CibriK vairojas!

02:03

Nu gan esmu tādā rakstu ideju pārbagātībā, ka nesaprotu, no kura gala ķerties klāt! Saules stari un dabīgais apgaismojums, kā arī zemā temperatūra ārpus mājas sienām mani iedvesmo vairāk gorīties iekštelpās ar fotoaparātu, kas neizbēgami noved pie teju desmit rakstu iedīgļiem! :D Bet palīdzēja šim procesam jau arī, kā minēju iepriekš, dator+ne+klāt+esamība. Tiešām iesaku. Laba lieta, ja patiešām ir jāstrādā! :D:D:D

Un šoreiz ķeršos pie CibriK! Nu patiešām - tas nosaukums jau tāds joks vien ir - Kristīne tā nokristīja manis darinātos Dilles kreklus... Bet nu jau uztapis viens krekliņš ar auniņu, rindā ezis, zirneklis un varbūt žirafe - tātad nekādi CibriK krekli vis nesanāks :) 

Bet vispār jau - tik ļoti, kā Kristīne saslavēja CibriK kreklus man e-pastā...! Nu pēc tādiem labiem vārdiem es nevarēju neuzšūt vienu CibriK arī Emīlijai! :)
Jo Dille savus kreklus nepārtraukti velkot uz dārziņu un pat uz operu gribēja vilkt, kad mamma viņai ieteica uzvilkt ko Skaistu !!!  :)))) Vai ir iespējams vienai krekliņšuvējai būt laimīgākai kā tad, ja tas cilvēks - nu tas, kam tas krekliņš patiešām domāts - mīl viņu bez gala un malas!

Čikai tagad CibriK kleita. Pēc tava pēdējā e-pasta, Kristīn`, man to vajadzēja izmēģināt :)







Un Niklāviņam eksperiments ar aunu... Jo manos krājumos ir melns karakula mētelis un auns man liekas vīrišķības iemiesojums  ;) :D:D:D:D!

Piemērīju vakarā bez krādziņas...


Rīta gaismā Niklāvs kreklu atteicās vilkt - ceru, ka tas pārejoši :D:D:D Viņam šobrīd ir ļoti daudz darāmā - "Art Attack" iedvesmojis mazo mākslinieku - papīrs mūsmājās aiziet rūkdams! :)





Skaidrs ir viens ( nu patiesībā skaidrs ir trīs, bet nebūsim sīkumaini :)) - ja gribu šūt šādus krekliņus, man kā ēst nepieciešams oveloks, tāpēc

1) Padalieties pieredzē - kādas firmas overloku iegādāties un kurā vietā?

Nākamais tiešām svarīgais jautājums:

2) Kā saukt šo krekliņus? Izsludinu konkursu - rakstiet savas versijas komentāros un, ja tiešām kāda no tām būs uz palikšanu, tad 3 krekliņi nosaukuma autoram par brīvu!

Un visbeidzot - vai paskatījāties skapī?

3) Ja pavasara (nu drīz jau taču) tīrīšanas laikā vēlaties tikt vaļā no trikotāžas t-krekliem - zināt, pie kā vērsties! Visticamāk mēģināšu izdomāt motivēšanas programmu, lai t-krekliņi ceļotu pie manis - nākošmēnes uzrakstīšu detalizētāk - pagaidām ir doma katru t-kreklu izmantot kā zināmu procentu atlaidi CibriK ( vai nu kā tos beigās sauks) krekliņam!

Ļoti gaidu jūsu informatīvi iedvesmojošos komentārus! Un - urā! Arktiskais sals ir prom!

