Otra dzīve bērnu krekliņiem( 3. daļa). No krekliņa - vasaras kleitiņa!

23:06

Lai arī vēl pat līdz dārzam neesmu tikusi, izlaižot šo pavasarīgo posmu, ar vienu kāju jau esmu ielēkusi vasarā.
Tāpēc turpinu sāgu par bērnu krekliņu atdzimšanu dažādos veidolos. Šodien parādīšu savu variāciju par tēmu "Kleitiņa vasarai".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iepazīstieties ar sirsniņkrekliņu!


Pretenzijas - pašā vēdera vidū iepriekšējais īpašnieks saķēpājis ar pildspalvu + neatmazgājamas piedurknes.

Kā var noprast pēc bildes augšā, izgriežam kleitiņas augšdaļu. Sameklējam vasarīgu audumu, kuram manā gadījumā vajadzēja krāsu ziņā sapasēt ar sirsniņu un vēl būtu jauki zināt, cik garu šūsiet kleitiņu par etalonu izmantojot kaut vai jau kādu no esošajām kleitiņām.

1. Izgriežam dubultā pārlocītu auduma gabalu, kas nedaudz (apmēram par 10 cm katrā pusē) platāks par augšiņu.
2. Apakšējo malu divreiz atlokām un nošujam.
3. Sašujam sānu kopā veidojot noslēgtu "cauruli".


Izgriežam apakšu uz kreiso pusi, ievietojam tajā kājām gaisā augšiņu (augšas daļa un apakšas ar labajām pusēm kopā). Sākumā saspraužam sānu vīles, tad izlīdzinām apakšējā auduma garumu ar augšiņas, veidojot faltes priekšas un aizmugures centrā.


Nošujam. Atlokām izveidojušos vīli pret apakšējo audumu no kreisās puses un nošujam vēlreiz, tādējādi noplacinot vīli.


Sagatavojam vajadzīgā garuma un platuma maliņas piedurknēm no elastīga trikotāžas auduma (jo ar tādu vieglāk manevrēt :))

Smalki nepaskaidrošu, jo viss jau redzams tālāk bildē - piešujam piedurknēm maliņas. Atcerieties vien to, ka abas reizes maliņu šujam tieši no labās puses.

Kad maliņas piešūtas, variet izskaistināt kleitiņu ar kādu piepasīga auduma "brošiņu"!


You Might Also Like

0 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!