Bērnu istaba...

02:02







Komentāru šoreiz maz -  lai runā bildes! Bērnu istaba, kurai, ticu! Bērnu istaba, kuru esam iekrājuši/ieveidojuši = maz pieaugušā, daudz bērna!
Atzīšos - es neizprotu veikalu mīkstās plīša mantas... Es pati maza būdama ar tām nerotaļājos, man zināmie bērni pirms gadiem 10 arī nē un neredzu, ka to darītu Niklāvs un Emīlija... Bet dažas no šīm rotaļļietām ir tik skaistas, ka nespēju tās nevienam atdot! :D

Kuras ir jūsu mazo iemīļotākās rotaļlietas?


You Might Also Like

8 comments

  1. Ļoti patīk bērnistabas bildes, tur ir sava pasaule! Arī es taisu fotosesiju ar meitas mantiņām, kad būs gatavs, aicināšu virtuāli paciemoties! Bet tūlīt pabeigšu rakstīt par izstādi, kas, šķiet arī Tev varētu patikt!

    AtbildētDzēst
  2. Manējiem mantu ir ļoti, ļoti maz. Mēs dāvinām pa vienai rotaļlietai tikai uz Ziemassvētkiem un dzimšanas dienām, ir maz arī radu un draugu, kas brauktu ciemos, tāpēc bērni pārsvarā spēlējas ar papīru. Paši taisa visādus robotus un kuģus, un mašīnas, un vilcienus no papīra. Vienu dienu paspēlējas un nākamajā tīrīšanā (parasti svētdienā) izmet. Papīrs man nemaksā neko, jo mamma atdod darba vecās grāmatvedības apdrukas.
    Tā kā viņiem nav nevienas pašas lelles, mīkstās mantas ir pat ļoti pieprasītas. Bet vispār man izskatās, ka tāds īsts spēlēšanās vecums viņiem laikam ir pagājis, un nu daudz daudz svarīgāk ir pašiem kaut ko uztaisīt. Es nekad nevaru iziet no veikala, nesapirkusi lielos līmes zīmuļus - tie aiziet pa sešiem septiņiem nedēļā. Nupat vīram iztērēja litrīgo PVA līmi - pietika pusotrai nedēļai. Šad tad nopērku plastilīnu, pa kādai puzlei, vēl viņiem ir daži mazie Lego komplektiņi, jau stipri izvazāti un izzaudēti. To visu es stāstu tāpēc, lai paustu apbrīnu par Tavu kārtīgo bērnistabu, jo pēc manējo ārdīšanās ar papīriem un līmi bērnu istabas ir vienkārši necaurbrienamas. Es gan īpaši neuzstāju uz kārtību - man pašai gandrīz vienmēr ir nenormāls bardaks istabā ar šujamajiem, lāpāmajiem, pārtaisāmajiem, jūrascūkas sienu utt. Viņi paši zina, ka svētdienās ir jāsakārto, un viss.

    AtbildētDzēst
  3. Re, man ir izņēmuma bērni - ar mīkstajām mantām ir ļoti ļoti daudz spēlējušies. Jau kopš agras bērnības - vizināja mašīnās, sēdināja aplītī, izdomāja visādas rotaļas. Es arī ļauju ņemt līdzi ārā - gan vasarā, gan ziemā - ar ragavām ir vizināti, batutā lecināti lāči... Mājās vēl esam spēlējuši visvisādas rotaļas, piemēram, Zini vai Mini ar lāčiem u.c. Zinu, ka parasti bērni nespēlējas ar mīkstajām mantām, bet es redzu un priecājos, ka manējie tās izmanto tik daudzveidīgi. Tāpat jau ir viens maiss, kas netiek izmantots. Puika ļoti aizrautīgi spelējas ar lego. Tur gan ir jāskatās, lai neizmētā un visu kārtīgi saliek pa kastītēm, citādi pēc tam vairs nevar izmantot.

