Ietērpsim šokolādi!

Jūs taču zināt tos neskaitāmos gadījumus, kad izsakām pateicību ar šokolādi...

Paldies, skolotāj, ka pieņēmāt novēlotu mājasdarbu.
Paldies, dakter, ka pieņēmāt bez rindas.
Paldies, ka izlīdzēji ar cukuru, kad man tā aptrūkās, kaimiņ!

Šokolāde kā ciemkukulis, šokolāde kā atvainošanās, šokolāde kā nodeva zaudētās derībās, kā maksa par pakalpojumu...
Vienvārdsakot - simt un viens gadījums, kad dāvājam kādam šo saldo kakao veidojumu - šokolādi!

Reiz, darinot kārtējo produktu somiņu, kā vienu no produktiem gatavoju arī šūtu šokolādi. Viena pati par sevi tā izskatījās necili, tādēļ nolēmu tai izveidot ietinamo papīrīti!

Un tā es nonācu pie domas ietērpt arī īstu šokolādi!



Un šādā ietērpā pat parasta šokolāde var kļūt par neparastu, īpašu dāvanu!

Darbam būs nepieciešams:

1) 3 krāsu kokvilnas audumu gabaliņi
2) 3-4 podziņas
3) elastīgais diegs
4) mulinē diegs


Sākam!
1. Sagatavojam šokolādi un, novietojot to uz auduma izgriežam pamatni (ar aprēķinu, ka pret vidu garākās malas ir jāsaloka un vēl visapkārt jāatšuj ~1 cm plata maliņa


2. Piegriežam pārējos divus auduma gabaliņus - vidējo, kurš ir no visām malām par apmēram 1cm mazāks kā pati šokolāde
un augšējo, kurš ir tieši tik liels, lai uz tā izvietotu vārdu "šokolāde".

3. Uz mazākā auduma, tātad, ar izmazgājamo flomasteru uzrakstām "šokolāde".
Nogriežam mulinē diega pavedienu un sadalām dzīparu uz pusēm, tā, lai tas ir plānāks.
Izšujam vārdu un izmazgājam mazo auduma gabaliņu, lai nav flomastera pēdu.

4. Uzšujam mazākos audumus uz lielā pamatauduma (neatlokot malas, vienkārši ar zigzagu ).
Lielajam gabalam atlokām ~ 1cm platu malu visapkārt un nošujam zigzagā.
Vienā no garākajām malām šujot ievietojam 3-4 sagatavotas elastīgā diega cilpiņas.


5. Lai cilpiņas "skatītos" uz ārpusi, nevis uz iekšu, kā šobrīd, kā arī tamdēļ, lai cilpiņām veidotos pareiza forma, atliecam tās vajadzīgajā virzienā un, sākot no labās puses ar 6kārtīgu mulinē diegu, atšujam cilpiņas. Mulinē diegu labajā pusē smuki sasienam divos mezgliņos un nogriežam diezgan īsus galiņus.
Tad katrai cilpiņai pretīm piešujam pa mazai podziņai.



Šokolādes ietērps gatavs!
Man tas aizņēma apmēram 15 minūtes (ja neskaita brīdi, kamēr žūst mazais gabaliņš ar uzrakstu.) 



Tagad tikai atliek pārsteigt tās saņēmēju ar savu oriģinalitāti un saņemt komplimentu!
Lai izdodas!

Ierakstīt komentāru