You Might Also Like

30 comments

  1. Miegainais "labrīt" un manas divi santīmi (tā teikt) Tevis interesējošā jautājumā.
    1. Man pašai ir Brother overloks (pirku Rīgā, Bruņinieku ielas veikalā - adresi pameklēšu) un arī atsevišķs koverloks, kas ļoooti lieti noder T-kreklu šūšanas procesā, bet ir arī tā saucamie 2i vienā varianti. Ir arī ļoti labi overloku modeļi Pfaffiņam, ko arī es Tev silti ieteiktu iegādāties. Tie ir riktīgi darba zirgi. Vislabāk papētīt Ebay.de piedāvājumu. Tur tādu daudz - gan jauni, gan lietoti.

    Otrais jautājiens - CibriK ir varen piemērots, un der visiem zvēriņiem:)Tas taču ir Tavs brendiņš

    Trešai - eh, Laine, ja es Tev dzīvotu tuvāk, labprāt uzaicinātu pie sevis manu audumu plauktus pašķidrināt...

    AtbildētDzēst
  2. Jā, es arī neredzu iemeslu mainīt uz citu nosaukumu. CibriK ir super!

    AtbildētDzēst
  3. Tā, nu rīta kafija ir izdzerta, meita uz skolu aizvesta, pašai pirms darba ir vēl kāds brīdis - varu vēl šo to piebilst overloku sakarā.
    Vai Tev ir svarīgi, cik diegu overloks tas būs? Šeit ilustrācijai dažādas overloku šuves:
    http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/huskylock09/us/stitches/
    Bildes ir no Huskylock (arī ļoti laba uzparikte), bet nu tas vīļu apstrāde princips ir universāls visiem modeļiem.
    Es pati nedaudz nožēloju, ka man nav 5 diegu overloks, jo ar 5 diegiem vīle ir vēl drošāka. Paskaties pirktam trikotāžas apģērba gabalam, un dažiem tur redzēsi, kāda izskatās klasiskā 5diegu vile - viena vīlīte ir tāda kā ķēdītes formā kādus pāris mm atstatu no pārējo 4tru diegu veidotās malas apdares.

    P.S. Veikala adrese Bruņinieku ielā - 28.

    AtbildētDzēst
  4. Par overlokiem man nav, ko teikt, bet par nosaukumu gan - es ieteiktu droši šūt tos trīs kreklus Dilles mammai, jo esošais nosaukums ir labs! Ja būtu mana teikšana, es to "K" galā noņemtu nost, lai paliek vienkārši "Cibri" - "Cibri-krekls", "Cibri-kleita"... tas vārdiņš tiklab var raksturot zaķi, kā arī krāsu lēcienus krekliņos! :)

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti mīļi krekliņi! Es tā arī sauktu- MĪĻKREKLIŅI.

    AtbildētDzēst
  6. Manā galvā pagaidām, kā vienīgais iespējamais nosaukums ar dzīvo CIBRI zīmols.. :)
    Par overlokiem man ar nebūs, ko teikt,jo šobrīd esmu savas pirmās personīgās šujmasīnas meklējumos..ir noskatīta..un veikals arizvēlēts, tik jāiet un jārīkojas.. Es grasos doties uz Bruņinieku ielas veikalu (te jau pieminēto).. :)

    AtbildētDzēst
  7. Par zīmolu..Cibrik man uzreiz atmiņā iespēra-čibriku(saistībā ar Šķēli), bet nu tas tā..sorry..
    Čikas krekli?! ČikTīTop(Čikas T-krekli)?!

    Overloki...Man ir Pfaff 797(piecdiegu). Iesaku vecos dzelžus-smagāki, dzelzīgāki=ilgmūžīgāki, manuprāt, labāk nostrādāti. Arī lētāki :), kaut vēl papildus jāmaksā piegāde uz LV, kas tomēr nav lēta, jo prece smaga(mans ovītis atbrauca no ebay.co.uk). Var pētīt DE, bet pieredze rāda, ka vācieši ir traki uz labām vecajām mantām un maksā vājprātīgu naudu par lietotām, bet tiešām labām lietām.
    5 diegu izmantoju reti. Šuju ar četriem, līdz ar to neizjūtu vīles dūrienu tik traki. Turās viss.
    Ja ir naudas pietiekoši, tad iesaku http://www.husqvarnaviking.com/ko/882.htm vai arī šo http://www.pfaff.com/global/20289.html

