Priecīgi Mammas roku darbi!

02:00

Kā jau minēju - šodien atrādīšu darbiņus, kas tapuši pēdējā laikā pēkšņi uznākušu iedvesmu vai negaidīti uzradušos vajadzību(jubileju) rezultātā. Un protams arī daži darbiņi no tiem, kas aizceļojuši pie kāda svešāka jubilāra.

Joprojām no Zaubes mežiņa uz neatgriešanos aizripo, aizlien un citādi aiztaisās prom komplektiņi pašiem, pašiem mazākajiem - bērniņiem no 0-6 mēnešiem!


Joprojām top visvisādi kubi - pēdējā laikā norādes ir tik specifiskas, ka mūzai krietni jāpariņķo, kamēr nonāku pie rezultāta! :)

Tā piemēram Oliveram prieku sagādājot gan lidmašīnas, gan putni - viņa vecāki smiedamies joko, ka puika būs vai nu lidotājs vai ornitologs!:D

Nācās izlidot vienu apli kopā ar Oliveru un paskatīties, kas gan tajā debesu jumā tāds interesants, ka mazajam puišelim tas sagādā tik neviltotu sajūsmu!:)


 Savukārt mazaisMarks dzīvojot divās mājās - viena no tām Priežu ielā, otra Saules ielā! Markam patīkot suņi, kaķi un mašīnas - kā nu ne, ja tētis ir lieeeeelas mašīnas šoferis!

Tāpēc Marks tika pie kuba, kurš aprīkots ar trasi uz visām tā plaknēm!
Mājas ir tur kur sirds! Un tagad Marks to zina. :)


Katram Latvijas bērnam vecumā no 0 - 2 gadiem vajadzīgs Garais grabulis! :) Nešaubieties ne mirkli! Pašiem mazākajiem prieku sagādā rotaļlietas puncīša burkšķēšana, garās ( lasīt - plucināmās, košļājamās) ekstremitātes un dažādie materiāli! Lielākiem bērņukiem Garais var kļūt par labu draugu, ar ko padalīties ikdienas priekos un piedzīvojumos!


Ja jubileja iegadījusies mazam viengadniekam, laika šūt kubu nav, bet dāvanu vajag, tad atliek knaši uzmeistarot grāmatiņu! Daudz laimes, Reinīt!





 Un tad ir pēkšņas iedvesmas rezultātā tapuši darbiņi! Mūsmājās līdz ar Kundziņa pīļu medību sezonu iemājojis prieks par spalvām!


Un ne velti gudrajie jau sen pateica, ka ir taču visam "īstais laiks un īstā vieta"! Tā lūk uzradās īstais laiks (pirmsziemassvētku ) un īstā vieta-lieta-pielietojums Irēnas reiz dāsni iedotajām garspalvu aitu ādas strēmelēm!!! Kopā ar manu pēdējā laika Valdorfiski tendēto domu gājienu izveidojās rūķis Matainis! Šis konkrētais ir izmēģinājums un kalpos par piemēru visiem saviem jaunākajiem brāļiem un māsām, kas jau šajos Ziemssvētkos visticamāk sapulcēsies internetveikaliņā, lai no turienes mērotu ceļu pie bērniem visā Latvijā!
Niklāvs pieprasīja, lai uzšuju tak` tam rūķēnam muti! Tā arī darīšu, dēls! Man nekad nav patikušas lelles bez mutēm! :D



Un ziniet, ko būtu patiešām interesanti uzzināt? ( Bez šmaukšanās :D), pie kāda rokdarba tieši šobrīd (šodien) strādājat jūs?

You Might Also Like

16 comments

  1. adu meitiņai zeķes, pavisam godīgi šeit un tagad (nu labi, pirms 10 min.) :))) Palicis pavisam nedaudz, lai otra zeķīte būtu piebeigta, bet jūtu, ka vairs nevaru - jāiet gulēt :)
    Tavi darbiņi tik feini, daudzveidīgi, jautri, interesanti un galvenais, ka "pa ātro" pagatavojami, kas man liekas nesasniedzams kosmoss :)

    AtbildētDzēst
  2. Es piemeram shuju meitinai segu.VIna man sniegbaltites un septinu rukisu fans. Shobrid top ceturtais ruukis no septiniem. Termins- decembra beigas. brizheim rodas neticiba vai paspeeshu, brizhiem liela parlieciba par sevi, ka protams,ka paspeeshu. bet ja godigi - tie ruukji man pashai neiet pie sirds un tas kavee procesu.

    AtbildētDzēst
  3. Es pašlaik izšuju magones uz lina auduma, kas visdrīzāk kļūs par kosmētikas maciņu :)

    AtbildētDzēst
  4. Nu - Tu esi labi strādājusi:)
    Ines - Ja tu redzi, ka tas ir "pa ātro" tad man šitos jokus nāktos šūt gadu:)
    Rokdarbu sfērā man ir rokā tamboradata un lina gabals ar diegiem:)

    AtbildētDzēst
  5. Burvīgi darbiņi, kā parasti!! Vai Tu vispār guli arī , Laine?:)

    AtbildētDzēst
  6. Laine, burvīgi, kā jau vienmēr!

