Par čībiņām un svārciņiem...

19:42

Es teicu rīt, bet man ir blogāķis lūpā un zvaigžņu stāvoklis īstais (un, būsim godīgi, mana mamma ir ciemos un palīdz pieskatīt mazos - man ir vismaz 2 liekas stundas dienā!), tādēļ par svārciņim un čībiņām pagūšu pastāstīt jau šodien/šovakar!

Tā kā angļu valoda nav mana galīgi vājā puse, mēdzu šad tad sērfot interneta angliskajos saitos, konkrētāk dažādos ārzemju māmiņu blogos un smelties idejas un iedvesmu jauniem darbiem. Labu laiku atpakaļ uzgāju vienā no šiem blogiem bērnu čībiņu piegrieztni (žēl tikai , ka viena izmēra) un kopš tā laika, pilveidojot piegrieztni un piemērojot to dažādiem izmēriem esmu uzšuvusi jau krietnu skaitu čabatiņu!










Eksperimentālā kārtā sanāca uzšūt čībiņas arī pieaugušajiem - jāatzīst - lielisks veids, kā pasargāt no pāragras nodilšanas vilnas zeķītes un personīgi man noder arī vēderdeju mēģinājumos!





Ne mazāk mīļš šujamdarbs man ir svārciņi - visādu veidu un kalibru. Un tie vienmēr ir šūti no otrreiz izmantota materiāla (vecām drēbēm vai vecmāmiņas skapī atrastiem audumiem), tādejādi padarot katrus svārciņus neatkārtojamus un mīļus!










You Might Also Like

8 comments

  1. skaistas, bet bērniem līdz 3/5 gadi jau noteikti vajag papēdim līdz potītēm būt stingram

    AtbildētDzēst
  2. Piekrītu, ka bērna veselība ir pats svarīgākais! Bet satraukumam nav pamata :), jo, tad, kad dodamies laukā vai citur, velkam parastus, normālus apavus. Čībiņas ir mājas apavi vai danču apavi, vai apavi ciemojoties, lai nesasmērētu zeķītes, utt. (pa māju taču mēs neviens nestaigājam kurpēs... vai varbūt staigājam?...)

    AtbildētDzēst
  3. Brūnie svārciņi ir dikti forši.

    AtbildētDzēst
  4. bērniem telpās ir nepieciešamas čībiņas, kas stingri notur pēdiņu vietā - pareizi balsta, notur papēdi, potītes, un galvenais stāju - tas ir svarīgi līdz 5 gadu vecumam, kad bērnam izveidojušies stingrāki kauli. Šādas čībiņas ātri noved pie pēdas, stājas deformācijas, tieši tādēļ līdz 5. gadu vecumam bērnam nevajadzētu nēsāt jau lietotus apavus.

    Pieaugušajam kāda tā pēda izveidojusies tāda ir, tur vairs daudz ko līdzēt nevar

    AtbildētDzēst
  5. Nu skaidrs - turpmāk, dzīvojoties pa māju ikdienā obligāti vilksim kurpes :))) Smieklīgi! Jebkurš ortopēds pateiks, ka vislabāk izvairīties no plakanās pēdas (kas lielā mērā ir ģenētikas jautājums) ir staigāt ar basām kājām - jo vairāk jo labāk! Un staigāt ar šādām čībiņām ir gandrīz tas pats, kas staigāt basām kājām - mazais ar pēdiņu izjūt reljefu un tekstūras un tas palīdz attīstīties pēdas velvei! Tā lūk!

    AtbildētDzēst
  6. Gribas uzšūt muklukus, bet http://alissasorenson.blogspot.com/ , kur padomiņi rodami, vairs neeksistējot....

    AtbildētDzēst
  7. Zane - paldies, ka pamanīji. Bet gan jau tīmeklī vēl kaut kur iespējams atrast mukluku recepti. Tikmēr vari mēģināt paburties bildē: http://2.bp.blogspot.com/_467FNMk6aLM/TTVPD3BIuBI/AAAAAAAADzo/AZeIaEZWvgE/s1600/Top.BMP+%2528Large%2529.jpg

    AtbildētDzēst
  8. Ak, jā! Un pavisam piemirsu, ka novembra Amatas novada avīzītē arī taču būs manis veidots apraksts! :) Tev tikai jārod iespēja tikt pie avīzītes! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!