Drēbes bērniem...

14:46

Ar manu bērnu ģērbšanos ir tā:
Lielu daļu drēbīšu man jau pirms Niklāva dzimšanas sadeva radi un draugi. un tā kā es esmu totāla vācēja, esmu savākusi maisu maisiem apģērbu un atklāti sakot, bieži vien daudzas drēbes tā arī netiek uzvilktas (nu piemēram nav pārāk ērtas), jo jūs taču arī būsiet ievērojušas, ka ir ejošās un ne tik ejošās drēbes.

Tad otrs veids, kā tieku pie drēbītēm (jo man nekad nav gana:)))   ) ir vienkārša second hand abģērbu bodīšu sirošana! Uh, tas ir mans prieks! Goda vārds gūstu adrenalīnu, ja izdodās atrast ko patiešām smuku, vērtīgu un kvalitatīvu - un bieži vien apģērbi second hand bodēs tādi arī ir, j onāk no labām firmām! Zinu, ka ir daļa cilvēku, kas mūžam saviem bērniem neuzvilktu nevienu lietotu jeb "humpalu" kā, būsim atklāti, mēdz dēvēt šīs drēbes, apģerbu. Bet man šinī ziņā nav absolūti nekādu aizspriedumu! Turklāt tas taču sakrīt ar manu REUSE, RECYCLE, REPURPOSE darbošanās ideju!

Nu un trešais veids - tad, kad vajag kādu apģērba gabalu, specifiskam mērķim, bet pa rokai nav ne radu atdoto maisu, ne second hand bodes - šuju apģērbu bērniem pati! Un tas ir daudz vieglāk, kā jūs domājat!
Mana meitiņa ir netipiski tievs bērns, tādēļ visas drēbītes viņai ir platas. Kad viņai bija 6 mēneši, nopirku humpaļos pa 0,50 Ls sieviešu bītleni un uzšuvu tādu vienkāršu kostīmiņu, kurā brīvi kustēties. No cita - zamšīga džempera uzšuvu bikses.





Tie izrādījās tik prakstiski apģērba gabali, ka, piemēram bītlenīti un zamšīgās bikšeles velkam vēl šobaltdien, kad meitiņai jau tūdaļ būs gads!


 



 Savukārt no second hand veikalā pa 0,50 Ls iegādāta kašmira (īsta kašmira) džemperīša mums sanāca pat veseli trīs apģērba gabali - 2 cepurītes (bildē gan tikai nez kāpēc viena) un vestīte




 

Mīļa, mīksta, silta, skaista....





 


No kāda cita džempera sanāca divas bikses un kleitiņa. Jā, es mēdzu Niklāvu izmantot kā modeli, lai redzētu, kā izskatās kleitiņas un svārciņi, bet, johaidī, viņš jau sāk saprast, ka tas gluži nav puiku apģērbs un dažkārt dusmīgs ātri rauj lindrakus nost :)))




Un kopš šī rokdarbu panākuma, iedvesmas spārnota, sāku šūt tirgošanai tādus komplektiņus sarafāns + legingi no veciem džemperiem!
Ja jums varbūt mājās mētājas gūzma nevajadzīgu apģērbu - neaizmirstiet mani! Esmu savācējs! Droši sazinieties ar mani! Pat tad, ja pretī vēlaties saņemt ko simbolisku  no "mammas rokām"!

You Might Also Like

1 comments

  1. Lasu jau kuro ierakstu par to, kā šuj un pārveido apgērbu bērniem, un - johaidī! - es arī gribu tā mācēt!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!