20 minūtes apgaismības pie kafijas tases.

01:28

 Pirms sāku rakstu sēriju par Valdorfa pedagoģiju (tajā skaitā rotaļlietām) un citām alternatīvām pedagoģijas metodēm, pirms ielecu neapstādināmā vilcienā, kas traucas uz pieturu "Citāda izglītības sistēma", parādīšu jums videogabaliņu, uz kuru mani pirms neilga laika novirzīja kāda no lasītājām.
Domāju, ka daudzas no jums būs priecīgas noskatīties šo ~ 20 minūtes ( kuras aizskries nemanāmi, ticiet) garo videomateriālu no TED (Technology Entertainment and Design) konferences.
Runātājs ir Sers Ken Robinsons - Anglijā dzimis Amerikā dzīvojošs filosofijas doktors.

Šeit ievads:
http://scenariji.lv/2011/07/kens-robinsons-izglitibas-sistemu-mainot/

Un šeit kafijas pauze. 


Un ar latviešu titriem šeit.

You Might Also Like

7 comments

  1. Es tiesi par so nesen domaju. Seit vel viens jauks klipins par temu: http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

    AtbildētDzēst
  2. Fantastiska uzstāšanās. Paldies par linku. Gaidīšu tavus rakstus par šo tēmu.

    AtbildētDzēst
  3. Jā... Fantastisks video un diemžēl viņam ir taisnība par visiem 100% :(

    Bet pozitīvais ir tas, ka šeit blogos ir radošu cilvēku grupiņa, kuras iespējams ar savu piemēru izglābs pāris bērnus un veicinās viņu radošās aktivitātes.

    AtbildētDzēst
  4. Mūsu ģimenē tas Robinsona jociņš par olas cepšanu jau ir pieņemts kā savējais:)

    Bija patīkami vēlreiz noskatīties un noklausīties šo atsvaidzinošo runu. Paldies, tev! Un varu tikai piebilst, ka viņa idejas nepaliek nepamanītas, un pārmaiņas NOTIEK. Vai pietiekami ātri, tas ir cits jautājums...

    Vēlriez jāpiekrīt par tiem rumpjiem, uz kuriem stutētas tās pārgudrās akadēmiskās galvas. Kaut kāda "disproporcija" tur ir:) Pašai darba ikdienā nākas par to pārliecināties - ar profesoriem ir ļoti patīkami parunāties, bet valsi gan laikam es negribētu ar viņiem dejot:)

    AtbildētDzēst
  5. O! Šis ir arī mans favorīts!
    Ar nepacietību gaidīšu tavus rakstus par alternatīvajām metodēm.

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par video!
    Ļoti noderīgi un sakrīt ar manām aktuālajām pārdomām šajā virzienā. Priecē, ka citātu par bērniem, kas jāmāca šodien un pensionēsies tālā nākotnē, atpazinu. To pieminēja mana mamma, skolotāja skolā "parastajā" pēc skolotāju semināra "parastā". Tātad par šīm lietām domā, idejas tiek pamanītas un cerams tiks arī ņemtas vērā mūsu skolu sistēmā.

    AtbildētDzēst
  7. Šis Tavs raksts ar video jau krietnu laika sprīdi stāvēja atvērts manā datorā. Katru reizi, to atverot, nozūdījos, ka nav īsti laika tam pieķerties. Taču beidzot atradu brīvbrīdi un noskatījos. Paldies Tev liels par to! Tas lieti der iedvesmai, darbojoties ar savu mazo draugu. :) Gaidīšu arī citus Tavus rakstus par šo tēmu.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!