Garlaicīgi nav, nudien!

00:56

Viņi ir divi. Brālis un māsa. Viņi pārvērtuši manu ikdienu līdz nepazīšanai! Nu jā - tāpat kā mājas interjeru, jēdzienu "kārtība" un daudzas citas man kādreiz tik svarīgas lietas...

Stāsts par to, kā Niklāvs un Emīlija uzsāk 2011. gadu!

Pirms neilga laika man ļoti palaimējās Ss.lv nopirkt Singer šujmašīnu par 10 LVL!!!
Kopš šujmašīnu noliku darbistabā, nav bijis dienas, kad jaunais darbarīks netiktu likts lietā!

Pie šujmašīnas tiek piedzīvota vismaz puse dienas prieku un strīdu, darinātas neskaitāmas "segas", "grāmatas" un vienkārši "dzeutens gabalīš, mama!" Kad darba duna pavisam raita, pie šujmašīnas tiek ieturēta pat maltīte! Šodien notika arī pirmais eksperiments šūt pogu ar ķepiņu... Kad izrādījās, ka tā iesprūdusi, nelielu šoku piedzīvoju gan es, gan mazais šuvējs (galvenais skroderis ir Niklāvs, lai gan sākotnēji bija doma iegādāties šujmašīnu Emīlijai :D), bet par laimi, pogu izdevās izdabūt laukā un darbs varēja turpināties!







Brīžos, kad darbistaba slēgta, joprojām topā ir krītiņi! Beidzot izdevies atrast eļļas pasteļus, kas izrādās pietiekami sakarīgos toņos, pārāk nesmērē rokas un apģērbu, nelūst pirmajā zīmēšanas reizē, nemaksā veselu bagātību taču ir divreiz spilgtāki par parastajiem pasteļkrītiņiem! Kur? "Tiger", meitenes," Tiger"! Ja nemaldos tad par 2LVL un ticiet abi šie lati ir tā vērti!
Tā nu lielākas un mazākas kabatas ik dienas tiek pielādētas krītiņiem, lai, uznākot iedvesmai, vajadzīgais krītiņš allaž būtu pa tvērienam! :D


Un atcerieties, kā brīnījos par vienkrāsainajiem zīmējumiem? Še tev! Tagad goda sienu rotā gan dzeltenas bites, gan pavisam tradicionālu krāsu ainava! Nu, jā, robots un egles (kuras Niklāvs iemācījās zīmēt, skatoties zaķīšu pirtiņu :D), atkal aizgāja ierastajās sliedēs :D:D:D



Esmu pārsteigta par dēla māksliniecisko attīstību! Vēl pirms pāris mēnešiem zīmējumi tika zīmēti pēc pamudinājuma, piemēram: "uzzīmē zirneklīti" - un man vienmēr bija jāuzzīmē priekšā pirmajai, un tikai zīmēt mammu dažādās variācijās vienmēr bija viņa pašiniciatīva.Tagad tiek zīmēti daudz komplicētāki zīmējumi, tiek zīmēts multfilmās, dabā redzētais, tiek zīmēti apkārtesošie priekšmeti!
Tiek rakstīti burti! Niklāva, Mārtiņa, Laines un pārējo tuvāko un tālāko ģimenes locekļu vārdu pirmie burti jau iegājušies!

Ziniet, kas patiesībā bija milzīgs grūdiens? Drukājamās lapas ar A burtu un zigzagiem! Līdz tam Niklāvs visu zīmēja apaļu. Arī kvadrātu. :D
Velkot pa punktiņiem zigzagu un pēctam pārvelkot pāri burtiem viņš iemācījās lauzt līniju un kopš tā mirkļa top roboti, egles, pūces, N, M, E burti, utt!