    Starp citu. Ir arī šujmašīnām pieliekamas aparātiņš, ķip pēdiņa, kurai ir overloka funkcija-nogriezt lieko. Uz sitienu gan nepateikšu kā sauc, redzēju man šķiet Brotherim(varbūt Janomei???)Maksā uz apm 30Ls(ebay, svešā naudā, LV diez vai kur piedāvā).

    AtbildētDzēst
  8. Nosaukums jau ir izdomāts! CibriK tiešām ir piemērots visiem topošajiem krekliem un kleitām.:)
    Ar interesi sekošu līdzi tēmai par overlokiem, jo arī esmu tāda meklējumos.

    AtbildētDzēst
  9. Atļaušos izteikties par vārdu Čika. Teikšu kā ir, kad pirmo reizi izlasīju, bija liels izbrīns, ka tā var saukt bērnu. Bet ja jau tas ir mīļvārdiņš, lai būtu. Taču kā zīmolu gan neizmantotu tādu vārdu, tomēr tas ir visnotaļ divdomīgs. Ja grib izaicinājumu, OK, bet bērnu apģērbiem tomēr tas būtu tā kā nedaudz ne tas.
    Atvaino, negribēju nevienu aizskart vai aizvainot, bet vārdu asociācijas kādas nu, tādas ir. :)

    AtbildētDzēst
  10. No sirds iesaku Brother M-1034D overloku (tieši šo http://www.brother.lv/index.php?selected=13&y=38&z=290 ) Nopērkams Rīgā netālu no Deglava tilta. Nav dārgs, turklāt kalpo izcili un jau gadiem, turklāt apkope un serviss tur tiešām ir izcilā līmenī - viņi mīl savu darbu un mašīnītes, vismaz tāds iespaids man radies :)

    AtbildētDzēst
  11. Paldies, jaukās meitenes!

    Nu Zkss - tas Cibrik jau tieši tāpēc arī tiek saukts par joku, ka raisa tevis minētās asociācijas :)
    Tieši tāpēc taujāju pēc jaunām idejām.

    Un par Cibri visu lopiņu kreklus saukt gan negribētu... Tomēr kāds ezim sakars ar cibri?

    Hela - turpretim ar vārdu Čika man neraisās nekādas divdomības un tu esi pirmā, kas uz tām norāda. Šādi mazais brālis nosauca māšeli viņas pirmajās dienās, jo bija skatījies multeni, kur integrē spāņu valodu un mazulīti mamma sauca par baby chica ( spāniski čika ir mazulis vai meitenīte, cik noprotu)...

    Par overlokiem - paldies - iedziļināšos, šajos vērtīgajos komentāros, kad nāks laiks... Cik noprotu, man vajag piecu diegu overloku, jo tikai tāds šuj plakanšuvi? Vai es kļūdos?

    AtbildētDzēst
  12. Es esmu to pulciņā, kas saka CibriK krekliņiem būt :D Manuprāt lielisks nosaukums un jau ir skaidrs, kas zem tā sagaidāms.

    AtbildētDzēst
  13. Laine, uzrakstīšu tev e-pastu.:)

    AtbildētDzēst
  14. Hela-saki skaļi!
    Chika starp citu jau ir = http://www.chikagraphy.com/, nekas rupjš angliski tas nav.

