Piecgadnieka ballīte- pārgājiens!

03:14

Mūsmājās Jāņošana sākas ļoti laicīgi, jo parasti īsi pirms Līgo nosvinam Niklāva dzimšanas dienu. Šogad mūsu dēlēnam apritēja pilni pieci! Pirmā pusapaļā jubileja!




 Jau sākotnēji bija skaidrs, ka piepūšamo atrakciju ēra mūsmājās noteikti ir uz kādu laiku beigusies. Jo... Nu cik tad var... Lai arī pirmos gadus patiešām biju priecīga, ka ir ērts līdzeklis, kurš nodarbina bērnus un vecākiem nav jākreņķējas par papildus jautrības radīšanu, tad pēdējā laikā teju katrā bērnu ballītē ir kāds piepūšamais verķis un arvien biežāk nākas ievērot, ka dažāda vecuma mazie mēģina lēkāt pa atrakciju vienlaicīgi, bet mammas un tēti stāv ap objektu/būri un nemitīgi apsauc bērnus lai ir uzmanīgi viens pret otru. Un kas tad tā vairs par ballīti?...

Tāpēc šīsvasaras bērnu izklaižu trends (ha, ha) ir pārgājieni un pikniki!

Pārgājiens ar uzdevumiem! 


 
Veidot pārgājienu mani mudināja šādi mērķi/ieceres:
1) uzsvērt bērnus un ar viņiem pavadīto laiku kā bērnu ballītes galvenās sastāvdaļas
2) iesaistīt tētus bērnu dzimšanas dienas ballītē
3) būt dabā! Ievērot, saredzēt, sadzirdēt un sajust...
4) radīt ko atmiņā paliekošu bērniem un vecākiem
5) iedvesmot citus vecākus

Jāteic, ka no visām iecerēm apstākļu sakritības dēļ neizdevās izpildīt otro - Mārtiņš bija vienīgais tētis, kam izdevās izbrīvēt laiku piektdienā. Līdz ar to pastarpināti cieta dažas citas ieceres. Bet pārgājiena prieks bērniem tāpēc nemazinājās! :)

Un jau pirmajā līkumā izdevās ieraudzīt lielu daļu ieraugāmā - caurteka, saimniecības ēka, mājlopi - viss vienuviet! Visi metās uzdevumā iekšā tik aizrautīgi, ka plānotā grupveida pārgājiena vietā mūsu bariņš sadalījās vairākās mazās azartiskās komandās!


Čiekuru meklējumos metām līkločus caur priežu siliņu, vardes cerējām ieraudzīt pie dīķiem, mežā lūkojām pēc izejmateriāliem kaķenēm. Katrā ziņā uzdevums "skatīties dabā" tika izpildīts pat vairāk kā ar uzviju!


Viens no skaistākajiem pārgājiena pieturas punktiem - kalns ar Māras Akmeni. Zosenieši zinās, kas tas ir, pārējiem vien pastāstīšu, ka laikā, kad Zosenā (un nevis Zosēnos, kā mani allaž pielabo šejienes iezemieši) saimniekoja viens varen` uzņēmīgs cilvēks, viņš šiet bija iecerējis baznīcu būvēt!


Pārgājiena neparedzētais bonuss - zemeņu pļava ap Māras akmeni! Tieši tik forša, lai bērnus (un ne tikai) izlaistu ganībās! :)



Zemenes - lielisks starteris paredzētajam piknikam! Galā jau gaidīja mašīna ar azaidu, papildus drēbēm un iespēju aizvizināt nogurušos staigātājus atpakaļ mājās...



Vēlāk pievakarē Mārtiņš ar Niklāvu devās izbraucienā uz blakus ciemu, kamēr mēs ar ciemiņiem šķūnī uzklājām pārsteigumgaldu ar kūku (Niklāva audzītes cepta - tik garšīga kā neviena!) un saldējuma kokteili milzu traukā ar milzu salmiņiem (veikals "TOP") un pat iestudējām slēpšanos un "Pārsteigums" uzsaukšanu!
Un jāpiebilst, ka pārsteigums tiešām izdevās! :)



Bet Niklāvs pats sev dzimšanas dienā uzdāvināja velobraukšanas prasmi! Par šo pieredzi nākamajā stāstā!



Lai izdodas atmiņās ierakstāmi bērnu svētki arī jums!


You Might Also Like

10 comments

  1. Vienkārši kolosāli! Es sev arī gribētu tādu dzimšanas dienu! Nopietni. :)

    AtbildētDzēst
  2. bučas jubilāram un māmiņai :))) Šādas dzimšanas dienas ir ko vērtas - gan bērniem, gan vecākiem, lai jums tādu daudz, daudz, daudz, un katra aizvien interesantāka...
    Es jau kādreiz ar dikti centos, varbūt pat par daudz :)))

    AtbildētDzēst
  3. Jauka dzimšanas diena. Daudz laimes :)
    Un kā vienam puikiņam siekala tek ēdot zemenītes. :))

    AtbildētDzēst
  4. Jā, bērnu ballīte bērnu gaumē..jo ne jau apēstajos kūku kalnos un kokteiļos ir lielākā vērtība viņuprāt..pētīt, atrast, izložņāt..:)

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti laba ideja, būs jāiegaumē priekš nākamās bērnu ballītes! Un Niklāvam - novēloti sveicieni jubilejā!

    AtbildētDzēst
  6. Daudz laimes mazajam jubilāram!!!
    Šī ballīte ir tieši tāda, kas sagādā prieku, mīļus kopābūšanas mirkļus, azartu, stiprina draudzību un spilgti paliek atmiņā! Laine, Tu esi meistars! ;)

    AtbildētDzēst
  7. Paldies, meitenes!
    Ceru, ka paspēju kādai no jums dod iedvesmu ballītei - vienalga, vai tā būtu pieaugušo, vai bērnu ( iedomājos, Inga, ka pieaugušie ko līdzīgu varētu sarīkot tumsā pa nakti! :) )

    Ex Jubilāram sveicienus nodošu! Saulaini!

    AtbildētDzēst
  8. Es pilnīgi spēju sevi iedomāties staigājot ar karti un meklējot visas tās interesantās lietas :) lieliska ballīte :)
    Sveicieni mazajam lielajam Jubilāram!

    AtbildētDzēst
  9. Fantastiski jauka dzimšanas dienas ballīte! :))) Cik feini ir piedzimt vasarā! Novēlojies sveiciens jubilāram un vecākiem!:))))

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!