Piramīdas, kubi, grāmatas...

17:45

Pat neatceros, kad īsti uztaisīju savu pirmo paštaisīto dāvanu kādam no radu bērniem, bet skaidrs ir viens - šobrīd, savukārt, neatceros, kad kādam būtu pirkusi dāvanu veikalā! Kā jau minēju, vērojot sava augošā bērna intereses un vēlmes, man radās arvien jaunas un jaunas idejas rotaļlietām. Tā piemēram, savai mazajai māsīcai uzdāvināju aktivitāšu kubu, kur katra no šķautnēm bija ar savu uzdevumu un mazā neapnikusi varēja spēlēties ar kubu, atrodot arvien jaunas rotaļlietas iespējas. Tā kā šādu rotaļlietu šuvu pirmo reizi, galvenais izaicinājums bija saņemšanās. Par laimi idejas tālu nebija jāmeklē - vēroju savu dēlēnu- mazās māsīcas vienaudzi- un skaidri zināju, kas aizraus mazo viengadnieci. Uzskicēju darāmo uz lapas un ķēros pie lietas!
1) Vienā no sāniem bija nolipināma puķe, kuru no abām pusēm varēja uzlipināt atpakaļ kubam,
2) citā pusē bija padziļinājums, kurā "iestādīta" puķe un dzīvo slieka
3) vēl citā- cieta materiāla ziedus varēja iekārtot kabatiņās
4) vienai no šķautnēm bija attaisāma virsma un zem tās slēpās aplikācija
5) viena šķautne bija apšūta ar tamborētiem ziediem
6) un pēdējai liela zieda vidū bija iešūts striķītis ar plastmasas nieciņu, ko mazajam čubināt un taustīt.





 Piramīdas...

Pagaidām sanācis uztaisīt tikai divas piramīdas. Žēl, jo šis ir viens no maniem pašiem mīļākajiem šujamdarbiem. Lai arī daudz jāknipelējas ar rokām, man patīk, ka, veidojot piramīdas es pati nezinu, kāds būs gala rezultāts! Tās ir kā dzīvas personības  - katra ar savu seju! Un vēl - šīs rotaļlietas ir īpaši tuvas manai REUSE, RECYCLE, REPURPOSE idejai: to pamatā izmantoju koka papīra dvieļu turētāju un kā materiālu pašai piramīdai - lupatiņas un atgriezumus. Tas padara katru no tām arī par limitēta izlaiduma mākslas darbu!













Pati pirmā rotaļlieta, ko šuvu Niklāviņam, kad man vēl nebija šujmašīnas (hei, tāds laiks arī ir bijis?) bija auduma grāmatiņa ar vienkāršiem zīmējumiem - domāt, lai mazai taustītu dažādos materiālus, vingrinātu pirksteļus, šķirstot biezās, ar kartonu pildītās lapas un principā pierastu pie grāmatu lasīšanas kultūras jau no dzimšanas :)))



































Tad uzšuvu grāmatiņu arī kaimiņu meitenei Annijai....



Un tad vienu Zanītei (tai man nav bildes) un vēl vienu pirms pāris nedēļām uzdāvināju Adelīnītei!


You Might Also Like

4 comments

  1. labāk pildīts ar sintaponu (plakanu, kā audumu), lai ilgāk varētu lietot un varētu arī mazgāt grāmatas lapas (arī tas priekš mazuļiem ir ļoti svarīgi!).

    AtbildētDzēst
  2. Es arī gribētu ar tādu kluci spēlēties.

    AtbildētDzēst
  3. Jā, es arī labprāt tādu kluci gribētu...sev. :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!