    A vot, kas Tavam krekliņam ir kopīgs ar Šķēles čibriku???:)

    AtbildētDzēst
  15. Ā...:D ja nu vienīgi tādi samaitāti cilvēki kā es trešajā bildē no augšas saskata čibrikus....:D

    AtbildētDzēst
  16. Nu vot tur gan tev, Zkss taisnība :D:D:D:D Samaitāta esi! :D Vai arī man ne tādi čibriki gadījušies ceļā, jo man tie mazie, pelēkie pusplakanie aušeļi ar vīlēm sānos nekādi neatgādina dildiņus! :D

    Bet - koncentrējamies, meitenes, koncentrējamies - atpakaļ pie darba! Tātad - CibriK nē, jo čibriki un tā
    Čika nē, jo ir vismaz viens cilvēks, kurš sāks uzbudināties no nosaukuma vien :D (Hela, tas draudzigi domāts :D)

    Tātad strādājam tālāk! :)

    AtbildētDzēst
  17. Nē, nē, es kāreiz visu uztveru vēsā mierā. :D
    Galvenais jau kas - lai cilvēks ir informēts. Un ja tad viņam viss ir pieņemams, viss ir kārtībā. :)

    AtbildētDzēst
  18. Mammas rokas - Mrok - > M"rock" . ha ha
    Tā kā tas ir reciklēts velkamais.. tad jau var kaut ko tīri sentimentālu - "Otreiz" "vēlreiz" krekli/kleitas/jakas/kombinzõni/vestes..
    Cibri kreklam man šķiet forši tas, ka viņam lēkā ausis.. tas ir tas cibri-cibri.. kaut kas kustās.. kas ir būtiski.. un skaisti.. arī aunam gribētu lai tie ragi būtu kā ausis piešūti:) nu tas cibri - cibri lai ar ragiem notiek.. Č un C ir tik ļoti dažādi burti:) un Ezis māk taisīt cibri- cibri.. dzīvē nudien māk:) viņš nemaz nav nekāds lēnais adatainais:) zvērs.. varbūt gliemezis nemāk cibri taisīt, bet nu viņš māk, ja no rīta to var atrast pie grieztiem.. viņam tas sanāk lēni, bet cibri. Cibri = lekt.lēkāt.priecāties.būt pozitīvam. ar K.. ja kleitas.. ar V ja vestes.. ar L ja lakati ha ha :)
    Bet patiesībā man vienalga, kā sauc, jo uz bērna tie krekli izskatās kā skaists papildinājums.. bērnišķīgs un īsts. īsts bērna krekls. un ja vēl reciklēts, tad skaists veids iemācīt bērnam vārdu - otreiz.

    AtbildētDzēst
  19. Lūdzu, lūdzu nedusmoties par aizrādījumu, bet pareizi būtu "OTRREIZ" ar 2 "R" burtiem..jo tas ir saliktenis otra+reize..
    Žēl, ka tas "Cibri" tiek āzēts, jo eži tiešām prot taisīt cibri-cibri..un citi zvēri ar..
    ......un šī doma man patika jo īpaši..."Cibri = lekt.lēkāt.priecāties.būt pozitīvam."

    AtbildētDzēst
  20. Mēs gan par lekšanu sakam cibric....
    A varbūt vajag kaut kā strīpas apspēlēt?

    AtbildētDzēst
  21. Laine, es pagājušajā gadā sev nopirku overloku tajā pašā veikalā, ko jau minēja Sarkanā Biete - www.sujmasinas.lv. Man ir Janome MyLock 744D overloks, 4 diegu. Janome mani pārliecināja kā stabila marka, par to atzinīgi izteicās arī mana šūšanas skolotāja un, kā viņa stāstīja - arī viņai pazīstams šujmašīnu meistars. Savukārt ar Bernina overlokiem mēdzot bieži būt problēma, ka viņiem ātri salūzt atgriezumu uzkrāšanas kastīte. Par Brother modernajām šujmašīnām un overlokiem esmu lasījusi neglaimojošas recenzijas, ka ātri lūztot, neizturīgi. Man pašai pieredzes ar tiem nav.
    Attiecībā uz 5 diegu overloku - nu nezinu, man tas šķiet lieki. Jo, ja grib tādu virsējo vīli kā rūpnieciskajiem izstrādājumiem, tad ir vajadzīgs koverloks. Tā ir vēl cita mašīna ar citu cenu. Un visas tās mašīnas jau kaut kur ir arī jāglabā! :))

    AtbildētDzēst
  22. Nu jā, Cibri + C - arī mūsmājās tā apzīmē lēkšanu zaķim...

