Helovīn+svētdiena jeb Svinam Tumsu!

01:37

Nu redz - neesmu radikāla nekamī, kam pieskaros :D Viens teksts par Valdorfismiem un nākamais par Helovīniem - kišmiš ar rozīnēm - un tas viss patiešām sirdī esot pavisam lielai patriotei :)

Ja kāds man pagājušajā gadā teiktu, ka es reiz atzīmēšu Helovīnu, es iesmietu tam sejā, iztaisnotu muguru liepas staltumā un atcirstu saltu "Nemūžam!". Bet te nu es esmu - grebdama ķirbjus, griezdama no kartona sikspārņus un aizgūtnēm domādama, kā lai svin svētkus Tumsai!

Jo tieši tā es uztveru Helovīnu - kā Tumsas svinēšanu! Kā iespēju vienu sulīgu reizi izcelt Tumsas burvību! Jo dzīvojam, taču, šobrīd gada tumšākajā laikā!


Iedvesmojoties no Danas, tapa kolosāli sikspārņi! Melns kartons + karsta līme + atainots lidojums = prieks mošķkārām acīm! :)




Nedaudz radošas darbošanās un iespējams tikt pie pavisam Helovīniskiem atribūtiem...






Vai ir iespējamas Helovīnu dakšas? Jā, ja tās ievieto ar zariem dēļu spraugā un tad ar kāju uzkāpj uz kāta. :D


Ko darāt ar ķirbja vidu jūs? Es taisu ķirbju + mannā kūku! Garšīgi no tiesas!


Un tad baudām Tumsu! Ar ēnu rotaļām:




Ar neona rotaļām! Tiger veikalā iegādājos gaismas stienīšus, kuri tumsā spīd četrās krāsās. Un te nu reiz pierādās, ka pieaugušie jau tādi bērni vien ir - mani ļoti, ļoti interesēja, kas tajos stienīšos iekšā!!! Ieslēdzos tualetē, pārgriezu pāris stienīšus un no tiem izlija fluoriscējošs šķidrums! Izmantoju šo šķidrumu, lai apslacītu duškabīni, podu, izlietni (vietas, kuras vieglāk nomazgāt) un rezultāts bija fantastisks!!! Izslēdzu gaismu un man aizrāvās elpa! Protams, ka mazajiem arīdzan! Paldies Tumsai!

Cik žēl, ka nemāku tā forši nobildēt to Brīnumu, ko piedzīvojām...




Izlietne...




Priecīgus Tumsas svētkus visiem, kas svin!
Es dodos trīs dienu komandējumā uz Rīgasciemu!
Tiksimies vēlāk!

You Might Also Like

8 comments

  1. Ēnu spēles un fluorescējoša vannas istaba - vienreizējs papildinājums Helovīna svinībām!

    Mēs gan tikai šovakar atzīmēsim šo tumsas un mošķu tradīciju. Saldumi jau sēž grozā pie durvīm, jo gaidāms paprāvs bērnu un jauniešu uzlidojums:)

    AtbildētDzēst
  2. attiecīgi - galvenais ir mācēt svinēt:) un saprast ko svin.. Un Jums tas izdevies ir LIELISKI:)

    AtbildētDzēst
  3. Burvīgi svētki jums bijuši! Malači.

    AtbildētDzēst
  4. Es arī kādreiz biju Helovīnu noliedzēja, bet bērni jau visu noliek īstajās vietās. Man patīk tavs uzstādījums - svinēt Tumsas svētkus. Man domās tas vienmēr bijis veļu laiks. Kopš bērni ir pusaudži, jau sen mūsu svinēšana apstājusies pie saldumu un kūku ēšanas, meita vienmēr pati gatavo sev tērpu un, protams, ķirbja izgrebšanas. Varbūt šovakar es varētu visus pārsteigt ar melniem sikspārņiem!!!

    AtbildētDzēst
  5. man nez no kurienes ir zināšanas (???), ka tas šķidrums, kas iekšā kociņos, ir indīgs - ja kādreiz tie kociņi pārplīst, lieku bērniem kārtīgi mazgāt rokas. bet kur es to rāvu, es nezinu.

    AtbildētDzēst
  6. Nu ēdams tas noteikti nav... Čika vienu kociņu pirmajā piegājienā pārkoda - rūgts kā žults, skalojām mazajai muti minūti... Bet esam veseli. Vienreiz gadā ar norādi, ka mutē nekas nedrīkst tikt likts, šādu indīgu izvirtību laikam var atļauties... Kaut, protams, arī man gribētos sīkāk zināt, kas īsti tur iekšā mirdz... :)

    AtbildētDzēst
  7. Es arī vēl pagaidām (kamēr dēliņš maziņš) šos svētkus nesvinu, bet jau pagājušajā gadā, kad pie Danas ieraudzīju sikspārņus, nodomāju, ka tādu dekorāciju gan kādreiz gribētu uztaisīt. Man patika arī kādā citā blogā atvasinātā versija, kad tos pielīmē pie loga no ārpuses. Pavisam spocīgi – sikspārņi laužas iekšā! :c)

    Un ēnu teātris arī varētu būt viens no iemesliem, kāpēc svinēt šo dienu! Re, jau sāku nosliekties tiem par labu… :cD

    AtbildētDzēst
  8. ļoti feini svētki jums sanākuši :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!