Burtu grāmata. Zilbīte.

01:01

Alfabēts, tātad!
Joprojām aktuāla tēma mūsmājās! Un, lai arī lielajai kabatu sienai un līdz ar to pārējiem burtiņiem pieķerties vēl neesmu paspējusi (nevaru saņemties un nolemt, vai vajadzētu ziedot vienu sienu permanentam alfabētam, vai nē), burti ik dienas arvien vairāk izrunāti ceļo pa māju!

Viena no mīļākajām burtu grāmatām (un mums tādu ir vismaz četras)  Niklāvam ir J. Osmaņa "Sprīdīša ābece". Ja godīgi, tad nesaprotu, kas īsti tajā asa sižeta trillerī viņu piesaista (varbūt, ka tieši tas), bet viņam patīk un punkts! Viņš pamatīgi pārdzīvo līdzi, kad Milzis Zilbīti, Burtiņu uz Sprīdīti aizstiepj līdzi maisā un draud uzcept (!!!), bet neļauj pārtraukt lasīšanu! :D:D:D



Un reiz agrā vakarā, mēģinot nolikt abus burtu pētniekus gulēt, nolēmu pārtraukt pusstundu ieilgušo lasīšanu, lai mēs trijatā varētu uztapināt vienu no grāmatas varoņiem - Zilbīti!

Mazie izvēlējās starp pieciem manis piedāvātajiem audumiem, turklāt katrs izvēlējās Zilbītei  vienu aci - pēc sava priekšstata par to, kā Zilbītes acij būtu jāizskatās. Tāpēc tāds bezkompromisu acu apveltīts ģīmīt`s šai sanāca... :D
Un, kopš uztapusi Zilbīte, tā ir viena no Emīlijas mīļākajām guļammantām! Tiesa, cīņā par piederību nabaga Z jau divas reizes tikusi saplēsta! Labi, ka dažu bērnu mamma ir arī rotaļlietu ķirurgs - Zilbītei nenācās ilgi ciest nevienā no abām reizēm... :D


Toties vairums rotaļlietu Zilbīti varētu no tiesas apskaust - savā neilgajā mūžā Z jau paspējusi aizceļot uz Rīgu,



uz Jelgavu


un iekarojusi stabilu pozīciju sapņu apsargāšanas biznesā Zaubes meža namiņā! :)


 Un, kamēr es cītīgi nodarbojos ar Zilbītes iemūžināšanu šīsdienas rakstam, izrādās uz mani tēmē viens retro objektīvs!


 Un tagad gan prom nedēļnogalēties!
Tiem, kam nedēļas šajās dienās nekas nav plānots, noteikti pašūdiniet kopā ar mazajiem kādu no jūsu bērnu grāmatu kolorītākajiem varoņiem! Lai izdodas!

You Might Also Like

9 comments

  1. Super Zilbīte! Un tik līdzīga! Tās dažādās acis viņai tieši piešķir šarmu! :)
    Jauku nedēļas nogali arī Tev!
    Mums plānā balle, bezbērna vakars - party, party, party!!! :):)

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām jauka Zilbīte-super, ka mazajiem patīk, un ja vēl kļūst par guļammantu, nu tad tas ir sevišķs ordenis mammai par radīšanas darbu!

    AtbildētDzēst
  3. Ui, malači! Man tā grāmata nepatika, labi ja līdz milzim aizlasījām, un es metu mieru. Likās, ka nav ne sižeta, ne satura. No burtu grāmatām manējiem tolaik labāk patika "Kaskabatis".
    Dīvaini ar tām mantām, es savējiem nekad nevienu rotaļlietu neesmu šuvusi, bet nopirkām nesen vienu grāmatiņu par bērnu aktivitātēm rudenī, un tur ir shēma, kā tamborēt Zīļuku, un bērni man sāk prasīt, lai es uztamborēju.

    AtbildētDzēst
  4. man ar šitā grāmatiņa bija topā...Fantastiska Zilbīte :)

    AtbildētDzēst
  5. tāda traki dulla tev tā zilbīte sanākusi!
    nu paskaties kā viņai pat nav miera guļot blakus mazajai , lūr pa segas maliņu.. ha ha

    AtbildētDzēst
  6. Klau, un multenīti un grāmatiņu "Joka pēc alfabēts" jūs taču pazīstat? Tā ir ļoti labs palīgs burtu mācībā. Mani mazie radiņi ir sajūsmā. Atzīšos, es arī.

    AtbildētDzēst
  7. Esmu galīgi līdz ausīm samīlējusies Zilbītē!! ;)

    AtbildētDzēst
  8. Lieliska Zilbīte! Kā izkāpusi no grāmatiņas! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!