Kupenu Liediena.

00:50

Ja godīgi? Neatceros savā 30 gadu mūžā nevienas tik sniegotas Lieldienas kā šīs! Jā, atceros, ka ir bijis vēsi un dubļaini; atceros rasu Lieldienu rītā, pa kuru bridām basām kājām, bet tādas Lieldienas, kad ikgadējais mutes mazgāšanas strauts būtu joprojām aizsalis- tādas neatceros! Ar ko arī sirsnīgi sveicu gan sevi, gan jūs! Sveiciens īpašākajās pēdējo gadu Lieldienās! Ā, un vēl kas - man pašai šīs Lieldienas būs īpašas ar to, ka beidzot uzzināju, pēc kāda principa tiek noteikti Lieldienu datumi! :)

Kristīgā pasaule šo laiku piemin saistībā ar Kristus krustā sišanu un augšāmcelšanos.
Mums šie ir Pavasara saulgrieži. Mūsu ģimene sveic Sauli, pamostas Pavasarim un simboliski atvadās no visa smagā un tūļīgā, kas pa ziemu noderējis. Tiešā un pārnestā nozīmē. Un vēl mums šie, līdzīgi kā Ziemassvētki, ir brīnumu svētki!


PirmsLieldienu miers. Brīnumsvētkos Brīnumu spēle. Par Pasaules brīnumiem. Dabas un cilvēka radītiem. Pēc pāris Brīnumu Spēles mačiem, tagad zinām visu par Rodas Kolosu un Aleksandrijas Bāku! :)


Ja nav strauta, tad mute sniegā jāmazgā! :) Un bija tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik patīkami! Ticiet! Turpmāk katru rītu tā darīšu!
Bet zaķis šogad olas sadējis ligzdās. Un uz katru no tām atstājis milzīgas pēdas!










Mēs ar māsu ilgu laiku briedinājām domu par sojas vaska svecēm. Sestdiena bija lieliska diena, lai sen lolotos sapņus pārvērstu īstenībā!




 Olu krāsošana. Tā kā zāles stiebriņu, pumpuriņu un lapiņu tēma šogad neizskatītos dabīgi (nu tā burtiski!!! :D), tad ļāvāmies iedvesmoties no preses izdevumiem - sarkanais kāposts, karkade, mellenes un spināti arī mūsu krāslietu paletē! Bet, kad apnika ņemties ar krāsojošu ēdienu, Niklāvs ķērās pie krītiņiem. Labi, ka tikai sojas vaska...







Sišana, ēšana. Un priecāšanās par to, ka kādam šīs Lieldienas ir pašas pirmās Lieldienas viņa mūžā! :)





Veiksmīgu darba nedēļu, mīļie!


You Might Also Like

6 comments

  1. Brīnišķīgi nosvinēts! Paldies par priecīgo skatījumu un pēdējo teikumu!

    AtbildētDzēst
  2. Ko tu radošam cilvēkam padarīsi?! Pat olas citā krāsā kā "normāliem" cilvēkiem :) :) Joks.

    Un "krītiņolas" zaļo krāsu saglabāja?

    Paldies par ideju- nākamgad arī pamēģināšu krāsot oliņas lillā kāpostos.

    AtbildētDzēst
  3. a kur ta Tu biji 11 gadus atpakaļ, kad Lieldienas bija Ziemassvētku turpinājums, tik pat gaišas un baltas :)))

    AtbildētDzēst
  4. Vot tiešām neatceros! :D Nekad mūžā vēl neatceros šitādas Lieldienas. Varbūt tā svinēšana toreiz būs bijusi tāda pašvaka! :D

    AtbildētDzēst
  5. Brīnišķīgas olas! Kaut nākamgad varētu atcerēties kā jākrāso:)))

    Bet visvairāk mani pārstiedz- nu kā var viens blogs tā aizraut un neapnikt?! Zinu daudz interesantus blogus, bet nevienam es tik cītīgi nesekoju līdz.
    Lai par ko arī Tu rakstītu-arī par humpalatradumiem utt., man viss ir interesanti :)))
    Paldies, ka dalies ar mums savā priekā un idejām. Lai veicas!!!

    AtbildētDzēst
  6. Paldies, Daina! Paldies, ka lasi un dzīvo līdzi! Un, ka piedod pauzītes! Jo arī manam turbodzinējam dažreiz uznāk radošā aritmija! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!