Mēs savas darba lapas ņēmām šeit:


http://www.shirleys-preschool-activities.com/support-files/writingworksheetsa-z.pdf
Un lūk arī mūsu maģiskā lapa:





Kamēr brālis zīmē, māsa joprojām pucējas. Es vairs nespēju tvert pēc fotoaparāta, jo dienā tiek uzmērītas visas cepures un  visi ieraudzītie apavi... Nē, meloju - mani un pašas madāmas apavi! Tēta kurpes un zābaki netiek aiztikti un no brāļa garderobes cieņā ir vienīgi ziemas zābaki! :D Mazā tik dikti pucējas, ka Kundziņš šo pasācis saukt par Dāmu! Pamazām šī nu jau iesauka sāk pāriet arī manā mēlē, brālis EmSī sauc par "māsu" un tikai pati jaunkundze vēl nostaļģiski sauc sevi vārdā "Čaka". Ak mūsu mīļā Čika!...


Kamēr brālis šuj ar Čikai paredzēto šujmašīnu, mazā priecājas par savu jauniegūto dziedošo, dejojošo draudziņu, ko nopirkām "Rimi", jo žēl bija tā bariņa smuko rotaļlietu, kas tik drastiski bija nocenotas pēc Ziemassvētkiem... Tā nu par 3,99 mēs tikām pie jauna Rockn`roll skaļa, taču vareni uzmundrinoša  iemītnieka mājās! Tas tagad ir gan Čikas bēbīc`, gan Reinīc`, gan sunīc` - nu viss, kas ienāk prātā :D


Un ziniet, kas notiek reizēs, kad cenšos atbildēt uz e-pastiem dienas vidū, nevis vēlu vakarā? Nē, nekas traģisks - tikai Dravantes jaunkundzes garšvielu mākslas meistarklases! Viens radošs bērns, es teiktu...


Brīžos, kad iet par traku - nu tā ka tiešām pa traku - lieti noder Ziemassvētkos uzdāvātais "Latviešu muzikālo multfilmu" disks!!!  Un neapnīk! Ne man, ne mazajiem!!! Ne mirkli nenožēloju, ka toreiz nopirku šo disku, jo gan saturs, gan paša Xnet internetveikala apkalpošas kvalitāte ir tiešām apsveicama!

Gaumes gan mazajiem drusku atšķiras - Niklāva favorītfilmiņas ir "Zelta sietiņš" un "Zaķīšu pirtiņa", kamēr māsai vislabāk patīk tā par Laimes lāci. Taču ir multenīte pie kuras abi ir labākie draugi - "Mākonītis un Mākonīte"! P.S. Miniet trīsreiz, kāds nu ir mūsu pieklīdušā kaķa vārds...;)

Bet tādās dienās, kāda bija šī (tas ir dienās, kad es saku -  ir "sniegavīru sniegs"), mēs dodamies laukā! Vārtīties kupenās un priecāties par piesnigušajām taciņām, kuras atkal un atkal jātīra, trenējot bicepsus, tricepsus un citas muskuļu grupas (te es par sevi, protams, runāju :D)
Un, jā, mūsu viesus tagad sagaida stalts, balts, vidēji uzcirties, taču elegants Sniegakungs!


Tā jauno gadu iesākuši brālis un māsa!

You Might Also Like

10 comments

  1. Superīgi, superīgi, superīgi...kā man šitas viss patīk, bet Emīlijas cepurbilde ar pērlēm ir izcila!

    AtbildētDzēst
  2. pēc tiks skaista iesākuma noteikti būs arī labs un priecīgs viss gads!!

    AtbildētDzēst
  3. Laine!
    Kopš atklāju tavu blogu, dienu labprātāk iesāku ar tavu rakstu lasīšanu! Tas dod tik Pozitīvu lādiņu visai dienai (un vēl vairāk)! Tavi raksti ir kā Saulīte, kuras mums patreiz ir stipri par maz! Paldies tev par to!!!!!