    Manuprāt vārdam jābūt īsam, bez garumzīmēm, bez divdomīgām nozīmēm citās valodās un tajā pašā lai ir daudznozīmīgs un ietver sevī domu par bērnību, par zvēriņiem, par otRReizējo izmantošanu :) un pozitīvo attieksmi pret visu iepriekšminēto!

    Drīz laidīšu nākamo rakstu, taču Prāta vētra un piesolītā balva paliek spēkā, tāpēc droši turpiniet šeit vai uz e-pastu!

    Paldies par iesaistīšanos! :)

    AtbildētDzēst
  23. Nu, super! Tik daudz diskusiju par "Mammas Roku Zvēriņdrēbi"! Man patīk!

    AtbildētDzēst
  24. Tēma par overlokiem man ar kā reiz aktuāla, jo kādu laiku jau briestu šim pirkumam. Man gan šujmašīnai ir visādi, pat it kā diezgan labi overloka dūrieni un pēdiņas pielāgojamas, bet nu tas nav tas un, manuprāt, vispār nav ar īstu overloku salīdzināms.
    Man bijusi pieredze ar vairākiem Berninas overlokiem - par nožēlu Berninai, bet diemžēl nevaru pilnīgi nevienu labu vārdu par viņiem teikt, jo visādas nesakarīgas kaprīzes - tad kādu no diegiem nešuj, tad mudžinās, utt.. pat vnk nesaprotami un faktiski beziemeslu defekti. Kad pirku šujmašīnu un arī tagad, domājot par overloku, izlasīju gana daudz no internetā atrodamā - tā kā par Brother daudz sliktu atsauksmju, tad arī tādu nepirku. Man pašai ir Janome šujmašīna, kuru pirku sujmasinas.lv - tā kā esmu ļoti apmierināta gan ar servisu, gan savu šujmašīnīti, tad domājot par overloku - pirmais manā izvēļu listā ir Janomes overloks, tāpat kā Plūmītei. Otrs, ko apsvērtu būtu Husqvarna, kas arī no viņiem.
    Domājot par overloku, man liekas, ka pilnīgi pietiek ar 4 diegiem, tad svarīgi, lai diegu savēršana būtu vienkārša + noteikti ir vajadzīga, kastīte, kur viss sakrīt, jo pat lai cik maz grieztu - ja nav kastītes, apkārt vienmēr ir haoss un nebeidzama putekļu, diegu galu, utt mazu atlikumu tīrīšana. Nu tas mans viedoklis īsumā :)
    Bet par krekliem - Kristīnes cibrik nosaukums man liekas tik labs, ka labāku neredzu jēgu domāt :)

    AtbildētDzēst
  25. Man arī šķiet, ka CibriK ir vislabākais variants, un jau tagad, kad dzirdu vai lasu šo "CibriK" uzreiz pirmā doma ir par Taviem Laine darbiņiem. ;-)
    Variants : Hop... (Lēciens. vecā t-krekla "lēciens" uz augšu un pārtapšana par jaunu. Tā kā domāti bērniem, tad tas vien nozīmē, ka visu laiku ir kustība un lēciens pēc lēciena.) Es vēl katru papildinātu, piemēram: Hop...cibric, Hop...buku, hop...vau, hop...nau, hop...mu, hop...fuk Kaut arī šeit, ja ļoti grib, var ieraudzīt divdomības ;-(.
    Bet kā jau teicu no paša sākuma, es tā pat uzskatu, ka vislabāk tomēr jau ir esošais CibriK.