    Es jau 3 dienas zīmēju pastkartes ar receptēm:) un sāku pāršūt neaktuālu spilvendrānu, mainot to ar rakstiem.

    AtbildētDzēst
  7. Man tie mazuļu komplektiņi izraisa smaidu no auss līdz ausij - tik raibi un forši!
    Šodien mans plāns ''piebeigt'' miega ezi, izgriezt 2 automašīnu sastāvdaļas un - ja laiks ļaus - kaut ko sākt arī no tām šūt... Ak, jel, kāpēc nav 34 h diennaktī :)

    AtbildētDzēst
  8. feini darbinji un ruukjis vienkaarshi izcils :)))
    man staav triis darbi uz shuushanu, recikleetas bikses maritai, autotrase un priekshauts markusam uz daarzinu. un man muuza kaa nenaak taa nenaak un visi triis darbi meetaajas tepat aiz muguras pa diivaanu. un nevienu nevaru pabeigt :)

    AtbildētDzēst
  9. Atkal esi pacentusies! Un kad tādi "smaidīgi" rezultāti laimīgo rotaļu saņēmeju sejās, vai tad miegam vairs ir nozīme!? :)
    Mani atkal piemeklēja nakts nemiega mūza un es esmu tikusi nu jau pie 3 līdz 4 idejas Otrās Elpas konkursam! Duru adatas un priecājos, ka gala nosapņotais rezultāts varētu būt tieši tāds kā man gribētos .....

    AtbildētDzēst
  10. Rūķis izskatās draiskulīgs :) Un tie kubi tev izdodas fantastiski...
    savukārt man jāuztapina kaut ko gadu vecai knīpai...pagaidām vien audumu kaudzīte salasīta...
    un jā,filcīšos top citāda pūce...

    AtbildētDzēst
  11. Ai, kāds mīlulītis tas matainais rūķēns! Viss pārējais arī ir uz goda:)

    Es patreiz skrubinos ap četrām somiņām, kuras drīzumā ceļos uz LV...Bet rindā gaida Helovīna tērps meitai, un dekorācijas (jau piegrieztas)

    AtbildētDzēst
  12. Cik razeni pastradats un tik smuki darbi! Man loti patik auduma gramatinas mazajiem. Atceros, ka savam meitam tas pirku, jo tolaik vel nebiju nekur redzejusi pasdarinatas, kas, protams, butu sirsnigakas.

    Es vakar pabeidzu meitai "gaismas lauminas kleitu" (vinas pasas apzimejums dzeltenajam apgerba gabalam) un sodien meginu rast iedvesmu piekerties kkam no iesakta vai sakt ko jaunu. Patreiz skatos filmu un mudzinu sev dzemperi.

    AtbildētDzēst
  13. Burvīgi!
    Man laika atliek tikai adīšanai, adu pirkstaiņus, jo to var darīt mašīnā, klausoties, kā bērns gatavo mājasdarbus, gultā utt. Šodien gan uzšuvu dažus dīvainus priekšmetus, tādus kā "Vāģu" spilventiņus, vēl īsti nezinu, vai puikām tie liksies noderīgi.
    Kāds ir pamatojums, kāpēc tām Valdorfa mantām oriģinālā nav mušu(mutu)? Tās sejas plikas izskatās, es pilnīgi pievienojos Niklāvam.

    AtbildētDzēst
  14. Smuki kubi. Rūķa apakšdaļa kaut ko atgādina, nevaru saprast ko...Bet jā, es arī pievienojos Niklāvam-muti vajag!

    Vakar pabeidzu tamborēt šalli meitai. Šodien plāniņš izmēģināt jauno "cutting mat"-tātad sākšu meistarot kaut ko, kas jāgriež ar ripnazi:D Jāizdomā tik ko pašūdināt. Varbūt vienkārši sagriezīšu slīpās lentas....

    AtbildētDzēst
  15. Diānai - sava rūķīša mutes noskaņojumu (priecīgs, domīgs, bēdīgs, sapīcis) katrs rada pats savās domās un attiecīgi arī veido spēles darbību, nevis iespaidojas no acīmredzamā, kas katrreiz ir viens un tas pats. Vienmēr priecīgs nav neviens.
    Tas tāpat kā jūras izskalots kociņš var mainīt savu vārdu un nozīmi atkarībā no spēles notikumiem.

    AtbildētDzēst
  16. 3vardes, paldies par atbildi. Domu saprotu, bet es ar tādām mantām nemūžam bērnībā nebūtu spēlējusies, ja trūkst acīmredzamu ķermeņa daļu. :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!