Rotaļu virtuve. Ātra, lēta, videi draudzīga, pagaidu, bet ellīgi smuka!

19:50

Jau sen gribēju Niklāvam uztaisīt rotaļu virtuvi. Tādu, kur viss būtu viņa augumā un kur viņš varētu, atdarinot mammu, saimniekot. Gāja laiks, bet nekādi nevarēju atrast mirkli un pieķerties šim projektam, līdz šodien pavisam spontāni (laikam jau sagribējās vienreiz pa visām reizēm kārtību sev apkārt) liku kastīti pie kastītes, kamēr uzbūru lielisku, mazu Čikas izmēra virtuvīti, kura nu mīlīgi gozējas pie lielās virtuves sienas.


No sākuma jāpastāsta, ka Ērgļos, kur visbiežāk sanāk uzpildīt mūsu ģimenes pārtikas krājumus ir iespēja pirkumus salikt kartona, koka - nu viskautkādās kastēs. Tas ir tik superīgi, jo 1) mums mājās vienmēr ir kartona kastes, kurās noglabāt sezonas sadzīves lietas un aizvest uz Zosēniem  2) mums vienmēr ir kastes, kuras izmantot radošām rotaļām  3) mums ir kartons ar ko iekurināt kurtuvi  4) šoreiz tās lieliski noderēja, lai izveidotu bērniem īpašu, stilīgu pagaidu interjeru par pavisam nelielām izmaksām!!!


Kad būšu sadabūjusi materiālus īstajai bērnu virtuvei un Emīlija jau mācēs staigāt, veidosim citu - Niklāva un augošās māsas augumiem atbilstošāku, bet pagaidām lūk no kā sastāv bērnu mazā virtuve:


1. Pulstenis, ko nopirku Zaubes vietējā veikalā par 2LVL ar grozāmiem rādītājiem
2. Plauktiņš no JYSK par 2,99 LVL
3. "Laimas" kartona kaste - īpaši bieza un cieta - pieskrūvēju to pie sienas, starp skrūvēm un kasti liekot no šampanieša korķa nogrieztas ripiņas, lai skrūve neiziet cauri kastei
4. Brāļa draudzenes Leldes tamborētais maisiņš ar lazdu riekstiem iekšā - lieliska rotaļlieta (maniem mazajiem patīk) un feins dizaina elements
5. Man dāvinātais JYSKā pirktais fondjū komplekts - super bērnu izmēra kastrolītis un kausiņš
6. Manis šūdinātie siers un desa...kliņģerītis kaut kur noklīdis (jā, mani bērni ir apdalīti un viņiem ir tikai trīs pārtikas produkti, kamēr citiem esmu sašuvusi jau pārtikas furgonu :D )
7. Koka kaste arī no tā paša Ēgļu "Elvi"
8. Vēl viena kartona kaste, ko vienkārši apzīmēju ar marķieri, pārvēršot to par rotaļu plīti
9. Mana mednieka sagādātā bebrāda (zinu, zinu, bet tie mīļie, pūkainie Colgeiti mums nopludina Zosēnu mežus, talab Mārtiņam ar viņiem ir īpašas attiecības)

Es jums saku - tas bija ātrais darbiņš un turklāt, ja esat gana taupīgi un apdomīgi savā ikdienā, racionāli izmantojot lietas jums apkārt, tad arī lēti! Ceru, ka šis raksts jūs iedvesmo uzmeistarot ko līdzīgu, jo, ticiet, gandarīums par padarīto ir milzīgs! Pusstundu taisīju un pus dienu priecādamās fotografēju :D! Galvenais, ka bērniem arī patīk!






You Might Also Like

4 comments

  1. Burviigi un gjeniaali es atljaushos teikt. Kaa vienmeer - Laine radoshajaas virsotnees. :)

    AtbildētDzēst
  2. ah jū... būtu man tāda mamma, kā Laine bijusi...
    smaidu iedomājoties vien, kā mazie tur spēlējas :))

    AtbildētDzēst
  3. superīga vietiņa mazajiem kulināriem :)
    ļoti jauka, praktiska un radoša ideja - paaugsies mana mīlule, arī būs ko līdzīgu jāuzmeistaro mazai saimniecītei :)

    AtbildētDzēst
  4. Perfekta ideja un risinājums! Paldies! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!