    AtbildētDzēst
  26. Man arī patīk CibriK. Ļoti jauks nosaukums, un man nekādas divdomības neizraisa. Bet es tikko kaut kā pēkšņi izdomāju vienu savu variantu, kurš pēc manām domām atbilst "Manuprāt vārdam jābūt īsam, bez garumzīmēm, bez divdomīgām nozīmēm citās valodās un tajā pašā lai ir daudznozīmīgs un ietver sevī domu par bērnību, par zvēriņiem, par otRReizējo izmantošanu :) un pozitīvo attieksmi pret visu iepriekšminēto!"
    Mans variants: Re!Petit
    Skaidrojums: "Re!" kā izsauksmes vārds, kas pauž izbrīnu, pārsteigumu un īstenībā arī prieku (un man arī šis vārds savā ziņā asociējas ar bērniem un bērnību, jo parasti tieši viņi ir tie, kas par kaut ko brīnās un priecājas visspilgtāk, savukārt arī šie aoģērbi ir gan pārsteidzoši, gan priecīgi, gan spilgti) un tajā pašā laikā šajā vārdā ir iekļauta otrreizējas pārstrādāšanas simbolika. Vārds "petit" - gan kā "pet" ("iemīļots dzīvnieks", "mīlulis"), gan "it" ("tas" ar domu par to, ka simbolizē konkrēto lietu - apģērbu), gan viss vārds kopā "petit" ("mazs", kas attiecas gan uz bērniem, gan dzīvnieciņiem, par cik tev viņi tādi mīlīgi, nevis lielie, ļaunie meža zvēri :D)Kaut kā tā man uzbrainstormojās iespējamais nosaukums! Bet saku vēlreiz - man tiešām ļooooti patīk jau esošais variants CibriK un īsti nešķiet, ka to vispār vajadzētu mainīt! ;)

    AtbildētDzēst
  27. Es biju vasarā Janome tirzdniecības uzņēmumā, tur ir viens lielisks overloks, bet cena ar laba, taču ražot Japānā, man īpašniece teica, ka tie kas no japānas nāk ir kolosāli aparāti, un tā pat plakanšuves mašīna, ar super laba! Man parādīja dažādus dūrienus, kā mašīna strādā, tur tiešām var aizbraukt uz Bruņinieku ielu uz visu izpētīt, izrunāt, ļoti atsaucīgi.

    AtbildētDzēst
  28. papildus info daudzi JANOME aparaati naak no Ķīnas

    AtbildētDzēst
  29. Nosaukuma sakarā..pierakstīju tos, kas man te vienā brīvbrīdī ar kafijas krūzi dialogā radās..
    rakstīšu visus..varbūt kādu iedvesmo īstajam nosaukumam uztapt.. :)
    Heisā-Hopsā
    Hop-hop
    Astes
    Astes & ausis
    Ķepas
    Pēdas
    Tipu-tapu!
    CAPS!
    Spārni & kājas & astes
    K. A. S.! (kājas, astes, spārni)
    Dabas taka
    Meža taka
    SPUDŪC!
    .......kādam brīdim pietiks..

    AtbildētDzēst
  30. Mīļākais paldies visām jums! Īsts breinstormings! Cik dievīgi! Ilze - kofeīns dara savu - birst kā no pārpilnības raga! :D
    No taviem variantiem man visforšākais šķiet "CAPS!"

    Bet gandrīz vienlaicīgi ar Līgu nonācu pie domas, ka nosaukumā vajadzētu to RE!

    Galu beigās - tas CibriK jau tik ilgi tiek skandēts, ka jau sāk pielipt ( nu vismaz uz piegrieztnēm jau uzrakstīju Cibrik! :D

    Un paldies visiem, kas sāk krāt krekliņus šo mazkrekliņu nākotnes plāniem! Katrs krekliņš būs kā atlaide jūsu zoo kreklam :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!