2. rotaļlieta. Ezītis ar piepogājamiem auglīšiem.

06:40

Zināmās aprindās sauc mani par Līnušku, bet vispār esmu Ļena. Pēdējā laikā , jāsaka gan vārdā, mani sauc tikai radinieki. :)
36 gadus jauna, precējusies, 3 dēlu māte.
Vecākajam jau 16, bet pastarītim gads paliks šī gada maijā.
Primārais mans hobijs ir izšūšana krustiņdūrienā, bet tā kā dzīvē nekas nestāv uz vietas- apgūstu šūšanas, tamborēšanas, modelēšanas u.c. prasmes. 
Vairāk par maniem darbiem variet uzzināt blogā "Par to kas man patīk".



Pirms pāris dienām izlasīju aicinājumu ”Mammas rokās” , un nolēmu atsaukties. Ideja jau bija, jo sirojot pa Krievijas forumiem uzdūros šim skaistulim, ko vēlējos uztaisīt arī saviem dēliem.
Tātad- sākam šūt rotaļlietu.

Paštaisīts ezītis mazu pirksteļu motorikas attīstībai.

Nepieciešamie materiāli- filcs, krāsaini diegi, pogas, sintepons, šķēres. (Filca vietā var izmantot arī krāsainu audumu).



Uz pamatnes (manā paraugā- biezais A4 filcs, kas nopērkams ”Tiimari” veikalos) uzzīmējam ezīti. Par cik no mākslas esmu ”tālu”, izmantoju internetā atrasto šablonu, ko atlika vien pārzīmēt uz lapas. Šos ezīšus mums vajadzēs 2 gabalus. Vienu pamatam, otru – kreisās puses noslēpšanai (tur var izmantot jebkādu materiālu). Tātad- uzzīmējam un izgriežam.

 

Vajadzēs 5 pogas, ar caurumiņiem- par cik man krāsaino mājās nav, ņēmu parastās, nogrieztas no vecas jakas.


Pogas izvietojam uz izgrieztā ezīša tajās vietās, kur būs piestiprināti augļi. Ar zīmuli iezīmē, lai zinātu, kur podziņa jāšuj klāt.


Veidojam pirmo ”augli”. Ņemam plāno filcu (arī pirkts ”Tiimari”), uzzīmējam uz tā izvēlēto augli/dārzeni (šajā gadījumā tas ir bumbieris), izgriežam 2 detaļas. Vēl izgriežam 2 aplīšus pogām. Tiem jābūt nedaudz lielākiem par pašu pogu.


Ieliekam pogu starp abiem izgrieztajiem filca aplīšiem un šujam ciet.


Gatavo podziņu piešujam uz ezīša. Iepriekš iezīmētajā vietā.


Sašujam kopā abas bumbiera pusītes. Dūriena veidam nav nozīmes- galvenais, lai turās kopā :)


Izgriežam pogcauruma vietu un piepildām ar sinteponu. Jāskatās, lai pildījuma nav pārāk daudz, jo citādi nevarēs piepogāt pie podziņas.


Sašujam kopā pogcauruma maliņas.


Lūk arī pirmais auglītis gatavs! Tālāk taisām pārējos augļus/dārzeņus sekojot iepriekšminētajai instrukcijai.


Kad figūras gatavas un pogas piešūtas, ķeramies klāt pašam ezim. Es izmantoju jau veikalā nopērkamu, gatavu actiņu, bet varianti ir daudz un dažādi – izšūt, piešūt, uzlīmēt utt. Degunu un mutīti izšuvu ar brūnu mulinē diegu.


Ņemam otru izgriezto ezi un sašujam abus kopā. Šuvu ar dažāda garuma diega pārstaipiem, lai ezis izskatītos ”adataināks”.


Lūk arī pabeigts ežulis.


Šī rotaļlieta ceļos pie ”īpašajiem bērniņiem” un palīdzēs mazajiem pirkstiņiem attīstīt nepieciešamās iemaņas.
Lai veicās!


You Might Also Like

1 comments

  1. Atliek tikai pateikt: "Briiniskjiigi!" un kaarteejo reizi paslaveet rokdarbnieces ar perfekti paveikto darbinju. Ljoti interesanta un origjinaala rotaljlieta.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!