Līmējam un lipinām!

01:01

Kad kārtējais pārdomu mirklis par esību uz šīs zemes pārskrējis un daži domu plaukti atkal sakārtoti, un šaubu putekļi noslaucīti, varu mierīgi baudīt ikdienu ar saviem mazajiem un priecāties kopā ar viņiem par katru jaunu lietu, ko viņi šai pasaulē iepazīst!

Pēdējā laika lielākā aizraušanās bērniem ir līmēšana. Beidzot Niklāvs ar līmi iemācījies rīkoties atbilstoši tās oriģinālajam pielietojumam un tad vairs atliek tikai eksperimentēt! Un man par lielu pārsteigumu arī EmSī līmi pagaršoja vien pāris reizes - secinājumi tika izdarīti un nu mazā madāma darbojas ne sliktāk kā brālis!


No sākuma līmējām klasiskas lietas - aplikāciju papīrus, sagrieztus strēmelītēs - no strēmelītēm tapa gan saulītes stari, gan koku zari un galvenais, ka bija pietiekoši ( ne par daudz, ne par maz ) vietas, kur izziesties ar līmi! :D





Mēs mīlam akmeņus! Kaut vai tāpēc, ka to svar iesaistīt jebkurā radošā nodarbē turklāt tie ir par pliku velti! Tāpēc mūsu otrs līmēšanas projekts (kā tagad pieņemts teikt), bija cilvēciņu līmēšana uz akmeņiem - darbiņš pus dienai! Sākumā tradicionālā pastaiga pēc akmeņiem (Niklāviņs jau ir tā iedresēts, ka tagad katrreiz, kad uzvelk zābakus, saka, ka jāiet pēc akmeņiem :DDDDD), tad akmeņu nomazgāšana - cik ilgi vien mazie grib, tikmēr mammai kafijas pauzīte ;), tad slaucīšana dvielītī. Kamēr akmeņi žūst, no preču kataloga izgriežam galvas, bilses, zābakus un tad iemīļotā līmēšana!




Un, kad gribas padarboties, bet ne tik ļoti, lai pēctam traki būtu jānoņemas ar vākšanu, mūsmājās der ātrais variants - lipināšana. Pirkstu veiklības attīstīšanai vareni noderīga štellīte!

Labu laiciņu atpakaļ viena mana paziņa atdeva man čupu ar uzlīmēm, kuras tīņa gados bija pasākusi krāt. Viņa teica - noderēs. Un viņai ir taisnība! Noder!
Sākumā ļāvu lipināt uzlīmes haotiski uz balta papīra - mazie iepazinās ar lipīgajiem papīrīšiem. Vairums lipeklīšu no sākuma nonāca uz sejas!
Tad Niklāviņam uzdevumu drusku sarežģīju - savilku uz papīra aplīšus un liku ietrāpīt tajos!

Kad beidzās aplīši, ierosināju tos uzzīmēt pašam.
Līmējot burtiņus saucu vārdus ar konkrēto burtu. Esmu sadomājusies, ka jāsāk Niklāvam mācīt burti - pagaidām liekas, ka šī doma jāatliek uz kādu laiciņu. Taču - nekas slikts nenotiks, ja burti būs katru dienu kaut kur tepat blakus - nekad nevar zināt, kurā mirklī mazais prātvēders ko iegaumē!



Patiesībā jau šitāda lipināšana ir treniņš mazajam, lai viņš mācētu uzlīmēt  Rimi un Maximas uzlīmes mazajās grāmatiņās :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Lipīgu visiem ceturtdienu!

You Might Also Like

4 comments

  1. Cik atjautīgas idejas, sevišķi par to ietrāpīšanu aplīšos!

    AtbildētDzēst
  2. Mums ar meitu arī patīk akmeņi, mēs tos smuki apgleznojam un priecājamies. Viņi labi sader arī ar filcu - sanāk brošas un viskas cits interesants.

    AtbildētDzēst
  3. Jauka darbošanās! Bija laiks, kad manējie paņēma jaunu žurnālu Vāģi, izgrieza visas iespējamās bildes no tā un pārlīmēja uz A4 lapām :) :) :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!