! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!