Darbs turpinās!

02:06



Drusku vēl esmu tādā kā eiforijā un tomēr - tas nav liedzis manām - mammas - rokām atkal radīt ko jaunu!

Un atkal jau lietiņas Emīlijai... Zinu, ka ir lasītāji, kas gaida, kad būs kāds apģērba remake arī puikam. Tas ir plānos - noteikti, noteikti! Grasos atkal ielēkt "Celebrate the boy" virsrakstā un ja ne mēnesi, tad nedēļu vismaz, radīt lietas tikai puikām! Bet ne šobrīd. Nikam tika robots, tālab nu bija māsas kārta :D

Kleita no džempera.

Savā 50 santīmnieku humpalbodē sadabūju feinu strīpainu kokvilnas/poliestera džemperi. Man ir kaut kas uz strīpām! That`s my thing - kā šodien Niklāva multenēs mācīja... Strīpainiem krekliņiem, džemperiem un legingiem allaž ir priekšroka citu vidū :DDD
Nezinu - varbūt tā ir ģeometrija, varbūt secīgums, varbūt raksta peredzamība - kaut kas man liek mīlēt strīpainus izstrādājumus! Bet, atgriežotiespie Refashion tēmas - sezonas vajadzība - džemperkleita. Emsī ir tikai viena ne pārāk bieza, ne pārāk plāna kleitiņa - prasījās pēc otras. Nu ir divas!



Un, tad sekoja viens neparedzēts darbiņš. Kamēr strādāju ar tekstila krāsu, EmSī paķēra krāsas burciņas korķīti un sasmērēja pirkstus, kuri, loģiski, momentā tika noslaucīti krekliņā :D
Krekliņu mums ik kā netrūkst, taču mest laukā žēl! Un arī nevajag! Jo šajā gadījumā var "izārstēties ar to, ar ko saslimis"! 

Krekliņa glābšana.

Vispirms uz nelīpoša papīra uzlīmēju līmplēvi - man palika pāri atgriezumi no līmējamās tāfeles. Var arī nepārlīmēt līmpapīru uz cita papīra, taču menējais bija tik ļoti sarullējies, ka vajadzēja uzlīmēt uz līdzenas virsmas. Tad uzzīmēju "E" burtu vēlamajā lielumā. 
Burtu izgriezu, līmplēvi noplēsu un uzlīmēju uz krekliņa.

Pirms krāsošanas krekliņā ieliku iekšā grāmatu, lai krāsa neizsūcas cauri abām kārtām! It kā sīkums, bet noderīgs, jo pavisam viegli var sanākt riktīgs "UPS"!




 Atliek vien nopindzelēt! Iespējams, ka ota nav labākais variants šim darbam, bet visai pieņemams - sevišķi ja runājam par to, kā lietas darās mājas apstākļos.:D Kamēr krāsoju burtu, ievēroju, ka uz krekliņa ir vairāki rozīgi traipi no iepriekšējām reizēm - tā kā - mākslai vietas te vēl gana! :D


 

Kad krāsa drusku apžuva un sasūcās, plēsu nost līmplēvi un nesu gludināt. Ir arī opcija nolikt uz radiatoriem un ļaut pa nakti izžūt. Vai jums būtu tik daudz pacietības? :D Man nē! Tāpēc parasti gludinu. Tas nav manas fantāzijas auglis - šādu iespēju paredz arī ražotājs un norāda to uz krāsas burciņas!:D

Paņemu nevajadzīga auduma strēmeles, uzlieku zīmējumam no abām pusēm un riktīgi visu izžāvēju ar karstu gludekli! ar visu grāmatu vidū, starp citu! Dikti baidījos, ka krāsa var izspiesties caur abām kārtām!



Un tad - lai notušētu negludumus, kas radušies procesā, kā arī padarītu darbiņu fifīgāku, nošuvu visapkārt burtiņam ar kontrastējošu mulinē diegu! 





Nu re! Atkal divi jauni apģērba gabali mazās dāmas garderobē!  Īzī pīzī! :DDD

P.S. Sasodītā rudens/ziemas sezona ar sasodītajām slikta apgaismojuma iekštelpu bildēm... Man poparāts šitādus skatus nu nekādi negrib smuki uztaisīt! Fotogrāfiju kvalitāte ...eh... ko nu tur gausties... :D Labāk iešu kaut ko uzšūt!

You Might Also Like

6 comments

  1. Ļoti jauki tērpi mazajai dāmai! :)

    Laine, saki, vai esi mazgājusi jau kādu tērpu, kas izdaiļots ar tekstila krāsām, ko tā krāsa dara- vai nenotiet nost? Manai tekstilkrāsai tehnoloģija tāda pati- uzkrāso, nožāvē, nogludina...

    AtbildētDzēst
  2. Eu, Super! Kā vienmēr! Nu neko darīt - apbrīnoju Tevi! :)

    AtbildētDzēst
  3. Vot, jā, Aija! tieši neilgi pēc krāsošanas nācās krekliņu mazgāt un es drusku ar bažām metu iekšā! Viss kārtībā! Iznāca laukā tāda pati, varbūt drusku tikai gaišāka un nebija vairs to kontrastaino krāsas sabiezinājuma pleķu! Tā kā mazgā droši - ir ok.!

    AGA - paldies, kā vienmēr! Galvenais, ka ar tādu burciņu pietiek daudziem jo daudziem darbiem!

    AtbildētDzēst
  4. jāatzīst, ka mazā Čika jau zin, kas jādara, lai māmiņa sarosītos uz ko jaunu un feinu :D
    Sākumā likās, ka tas burtiņš pa lielu, bet uz modeles izskatās ideāli - ļoti smuki izskatās ar apšūto maliņu

    AtbildētDzēst
  5. Krekliņš izskatās ļoooti "smuki"! :) Atkal labs darbs padarīts!
    Esmu daudz zīmējusi ar melno tekstilkrāsu - gan uz tumšāka, gan balta krekla - nekas neiet nost un nebalē arī peč vairākām mazgāšanām un arī lielos grādos. Ar tiem speciālajiem auduma flomāsteriem gan drusku pabalē pēc kāda laika.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!