Šujam mazulim. 4.daļa. Pārtinamie paladziņi.

23:09

Dzīvojot pilsētā par patērētāju kļūt ir krietni vieglāk, kā meža vidū, ka es jums saku! Ikdienas skrējiens un veikalu pieejamība nemanot var ieraut vienreizlietošanas un pseidovajadzību kultūrā. Mēs neesam izņēmums. Plastmasas vienreiz lietojamie trauki joprojām ir mūsmāju tabu, organiskos atkritumus krājam toverī uz balkona un ik nedēļas vedam uz laukiem kompostā, un uz veikalu vismaz 85% gadījumu dodamies ar auduma maisiņiem, taču ir grēciņi, ar kuriem nelepojos. Bēbīšpārtinamie paladziņi bija viens no tiem. Ērti taču!... Bet tā sirdsapziņa. Grauza, grauza, līdz brīdim, kad manās rokās nonāca vismīkstākais un uzsūcošākais no audumiem- Ziile fabrics tirgotais muslins. Un paralēli (paldies milzīgs, Laura! :)) tiku pie flaneļiem, no kuriem daži īsti neizskatījās pēc Mammas Roku frontālajiem audumiem, bet, savu īpašību dēļ visai labi noderēja kā pildījums, starpslānis. Kā trešais šajā projektā piedalījās viens no Mežrozes impregnētajiem audumiem. Tapa eksperiments, kas izrādījās nekļūdīgi labs jau ar pirmo reizi- lieliski pārtinamie paladziņi! Izmērs ~50x70cm.








Ir vēl daži zaļie risinājumi, kuriem briestam. Pagaidām diemžēl nav izdevies pievērsties auduma autiņiem. Pirms desmit gadiem iegrābos Bambino Mio kompānijas ražojumos- nopirku visu pilnu paku par 200LVL toreiz, taču neērtās lietošanas dēļ šie autiņi mūsu bēbīšrutīnā tā arī neieviesās. Gaidot Dūjiņu it kā apsvēru domu un joprojām vasarai nākot apsveru pāriet uz auduma autiņiem, taču, būšu godīga, ērtības labad pagaidām izmantoju parastās autiņbiksītes. Es būtu ļoti pateicīga, ja komentāros jūs padalītos ar informāciju par foršiem auduma autiņiem, kas būtu ērti mazulim, salīdzinoši ērti lietošanā, viegli kopjami.

You Might Also Like

3 comments

  1. Labdien, Laine!
    Mans favorīts viennozīmīgi ir Disana saišu autiņu sistēma. Tie ir no patīkama materiāla, viegli kopjami, kas nav mazsvarīgi - tie derēs gan mazam bēbītim, gan 1.5 gadus vecam bērniņam. Nav jāmaina ik reiz, kad bērniņš paaudzies uz lielāku izmēru.
    Šī autiņu sistēma sastāv no saišu autiņa, marlītēm, ir nopērkamas arī vilnas virsbiksītes, ko uzvelk pa virsu. Vēl ir pieejams speciāls papīrs, kuru ieklāj kopā ar marlīti saišu autiņā, tad vieglāk tikt galā ar kakas būšanu. :) Turklāt papīrs ir skalojams, izžāvējams un atkārtoti lietojams, ja lielā būšana nav bijusi. Es šos saišu autiņus lietoju kopā ar autiņbiksītēm parastajām, līdz galam "zaļa" nekļuvu, bet mani desmit autiņi dabai aiztupīja vismaz kādu mazu daļu pamperatkritumu. Saišu autiņi lieti noderēja podiņmācības laikā un īpaši tos manas meitenes nēsāja vasaras laikā. Pērkot tās, būtu nepieciešams iegādāt arī žultsziepju gabaliņu, ar tām lieliski var izmazāt lielās darīšanas. Autiņš jāizskalo, jāsaziepē un jāātstāj uz kādu laiku iemērkts, pēcāk to ir ļoti viegli izmazgāt. Vasaras laikā īpaši veikli izžūst gan marlītes, gan paši autiņi.
    Pirku Weleda veikaliņā:
    http://www.weledashop.lv/lv/Disana-adits-saisu-autins

    AtbildētDzēst
  2. No savas pieredzes iesaku Disana saišu autiņus:
    *sastāv no saišu autiņa, kurā ieklāj mitruma uzsūcošu marlīti, papildus var iegādāties bio sairstošās papīra salvetītes (var izskalot un lietot atkārtoti), salvetīti ieklāj autiņā virs marlītes, lai vieglāk iztīrīt kakas gadījumā. :) Iespējams iegādāties arī vilnas virsbiksītes, kas aiztur mitrumu.
    *ērti lietojami, no patīkama, dabīga materiāla, jo vairāk lieto -jo foršāki paliek;
    *viens izmērs - visiem,
    *smuki izsaktās! :)
    Lietoju aptuveni 10 komplektiņus (saišu autiņš&marlīte) pamīšus ar vienreizlietojamajām autiņbiksītēm, pavisam "zaļa" nekļuvu, bet nelielu daudzumu atkritumi palika neizveidoti...
    Ko vecākajai meitiņai biju iegādājusi, izmantoju arī jaunākajai.
    Tos var iegādat šeit:
    http://www.weledashop.lv/lv/Biokokvilnas-autini

    AtbildētDzēst
  3. Cik interesanti! Mes esam tik dazadi un tas ir forsi, jo es varu dot vislabakas atsauksmes par Bambino mio mazgajamajiem autiniem. Tos nopirku pie pirma bernina, un vel 3, ta tad kopa 4 berni izauga ar tiem: gan maajas, gan arpus tam. Tik uz nakti likam eko pamperus. Ta tad videji 1-2 pamperi diena. Man loti patika tos ieliksnisus jau laicigi salocit un salikt biksites, lai ir pa rokai un uzreiz gatavs valkasanai! Lai izdodas Jums atrast savus auduma autinus. P.S. Pedejiem diviem berniem mes nelietojam auduma autinus, jo esosos mes atdevam prom pec 4-ta bernina, bet jaunus pirkt negribejas, jo pamperi pie mums ir krietni letaki, neka LV, ka ari viss tiek parstradats - sadedzinats, tapec nav lieku atkritumu.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!