    AtbildētDzēst
  4. Laine, šis raksts (ar visām bildēm!) kārtējo reizi pierāda, ka bērni var augt un attīstīties ļoti vispusīgi arī mājās, ne tikai bērnudārzā (te es atceros Tavu diskusiju ar citām mammām par "bērnudārza" tēmu).
    Paši ar brāli bērnībā gājām bērnudārzā un bija ok, bet šodien...ja vien būtu iespēja - es savu krustdēliņu labprāt katru rītu vestu pavadīt dienu Zaubes mežiņā pie taviem mazajiem (nevis uz bērnudārzu Imantā...)!
    Šūšanas un zīmēšanas nodarbības, darbošanās ar sāls mīklu vai "zupu vārīšana" pašiem savā virtuvītē...modes skates...pašiem sava auto trase...grāmatiņas, multenītes...juhūūū :) :)

    Šis ir pozitīvais piemērs visām mammām, kuras grib bērniņus audzināt mājās pašas!

    Lai jums jaukas un radošām lietiņām piepildītas dienas kopā - MĀJĀS :) :) :)

    AtbildētDzēst
  5. Nu forši,Laine!jā,kad mājās ierodas bērni -garlaicīgi nav ne mirkli!
    Par tiem krītiņiem -kas nesmērē un košas krāsas!es te vienus arī jau krietnu laiku atpakaļ atklāju -pat visiem saviem skolnieciņiem ieteicu!tik tagad piemirsu nosaukumu,jo manējiem visi no kastītēm ārā un glabājas spainīšos!bet kad atcerēšos noteikti padalīšos info jo patiešām labi!

    AtbildētDzēst
  6. Man patīk singingbee ideja - Tev, Laine, jāveido maziņš privātais bērnudārzs, kur visus labumu kopā ar Taviem bērniem varētu baudīt vēl daži!

    AtbildētDzēst
  7. Jā, un tad gan Laine varēs pastrādāt mājās...:) Es arī izbaudu strādāšanu mājās kopā ar bērniem. Tā kā labi zinu visu spožumu un postu. Cita Baiba, tā kas Saules mamma

    AtbildētDzēst
  8. Es gan biju domājusi vienkārši izteikt atbalstu bērnu prasmīgai audzināšanai mājās (kopā ar savām mammām!), bez "mājieniem" Lainei dibināt bērnudārzu :) :)
    Kaut gan privāto bērnudārzu ideja, kā tāda, ir ļoti laba :)

    AtbildētDzēst
  9. Ui, meitenes, nu paldies, protams... Un galvenais, ka domas jau liakam virmo gaisā, jo pagāšnedēļ tiešī šitāda doma izskrēja caur smadzenēm! Taču... Tad es padomāju... Mājele tomēr ir par mazu... Jau ar diviem delveriem pietiek, lai māju pārvērstu līdz nepazīšanai dienas laikā - kas būtu , ja katru dienu pa māju tekalētu kādi 5 enerģijas lādiņi?????????

    Turklāt, dārziņu audzīte man piekritīs - ir jāpiedzimst par pedagogu, lai šis darbs no sirds sagādātu gandarījumu - viena lieta ir audzināt pašas bērnus, kurus taču mīlu bez kompromisies, bet pavisam cita lolot kā savējos arī svešus bērnus... Nezinu, vai man tam pietiktu enerģijas... Varbūt, ja nauda, ko iegūtu no auklēšanas/audzināšanas ļautu man reizi pusgadā aizbraukt atpūsties ceļojumā - tad varbūt :D:D:D

    Un tādā gadījumā droši vien būtu jāaizmirst par rokdarbošanās pasūtījumiem - taču būtu tik jauki šūt visiem priekšautiņus ar vārdiņiem, rotaļlietas, zeķčības!

    Nē, šī ideja par bērnudārzu mājās laikam ir aizmirstama, bet , ja tagad jau gaidītu trešo, tad patiešām pieļautu domu izveidot nelielu privātmāju / dārziņu kaut kur ciematā...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!