    AtbildētDzēst
  4. Njā, mūsmājās arī ir kaudze mīksto mīļmantu (turklāt visas viesu dāvinātas)..un mīkstās mantas ir lielās meitas mīļākās rotaļbiedres - tās dara visu, piedalās visādās aktivitātēs, noder jebkādai spēlei un idejai, un pielien pilna gulta, kad meita dodas čučēt..protams, aktīvi tiek lietoti zīmuļi, papīrs šķēres, krāsas, grāmatas..bet mīkstajām mantām ir sava stabila vieta ikdienas spēlēs un darbos..

    AtbildētDzēst
  5. Manai meitai 3,5 gv ir daudz mīksto rotaļlietu (lielākā daļa pārmantotas no māsas bērniem) - meita aktīvi ar viņām spēlējas. Vienu brīdi domāju, ka varbūt daļu kādam atdāvināt, bet tad secināju ka meita labi orientējas savā saimniecībā - ik pa laikam tiek izvilkta saulītē kāda no mantu maisa apakšas. Ejot gulēt tiek ņemta vismaz viena līdz, mums ar vīru arī iedalītas mantas ar ko gulēt, arī ārā ejot mēdz ņem vai ir ziema vai vasara. Iepriekš arī domāju ka nespēlēsies, jo biju dzirdējusi tādus tekstus no citiem, bet nekā. Otas, krāsas, papīrs, plastilīns protams ka cieņā.

    AtbildētDzēst
  6. Mīkstās mantas man pārsvarā ir ciemiņu sadāvinātas, paši vien tikai dažas esam pirkuši, pēdējie bija Maximas lāči, ar kuriem vienu brīdi tiešām aktīvi spēlējās. Bet topā vienalga ir manas šūtās, tagad vienmēr līdzi ir jābūt svītrainajam briedim un tamborētajai žirafei.
    Vēl daudz tiek izmantoti kluči.

    AtbildētDzēst
  7. Jocīgi, man bērnībā bija plīšu mīkstās mantas? pat manai mammai bija.hmz....
    Mūsu mājās ir izredzētās - mīkstās mantas - jo leilai meitai ir astma, alerģiska reakcija uz putekļu ērcīti (kā reiz fiksi avru saskaitīt- 5 gabali tādi:D), mantas tiek ļoti bieži mazgātas.
    Bet ja tā salīdzina, meitenēm patīk grāmatas, krāsošana un pārģerbšanās....puika maziņš viņš spēlējas ar daudz ko, mums gan mājās nav daudz moderno mantu no plastmasas (tikai tādas, kas jau ir ar 10 gadu stāžu - dažāda veida lego). Pamatā dažādas koku attīstošās mantiņas, kā piramīdas, teiksim lāču formā, koka puzlīši, ļoooti daudz koka kluči. Vēl aktīvi tiek leitotas reiz Pjer veikalā pirktas 3 pīti grozi, absolūts favorīts, arī mans, bildējot slingus, khem:)))
    Bet ir mums viena nelaimīga mantiņa, kuru bērni mīļo aktīvi viens pēc otra - disneja ēzelītis Īā (jeb nu kā pareizi viņu sauc?)
    Vispār Niklāvs jau kādu pusgadu pilnīgi noteikti brauc ar auto:D

    AtbildētDzēst
  8. mana Čiepa arī ļoti daudz spēlējas ar mīkstajām rotaļlietām, kas stipri iedragāja manu apņemšanos to tonnu ar mantām izmest :)))
    Puika bija lego fans - jau ļoti agrā vecumā lika sarežģītus modeļus, kas uz kastēm norādītajiem vecumiem viņam vēl bija tāla nākotne :)
    Bet mīļākās rotaļas tomēr ir ar dažādiem koka knibucīšiem, veramām bumbiņām, mazajām kinderolu mantiņām - nu visādiem sīkumiņiem, kurus var i murcīt pa rokām, i izspēlēt tematiski, i krāmēt un pārkrāmēt dažādos toveros... Un kā pa brīnumu mazajai meitiņai ļoti patīk grāmatas - šķirsta tās nepagurusi (un esmu nogrēkojusies tiktāl, ka ļoti reti viņai palasu, bet viņa pati lieliski tiek galā ar grāmatām :D)
    Tavas bērnistabas bildītes ir riktīgi feinas ar vienreizēju noskaņu - patiešām bērnistaba :)))

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!