Krellītes Lellītei!

01:27

Laikā, kad visi svin Miķeļdienu laikam esmu vienīgā, kas par to neraksta. Man īsti nav Mikeļdienas tēmas. Bet no šiem manis uzrakstītajiem pirmajiem diviem teikumiem vien ne viens vien gūglētājs, meklējot "Miķeļdienu" nākamgad nonāks manā blogā :DDDDDDDD

Paskaidrojiet - Miķeļdiena ir tie paši vecie ražas svētki? Ja tā, tad tos dārziņā un skolā allaž atceros kā vienu riktīgi patīkamu reizi gadā, kad biju neizsakāmi lepna par savu mammu un viņas izdomu, jo mani dārzeņšedevri allaž ieguva vislielāko apbrīnu - tas nu reiz mammas nopelns!

Mēs šo smuki sagraizīto dārzeņu laiku, savukārt, pavadām darbojoties ar visu, kas pa rokai. Man šobrīd uznākusi pamatīga iedvesma katru dienu kaut ko jaunu iemācīt bērniem, tāpēc nebrīnieties par milzumdaudzajiem darbošanās ierakstiem! :D
Un tikai pēc nedēļas darbošanās vien redzu milzīgus panākumus!

Nospriedu, ka diena līdz 12:00 tāpat paskrien nemanot - ģērbšanās, brokastis, tāda kušņāšanās pa virtuvi vien sanāk. Un tad vēl tā sēdēšana pie datora -  izdragājot caur e-pastiem, blogiem, draugiem, Stumble (tad, ja viss izlasīts, bet kafijas krūzē vēl pāris malciņu). Starp citu par "Stumble!" man atsevišķs stāsts, bet par to citreiz. Vienvārdsakot - pēc brokastīm (un saīsināta vai izslēgta visa pārējā pieminētā) tagad mēs allaž darām kaut ko lietderīgu - un tā līdz māsai ap 13:00 uznāk snaudiens.

Pirmdien, piemēram, Niklāviņš pats sev izdomāja nodarbošanos, kad ieraudzīja manus pēdējos Tiger koka bumbiņu pirkumus. Gluži kā multeņu kanālā Playhouse Disney, ko brālis skatās māsas pusdienlaikā, viņš sagribāja savērt lācim krelles!


Pirmās krellītes tika savērtas uz komplektiņā ietilpstošās makšķerauklas. Sākumā neiedomājos pie  adatas piesiet mezgliņu, tāpēc mocījāmies desmitiem reižu verot atpakaļ diegu.
Kad pirmās krelles bija gatavas,...


...sākās darbs pie otrām! Šoreiz bijām gudrāki - izmantojām šauru lentīti un pirmo bumbiņu piesējām. Tāpat piesējām arī mazu mezgliņu pie adatas! Paskatieties uz šo nopietno  rotu mākslinieku:




Un ar kādu rūpību jaunās krelles tika uzviltas īpašniecei!



Māsa, kurai tāāāāā patīk pucēties, ātri vien krelles nočiepa! Grūti spriest, kam krelles piestāv vairāk! Galvenais, ka visi priecīgi  - Niklāvs par darbiņu, Čika par rotu un mamma par darbošanos un Niklāva pacietīgo attieksmi pret darbiņu!

You Might Also Like

12 comments

  1. :) lasu un smaidu - cik mīļi bērņuki :) Cik jauki, ka lielais brālis māsai tādu burvīgu krelli var uzvērt (lai arī šoreiz nebija domātas māsai, bet galvenais taču ir fakts, ka VAR)

    Tai pat laikā ar šausmām domāju par brīdi, kad mans meituks tiks klāt pie maniem pērļu krājumiem...
    Ja nav noslēpums, kur tu pērc šīs smukās koka bumbiņas?

    AtbildētDzēst
  2. ... un jā - Miķeļdiena ir tā pati dārzeņkompozīciju diena, ko gatavo vecāki, lai pārspētu meistarībā citus vecākus, bet bērni nestu uz b/d izstādēm kā savus meistarojumus :D

    AtbildētDzēst
  3. ...un dārzeņu audzētāji, arī amatnieki dodas uz tirgiem to visu smuki notirgot...
    Jauka darbošanās...bērni dievina pērles! Zinu kādas jaukas 2-gadīgas dvīņu meitenes, kas mostas no pusdienas miedziņa, ja izdzird, ka mamma taisa vaļā pērļu atvilktni ;)

    AtbildētDzēst
  4. Nu re, Laine, jūsu mājā arī kreļļu ēra sākusies! :) :) Cik jauki!

    AtbildētDzēst
  5. Forši! Kad man beidzās viss veramais, pat sagriezti kokteiļa salmiņi, es devu makaronus krāsainās dzijās vērt. :D

    AtbildētDzēst
  6. Diānai- vēl ir skaisti, kad tos makaronus nokrāso!Sanāk fantastiskas krelles:))

    AtbildētDzēst
  7. Jā, makaronus mēs jau esam vēruši, bet todien nebija mājās neviena cauruļmakarona - tas mums vēl ir TO DO darbiņš!
    Papildjautājums visām/iem - kā jūs tos makaronus (ar ko ) krāsojat?

    Un, Inese, Es jau reiz rakstīju, tāpēc iedomājos, ka visi baigi zin, kur es tās bumbīnas ņemu ! :DDDDD

    Alfā ir tāds veikals TIGER - visādu noderīgu, puslīdz kvalitatīvu sīklietu veikaliņš!

    AtbildētDzēst
  8. paldies, būs vēl viens iemesls sarosīties līdz Alfai :)
    P.S. kaut kā esmu palaidusi garām info par bumbīnām :), acīmredzot tajā brīdī nebija aktuāli

    AtbildētDzēst
  9. Tu ieinteresēji mani ar vārdu Stumble. Paskatījos es ar', bet tagad ar nepacietību gaidu tavu stāstu par šo padarīšanu (lai pašai viss nav jāpēta smalkumos :)))!

    AtbildētDzēst
  10. Šodien pabiju Tigerā - nu ir pilna māja ar bimbuļu bumbuļiem ... un vēl viskautkas cits paķērās.
    Tas nu ir veikaliņš, kurā man labāk iegriezties retāk, citādi bankrotēšu :D
    Paldies tev par info :)

    AtbildētDzēst
  11. Vo, vo.... It kā latiņš, divi, beigās pie kases šoka terapija! :DDDDDD

    AtbildētDzēst
  12. :D tā arī bija - īpaši, kad man pie kases mīļi piedāvāja pa 10 sant. iegādāties lielo maisu - tad nu gan apstulbu - vai tiešām tik daudz esmu sagrābusies... :D
    Bet skatoties, kā meitiņa šodien spēlējās ar tiem bumbiņu krājumiem (vēl arī mazais brālēns Adrians bija paciemoties - nu arī viņa mammai jāiepērk bumbuļi :D), štrunts pa naudu - tas taču ir to vērts!!!
    Tā kā mums līdz krellītēm vēl jāpaaugas, tad man šodien jau dzima cita ideja, kā var ar tām spēlēties mazie pirkstiņi - ja izdosies to realizēt, ielikšu infu :)))

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!