Silta vestīte no kašmira džempera!

22:47

Šodien pacīnīšos ar ekstrēmi lēni augšuplādējošamies ( ;DDDDDDDDDDD) bildēm un uzrakstīšu jums par to, kā no kašmira džempera divdesmit minūšu laikā uzšūt gadalaikam atbilstošu apģērba gabalu mazai princesei!

Vestīte no kašmira džempera.


Priekšdarbi:

1) piemeklējiet (skapī, humpalbodītē, citur) kašmira džemperi
2) izmazgājiet šo kašmira džemperi veļasmašīnā iespējami augstākā temperatūrā, neliekot klāt veļas mīkstinātāju - tas safilcēs džemperi un padarīs neirstošu

un tad sākam darbu!

1. Džemperim nogiežam abas piedurknes līdz ar plecu vīli. Tad piedurknes pārgriežam pa sānu vīli. Un, ja pieņemam, ka šīs būs vestes priekša un aimugure, nogriežam platākos piedurkņu galus tā, kā vēlamies redzēt vestes apakšmalu.


2. Gatavojam krāgu. Nogriežam džempera apkšmalu tā, lai, atlocīta dubultā, tā veidotu krāgas augstumu.
Gabalu attiecīgi saīsinām līdz vēlamajam izmēram - apmēram tik pat platu, kā vestīte pati (es to darīju tīri pēc acumēra, bet variet apmērīt bērna plecus).
Krāgu gar sānu sašujam kopā.


Tagad jums vajadzētu būt apmēram šādiem gabaliem:


3.Izveidojam padusītes vestes pamatnei un nošujam sānu vīles. Nedz apakšmalu, nedz padušu daļu vairs nekā īpaši neapstrādāju, jo, kā jau minēju, tās neirst!


4. Abas daļas izgriežam uz labo pusi un krāgu ar vīli centrā ieliekam pa vidu pamatnei. Sakārtojam simetriski pret centru un nošujam.


Izvelkot ārā krāgu jūsu vestīte izskatīsies apmēram šādi:

5. Atlokām krāguun nošujam visapkārt kā parādīts ar baltajiem punktiņiem:


6. Brīva vaļa jūsu fantāzijai - izveidojiet dekorācijas, kas padarīs jūsu vestīti par īpašu, jūsu gaumei atbilstošu mākslas darbu!
Es izvēlējos vestei pielaulāt 2 puķītes!


Vestīte gatava! Vai es neteicu, ka tas IR ātri? 
Lai labi valkājas!





You Might Also Like

12 comments

  1. Nu ļoooti šika vestīte!

    AtbildētDzēst
  2. ļoti skaista vestīte - ārkārtīgi lietišķa un aizņemta maza dāma :D

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, meitenes! Nu mazā dāma man regulāri čiepj telefonu, tēlo, ka ļoti nopietni runā - tiešām smieklīgs skats!

    AtbildētDzēst
  4. Superīga vestīte mazai dāmītei!Tā krāsa -kā man patīk!!!Un noteikti tik siilta:))

    AtbildētDzēst
  5. Vai, nu man pilnīgi pašai sev tādu sagribējās! :) :) Laimīgā, mazā dāmīte! :) :)

    AtbildētDzēst
  6. Man ienāca prātā viens ieteikums - par apkakles piešūšanu. Nezinu tik vai mācēšu paskaidrot:-)
    Mans variants būtu - apkakli piešuj pie labās puses, tā, lai vīle ir uz kreiso pusi, tad loka uz iekšpusi(tagad ir locīts uz ārpusi)un to savienojošo vīli nošuj(pirms tam piediedzot) no labās puses tieši pa vai 1-2 mm zem jau esošās vīles - tas tā nebūtu tikpat kā redzama. Jo, ja šuj šādi - ne vienmēr tā vīle iznāk tik taisana kā gribētos, bet atrodas vietā, kuru redz visvairāk. Nu tā apmēram:-)) Bet ir jau OK arī šādi.

    AtbildētDzēst
  7. Var ja šūt šitā pat, tikai piediegt ar rokām un padarīt to neredzamu - jo tas atloks ir tas, kas labi izskatās - vīle man iespējams sķība (bet dzīvē to tā nevar pamanīt), jo neiespringu - neiespringu pat spolīti nomainīt - kā redzi, baltais diegs palicis - uznāca iedvesma un rokas gāja pacietībai pa priekšu!:D

    Bet, ja kas, Duka ir apģērbu modelētāja, tāpēc meitenes viņas padomā ir vērts ieklausīties!

    AtbildētDzēst
  8. Ar tavu vīli viss ir ok un diegs arī liekas pareizais(vismaz bildē) - es vienkārši tāpēc teicu, ka pašai ne vienmēr sanāk trikotāžu taisni nošūt, jo nav jau speciālās mašīnas, un - varbūt kādam noder:-))Bet - negribēju pamācīt(sliktā nozīmē).

    AtbildētDzēst
  9. Nē, nē, viss kārtībā - es to neuztvēru to kā pamācīšanu, nudien! ;) Tieši otrādi - tā kā tu zini par ko runā, domāju tavs padoms varētu būt vērtīgs!

    AtbildētDzēst
  10. kad kaut kas bez ce[pures un shalles buus puikam ?)

    AtbildētDzēst
  11. Labdien, vispār, vispirms, anonīmais taujātāj! Milzīgs paldies par vērīgumu - arī Niklāvam plānoju šūt vestīti - tikai ar kapuci.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!