Krēsla zona :)

22:26

He, nu zem šī nosaukuma tiešām var pašu Vellu sagaidīt :)

Šoreiz gribēju piefiksēt jums interesantu faktu, ar ko, esmu pārliecināta, saskaramies itin bieži! Proti - ir lietas, kuras tiek ražotas Latvijā, tad tiek eksportētas un tad nonāk atpakaļ mūsu zemē, JO "lai kaut ko labu dabūtu taču jābrauc iepirkties uz Ārzemēm! " :D Jo mūsu maziņais tirgusiņš (ļoti apzināti veidots vārdelis) nav tik liels, lai mūsmāju ražotāji pārdotu saražoto šeit.

Tā komiska situācija izveidojās pirms pāris gadiem, kad mana māsa no Zviedrijas atveda mazajiem IKEA Mamut sērijas krēsliņus, kas ražoti Latvijā! :D Skaisti!



Sveiciens pavasarī!
Vai arī jums gadījies līdzīgi?

You Might Also Like

11 comments

  1. vot ķe raz!!! - i nezināju šādus sīkumiņus :))) Es arī kādu laiku dikti gribēju savai Princesei šitādu IKEA komplektiņu, bet bija saglabājies no brāļa cits galdiņš :) Tas tik būtu pārsteigums ieraudzīt šādu uzrakstu :)))
    Tiešām nožēlojams tirgusiņš - ka pašiem neko nevajag...

    AtbildētDzēst
  2. Baby Born ķengursoma šuj Latvijā :)

    AtbildētDzēst
  3. un krekliņus H&M veikaliem ar darina LV un visādus citādus jaukumus, kurus mūsu tirgusiņā pat nepalaiž ... žēl :(

    AtbildētDzēst
  4. Aha, man arī ar tiem krekliņiem ir gadījies - Ņujorkā H&M veikalā nopirku krekliņus, un tikai vēlāk pamanīju, ka Latvijā (rūpnīcā Rita) ražots :)))Arī H&M veikalos Francijā, Portugālē un UK esmu redzējusi made in LV:)

    AtbildētDzēst
  5. Zinu , ka Polarn O. Pyret bērnu trikotāžas apģērbs arī LV šūdinās... Nu, jā, pieļauju, ka teju tajā pašā rūpnīcā, kur H&M krekliņi - un jocīgi, ka tikai tagad pie mums nonāks H&M un beidzot tiksim pie LV ražotiem krekliņiem paši ar`! :D

    AtbildētDzēst
  6. Globalizācija-šmobalizācija un (ne)brīvais tirgus:( Šitādi smuki krēsliņi, bet pirkt tos jābrauc uz Zviedriju vai Poliju. Kaut kā šķībi tas viss sanāk.
    Kad tad H&M grasās iesoļot Latvijas veikalu plauktos?

    AtbildētDzēst
  7. Ir, ir, gadījies un itin bieži. IKEA daudzām precēm ir šāds uzraksts, tāpat arī jau minētais POP un H&M - krīzes sākumā, kad bija topā bankrotējušo uzņēmumu veikali, tur varēja par aplūkot un par mazām naudiņām dabūt krietnu daļu IKEA un POP sortimenta. IKEA gan pusē pasaules pasūta savus produktus, tā ka īpašs brīnums tas nav, ka reģionā pārdod tieši šeit izgatavotās preces. Arī North66 ražo LV, viņi gan vismaz Dominā beidzot veikalu atvēra, turklāt, kā tam būtu jābūt - cenas tur nav lielākas kā ārzemēs pērkot.
    H&M atvēršot veikalus 2 - Alfā un Galerijā Centrs septembrī.

    AtbildētDzēst
  8. diemžēl visu iepriekšminēto zīmolu precēm mēs esam tikai ražotāji, tas būtu tāpat kā ķīniešiem priecāties par made in china. Krēslu - objektu uz kā sēdēt par pieprasītu preci padara 1)labs dizains 2)labs izpildījums (ražošana) 3)veiksmīga tā realizēšana (tirgotāji plēšas par iespēju tavu super preci tirgot). Tad nu diemžēl mēs no šīs ķēdes varam nodrošināt tikai lētas darba rokas, protams, prieks ka vismaz vēl kādam strādniekam ir darbs bet par LV nokia rašanos nerunās brīdī kad sāksim viņas skrūvēt kopā, bet gan tad kad būsim viņai lielie saimnieki un tad būs vienalga kur viņas skrūvē.

    AtbildētDzēst
  9. Nu protams, ka esam tikai posms un loģiski, ka ražotājs ir IKEA! Bet šeit runa par faktu - ko ražo tava kaimiņos esošā rūpnīca un uz kurieni tas ceļo. Proti - lietas ceļš līdz tā nonāk līdz tevīm! :)Tas šī raksta vadmotīvs! :)

    AtbildētDzēst
  10. Starpcitu, krekliņus ar H&M marķējumu esmu pirkusi Ritas (ražotājs) veikalā.

    AtbildētDzēst
  11. Ikea bērnu paliktnis, kas ir vidēji katra otrā latviešu māja... Amsterdamā ēdu no Ukrainas vestas Rīgas šprotes... :) Vēl meitene no Ukrainas man ieteica ļoti labu līdzekli - Sorbex - uz ko smaidot norādīju par izcelsmes valsti!!! Tādas manas jautrās situācijas.. :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!