Roboti.

01:55

Šīs vasaras sākumā māsa mani iepazīstināja ar "Marina and the Diamonds" dziesmu "I am not a robot". Man tā pamazām iepatikās un attiecīgi tika klausīta pietiekoši daudz reižu. Nu tieši tik daudz, lai vasaras beigās, izdzirdot Lindex reklāmu pa televizoru, Niklāvs palēcienā skrietu pie manis un teiktu "Māmī, māmī! Ro(u)bot song!!!"
Tā mūsu mājās ienāca roboti... Nē,  protams, dinozaurus tie vēl nav izkonkurējuši, taču interesi radījuši pietiekošu. Arī man - tāpēc vakar, kad Niklāviņš izvilka no skapīša plastilīnu un sagribēja kopā palipināties, pirmais, ko ienāca prātā uztaisīt bija robotiņš.

Uztaisīju robotu un uz brīdi aizgriezos, lai pagatavotu kafiju. Pa to laiku dēls bija izveidojis pats savu robotu!!! Savu pirmo robotu! Savu pirmo plastilīna būtni vispār! Tiiiiiik mīļi!






Nolēmu uzsākto tēmu todien paturpināt un, kad uz jautājumu "Gribi, mamma uzšūs tev robotu?" Saņēmu apstiprinošu atbildi, ķēros pie lietas! Tik sen nebiju šuvusi kaut ko citu kā kubus! :DDDDDD
Lai arī tās dienas vakarā Niklāviņš aizmiga robotu nesagaidījis, pasēdēju virsstundas, piešuvu robotam rokas un kājas un noliku to vietā, kur dēlēns no rīta tam uzskries virsū! Un šorīt pamodos no kārtējā priecīgā "Māmī, māmī - ro(u)bot!" izsauciena.


Visādi centos padarīt robotu "jūtīgu"- kā tajā dziesmā: "I`m vulnerable, I`m vulnerable... "
Un man šķeit, man sanāca. Mani palīglīdzekļi efekta panākšanai:
1) Melanholiska grimase
2)Uz vēdera ekrāna uzšūts sirdspuksts
3) Uz muguras uzšūta kabata ar sirsniņu virsū


Robotu sauc Noks... Traki, vaine? Vārds radās, kad darbiņš bija pabeigts un ievēroju, ka uzšūtajā baltajā burtu/ciparu kvadrātā uz vēdera izceļās 4 burti - no tiem arī tapa vārds. Pieņemu, ka Niklāvs savu Noku ar laiku pārkristīs :DDDDDDDD Bet pagaidām - neskatoties uz sarežģīto vārdu - viņi ir lieli draugi!

Kas var būt labāks par iztrakošanos ar draugu?...:


Tā vien liekas, ka Noks saka: "Guess wha-a-a-a-t? I`m not a robot, a robot..." :DDD

You Might Also Like

13 comments

  1. fantastisks draugs :)
    Vai taviem bērniem jau nav radies priekšstats, ka mamma var visu?

    AtbildētDzēst
  2. riktīgi jūtīgs...! skaistulis:) un visiem puikām, kas sēž mammām klēpī pie datoriem, iemirdzas acis..

    AtbildētDzēst
  3. tik foršs! :) vispār jau tās pašdarinātās rotaļlietas ir īpašākas un nenoliedzami skaistākas kā tās-veikalu plauktos :)lai radoša dieniņa!

    AtbildētDzēst
  4. Mani šajā visā aizkustināja teksts "Gribi mamma uzšūs Tev robotu?"...cik superīgi, ka dir tāda mamma, kas spēj īstenot bērna vēlmi:)

    AtbildētDzēst
  5. Guess whaaatttt - soreiz Tu mani pamudināji noklausīties Marinas "I am not a robot". :) Un jā, man vienkārši jau trūkst vārdu, lai izteiktu sajūsmu par taviem darinājumiem! Vēl viens izcilnieks!Jauku dienu Tev un bērniem (un nu jau arī Nokam:))Aga

    AtbildētDzēst
  6. burvigs draugs! un lielums arī labs!

    AtbildētDzēst
  7. Kā tur bija? Vunderbār? Tad es tā saku :)) Ideāla "lelle" puikam!!!

    (incanti-apstiprinajuma kods bija 'hersans', t.i. viņas dēli angliski :))

    AtbildētDzēst
  8. Zkss - tagad mana kārta brīnīties - kāds incanti? Kāds hersans? :DDDD Tu to domā tā kā vārda sakarā? Nepasapratu.... :DDDDD

    P.S. Irēna - kad pabeidzu robotu, secināju, ka tes ir tieši tikpat liels, cik lelles un melnais lācis - tātad man galvā ir kāds lielums, kas liekas ideāls, sanāk! :DDD

    AtbildētDzēst
  9. ... un pēdējā bildē jau īsti notrakojies un piekusis izskatās! :) Superīgs!

    AtbildētDzēst
  10. :D Laine,
    "incanti" nozīmē "interesanti"
    Kopumā Zkss ir pateicis, ka interesants ir fakts, ka komentāra publicēšanai piedāvātie burti, kas obligāti jāievada, lai pievienotu komentāru, esot bijuši "hersans", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmētu "viņas dēli" - tas attiecībā uz to, ka robotiņu tu šuvi savam dēlam un tāda sakritība, ka arī dators piedāvā šādus it kā haotiskus burtus, bet tomēr ar slēptu jēgu :D
    ...izskaidroju laikam vēl sarežģītāk, nekā Zkss :D

    AtbildētDzēst
  11. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Nē, Inese - man viss skaidrs - tagad pat zinu, ko nozīmē incanti! :DDDD

    AtbildētDzēst
  12. :D
    Pareizi-Inese! Tā arī bija. Es jau uzreiz saskatu zīmes-vai nu Lainei "spīd" vēl viens puišelis, vai nu robotēns tā kā dēlēns(jo sons(izrunā sans) ir daudzskaitlī).

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!