Diena ģimenei. Meklējam pavasari.

20:30

Paldies Dievam, saulītei, Mārtiņa atvaļinājumam, manai gribai šodien darboties un ieinteresētiem bērniem par tādām dienām kā šī!

Visi apstākļi sakrita tieši tā, lai nesteidzīgi pabūtu visi kopā. Saulīte jau agri no rīta aicināja nesēdēt mājās, iziet laukā un sākt meklēt pavasari. Lai pastaigas laikā nekurkstētu vēderi, nolēmām uzcept buljona pīrādziņus. Paldies Rimi par pīrāgu mīklām! Katrreiz, kad esmu Rīgā, paķeru gan rauga, gan kārtaino. Iemetu saldētavā un, kad dikti sagribās , izcepam pīrāgus, strūdeli vai ko citu!
Uz pīrāgu darbiem Niklāviņš divreiz nav jāmudina - tiklīdz uz galda nobērti milti un uzlikts mīklas pikucis, mazais palīgs ir klāt. Pats sadabuj formiņas, pats pieriktējas ērtāk pie galda un lielais darbs var sākties.


Kādi mēs abi zaļi! Ko tikmēr darīja Čika? Savā nodabā inventarizēja cepampiederumu atvilkni...


Mēs ar Niklāvu priecājāmies par sanākušo mīklas klājienu:

Un kamēr glītie trīsstūrīši sauļojās cepeškrāsnī, es beidzot saņēmos ieviest kārtību ap izlietni.Arī mazie, pavisam netipiski, mani neatrāva no darba, jo ļoti, ļoti aizrautīgi spēlējās ar IKEA virtuves āķīšiem!


Un beidzot pīrāgi, kuri jau pirms pārgājiena izzuda tik ātri, ka knapi paspēju nobildēt kaut dažus:



Dodamies pārgājienā!

Paldies Dievam arī mani bērni varēs teikt: "Atceros, kāāādas kupenas bija manā bērnībā!"


Kamēr paps šķūnī pēc ragutiņām, mazais nešpetnulis, savu pavasari šķiet sameklējis,  jau laipo pa peļķēm! 

 Māsa tikām dziļdomīgi raugās debesīs... Droši prāto, ko tik viņa ar`nedarīs, kad beidzot iemācīsies skriet savām kājām!


Pārgājiens nepavisam nav viegls - ratiņu stumšana pa kūstošo sniegu ir īsts pārbaudījums maniem šuvējas muskuļiem :) Labi, ka ātri vien sastapām pirmo ruksi. Atelpa.


Drīz vien pēctam, pavasarīgi siltās saulītes nogurdināti, piekūst arī vīrieši... Niklāvs vairs nav pierunājams iet kājām, bet arī pretējā virzienā - mājup - viņš griezt netaisās.


Bet mums visiem nevis stress, bet tāds patīkams svaiga gaisa nogurums! Drusku radošas un fiziskas piepūles un dodamies mājup, pa ceļam ievācot bērzu zarus, lai izplaucētu tos uz Lieldienām...


Vēl tikai kopīga hokeja spēles vērošana un diena galā! Tik ātri... Vai mēs atradām pavasari? Laikam jau tikai nedaudz - sirdīs! ;)



You Might Also Like

2 comments

  1. Maj gash!Shii rubrika jau bija iista saldummaize manaam peec Zaubes gjimeniites izslaapushajaam aciim! Love it, love it, love it!!!
    Pavasaris arii pie mums. ;)

    AtbildētDzēst
  2. Kam man jāpateicas par tik neviltotu sajūsmu?

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!